Liten, söt, ond...

Alla inlägg under augusti 2008

Av Paula - 13 augusti 2008 08:41

Nä, jag är inte pigg, inte ens lite.

Sitter och ska svepa i mig massa kaffe här. Vädret känns inte så uppiggande heller. Har som svårt att somna på nätterna nuförtiden, tror nog att det börjar vara lite skolnerver som spökar. *suck*

Hade tänkt fara ut och springa med vagnen idag, men dom har lovat regn, så jag får se.


Känns himla skumt att Saga lärt sig krypa också, hon drar ju som iväg lite varsomhelst... *ler* Var skoj igår när hon kröp in i storasyrrornas rum, så kommer Frida med panik i rösten och säger: Mamma, hon tar ju allt!!

Hi hi, kan vara nyttigt för lilla egot där att dela med sig. :-)

Däremot gillar inte jag när hon ska göra inbrott i mitt dvd-skåp i tid och otid. *muttrar* Hur kan man spärra ett par glasdörrar så små barnfingrar inte tar sig in där??


*Gääsp* Fy vad trött jag är.

PoK.



Av Paula - 12 augusti 2008 08:08

Inatt har jag sovit, nästan inget alls. Sist jag kollade på klockan var 03.30 Fattar inte, men jag låg där, pigg och klarvaken. Skumt.

Alltså, jag la bort min bok 00.00, och det innebär att jag låg och vred och vände på mig i 3, 5 timmar, minst!! Snacka om bortkastad tid. *sucka*

Inte konstigt att jag kände mig less där ett tag. Ha ha.


Och nu till nåt som känns nästan lite vemodigt...

Jag har passerat min målvikt. Behöver inte gå ner i vikt mer. *gör vågen till mig själv*


1 november -07, startvikt: 69.8 kg.

12 augusti -08, målvikt: 54,5 kg.

Sammanlagt: -15,3 kg.


Jahaja, känns ju kul, nu måste man lära om sig att äta normalt. *ler* Tog nästan 9,5 månad, lite längre än jag trodde, men dom sista 1,5 kilona har fan varit tuffast. *skrattar*


Månntro om det finns nåt jag INTE klarar av?? *kaxig* Ha ha ha.

Nää, skämt åsido, detta känns skitkul. Helst nu när man känt sig finnig och fet på sistone, men då fick jag ju mens igår också... Blää.


Nu blir det frukost.

PoK.


Av Paula - 11 augusti 2008 15:20

Jag dööör. Håller på att skratta ihjäl mig!!

Hittade en gammal pärm och glodde in i den. Och däri fanns "boken om mig själv", en bok som vi var tvungna att skriva i högstadiet, om våra liv. Och längst bak i den fanns då mina tankar om min framtid, och därav allt skrattande... *asg*

Alltså, tror jag var typ 14-15 år när jag skrev det där, och man kan ju säga att jag hade bra fantasi... *skrattar så jag får ont i magen*

Eller vad tycker ni??


Framtiden:

När jag har gått ut gymnasiet (mediaprogrammet) så kommer jag att fortsätta på Högskolan i Luleå. Samtidigt ska jag skaffa en lägenhet på Örnäset i Luleå och flytta dit med min kille. Han ska vara: Snäll, pålitlig, ha humor, absolut inte våldsam, RIK. (Inte nödvändigt, men bra).

Sen när jag utbildat mig klart så kommer jag att få jobb i nån studio där man spelar in musik. Och efter ett tag kommer jag själv att starta eget skivbolag och tjäna massa pengar. Ungefär den här tiden kommer jag också att gifta mig och skaffa barn.

Jag ska inte ha mer än 2 barn, helst en pojke och en flicka.

Pojken ska heta Nikola och flickan ska heta Jennica.

Som förälder ska jag försöka låta mina barn göra som dom vill, inom vissa gränser.

Ja men i alla fall, när jag sen nån gång ärver huset i morjärv så ska vi självklart flytta dit, men jag ska ändå ha kvar lägenheten i Luleå.

När barnen sen växt upp lite så ska jag köpa en hund, den ska heta Bonzo II.

Jag och min man kommer att leva lyckliga och sen när Nikola har utbildat sig så får han om han vill ta över mitt skivbolag, som då kommer att vara det största skivbolaget i Europa.

Då ska jag och min man fara ut och resa jorden runt med våran stora segelbåt.

Sen när jag blir pensionär ska jag, Mari, Linda, Malin och Anna sitta och dricka kaffe, spela kort och skvallra varje dag, ibland kan vi ju spela lite dator också…


Ha ha ha, alltså, jisses. Allt stämmer ju!! *host host*

Det var riktigt rolig läsning!! Tror inte det var nåt som stämde... Iofs ska jag ju snart börja på höskolan, så det var väl det i såna fall. *asg*


PoK.

Av Paula - 11 augusti 2008 09:33

På kurirens nätuplaga kan man läsa om länets monument. Och dom tar bland annat upp "konstverket" som finns i närbelägna notviksrondellen.

"The opposite sphere" heter den igentligen... Men kärt barn har många namn, och i folkmun kallas den för ROSTBOLLEN.

Lärde mig faktiskt en hel del om denna vackra *ironi* tingest genom att läsa artikeln i kuriren, bland annat att dom 2 halvorna i bollen är varandras motsatser, nåt jag aldrig lagt märke till pga att man alltid är så upptagen med bollens enorma FULHET.

Det ska ligga nåt slags jing och jang över den... *host*


(Här är rostbollen sprillans ny, och nästan inte rostig alls... inte ens vacker då...) Bilden lånad från Luleå kommuns hemsida, som stolt visar upp åbäket...


 

Däremot var väl kanske originalet nåt att sträva efter, då samma skulptur uppfördes  snö och is i OS i Albertville 1992 och vann guld. (Men då rostar ju inte snö heller....)


Det skrämmande med detta är ju att ingenjörer ritade på konstruktionen i 300 timmar, och sen svetsades det i 3 månader, och Voilá, vi fick en ROSTBOLL!! *golfapplåder*


Och den är tillverkad av 17,7 ton plåt, av "Domex"-kvalité, som är ROSTTRÖG... Ha ha ha. *skrattar gott*


Men nåt jag inte fattar är hur dom tänkte när dom funderade ut att detta skulle repsentera vår stad... En Rostboll??

Få se, ja, Luleå kanske är en gammal rostig stad. Full i rostig industri... Ja, det stämmer ju, men kanske inte nåt man stolt ska visa upp...


Ännu bättre blir det när dom smäller upp HÄSTEN i rondellen vid kulturens hus, gör den i "Domex" också, det blir bra. Och återigen så kanske det är dags för beslutsfattarna att förklara sig, för vad FAN har luleå med hästar att göra??? Det är ju Bodens grej!! *fattar noll*

Näädå, inte är det raka rör hos beslutsfattarna i Luleå, där går det nog snirkliga omvägar som ingen vettig person kan hänga med i alls.


Så, nu fick jag äntligen spy lite galla över rostbollen.

PoK.

Av Paula - 10 augusti 2008 14:21

Hi hi. Sitter återigen och laddar in en film på U-tube. Min kamera sitter ju som sagt ännu fast i spela-in-video-läge, så jag kan inte ta bilder med den, men jag kan spela in film. :-)

Och nu har jag fått låna en fiffig manick, nämnligen en minneskortsläsare som man kopplar in i usb-porten. Otroligt bra grej eftersom jag annars inte fått ut bilderna från kameran, eftersom att den fastnat i fel läge. *tjatig*


Nåja, hursomhelst, snart borde det vara klart och då lägger jag upp klippet här som vanligt, på Saga som kryper. *stolt*

Fick dock locka henne med en thé-kartong, då hon ÄLSKAR att tugga på all slags kartong. *flina* Och hon skriker till och med lite i filmen, tänkte så ni får se hennes onda-finn-humör. Ha ha. Sötungen.


**Sitter och rullar tummarna och väntar på att u-tube ska processa klippet klart nån gång idag...**


Annars har vi vart och handlat, och närsomhelst kommer storbarna hem. *längtar* Var också förbi bror och lämnade en dricka till honom, och är så ARG på att nån kan hoppa på en människa, flera stycken mot en... USCH!!

Fick också provköra hans moppe, och ja, JAG VILL HA EN EGEN!! :-)

Jag ser ju ändå ut som en finnig fjortis, så då skulle en moppe passa hyvens till mig. *ler* (är så sne, har helt plötsligt, så här lagom när man är 28 börjat få finnar igen... tack tack...)


Nå nu har u-tube tänkt klart. :-)

PoK.


Av Paula - 10 augusti 2008 08:44

Igår somnade jag nog i tid ändå, trots allt. För jag vaknade av mig själv innan Saga vaknade.


Det är verkligen en jobbig period i livet just nu, men jag har bestämt mig. Borde ha gjort det för länge sen, men det är inte så lätt. Hur som helst, nu tror jag nog att det kommer att bli bättre och bättre, hoppas jag iaf.

Om inte annat så har jag fått klarhet i massor.

It takes 2 to tango... (bara som en parentes)

Jag längtar så till skolan börjar så jag får nåt vettigt att lägga tankarna på. Ska bli oerhört kul att få göra nåt helt nytt för mig.

Även om det är 3 år, så tror jag nog att det går bra.


Idag, kommer storbarna också. *ler* Måste åka och handla innan dom kommer, så vi klarar oss. Har ju inte vart på Maxi på jättelänge ju. Längtar till och med till nästa jobbpass.


Förresten, igår, var jag och sprang, i skogen efter elljusspåret i Morjärv. *ler* Var ruggigt nojjig för att det skulle komma en björn och äta upp mig, men det farligaste jag såg var en 1,5dm lång ödla. *ryser* Den sprattlade iväg just där jag skulle sätta ner foten i en uppförsbacke i ett sandigt parti och jag hoppade som en gasell därifrån, livrädd för att det skulle ha vart en orm, men blev lite lugnare när jag såg benen på den. Huuua, obehaglig var den ändå. Hur som helst, det blev 2 varv, på sammanlagt 6,3km tror jag, och det var ruggit skönt, även om det knappast kan kallas elljusspår nå mer eftersom alla lampor är trasiga, omkullvälta och obefintliga, och själva spåret håller på att växa igen totalt... Väldigt synd, för det är en bra bana i övrigt, om den skulle få underhåll.


PoK.

Av Paula - 9 augusti 2008 21:55

Gamla filmen från inbottet i dvd-skåpet... *ler* 


Saga har så bråttom nu.

Idag har hon krypt massor, och ställer sig upp hur mycket som helst. :-)

Hon är så duktig, så söt och så underbar. *ler*


PoK.

Av Paula - 9 augusti 2008 11:39

Nu lämnar jag hemmet för idag.


Behöver lite miljöombyte. Jag och Sagis åker på roadtrip.

Puss på er.


Och tack för omtanken, det värmer gott. *ler*


PoK.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards