Liten, söt, ond...

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2008

LSO/ Tummen ner för LLT.

Av Paula - 12 oktober 2008 10:15

Läser i dagens nätupplaga av Kuriren att LLT, från och med den 20 oktober ska börja ta betalt av föräldrar med barnvagn.

Och anledningen var enligt VD:n pga utrymme, rättvisa och trafiksäkerhetssynpunkt.


Jaha. Om vi tar en sak i taget då.

Utrymme, Ja visst, det kommer bli mindre barnvagnar på bussarna, eventuellt. Jag kommer iaf INTE ta bussen med Saga mer. Då jag tänker inte stå och vänta, med pengar i handen, och sen eventuellt inte ens få plats... Som gratisåkare har jag accepterat att inte få plats alltid, men om jag betalar, ska jag också få plats. Min åsikt alltså.


Rättvisa, mmm, och nu ställer dom barnvagnar mot rollatorer och rullstolar. Dessa får ju betala, och dessa har förtur till platserna, fullt förståeligt att man som gratisåkare med barnvagn måste lämna sin plats om det kliver på en i rullstol som betalar. Men nu då? Tror dom att en mamma som betalat för sin plats med barnvagn kliver av till förmån för en med rollator eller rullstol, förmodligen inte. (har ingenstans läst att LLT tänker utöka platserna för vagnar och rullstolar).


Trafiksäkerheten då, hur menar han?? VD:n?? Menar han att det blir säkrare att åka buss om alla småbarnsföräldrar betalar?? *kliar mig på huvudet* Blir chaufförerna bättre på att köra då?? Jag skulle nästan kunna lova att det blir tvärtom... Då det kommer ta längre tid för chaufförerna att komma iväg eftersom att dom måste vänta på föräldern först lastar in vagnen, spänner fast den, går mot strömmen till chauffören för att betala, och sen tillbaka igen... Jepp, det låter himla trafiksäkert, med tanke på att idag hinner man inte ens spänna fast vagnen innan bussen rullar iväg. Chaufförerna kommer att bli mer stressade är min gissning. Men vad vet jag.


Jag förstår att ett företag vill öka sin vinst genom att ta betalt, men, jag har en känsla av att detta är ren förlust. Jag tänker iaf inte åka mer buss med LLT. Såvida dom inte kan garantera mig och Saga en plats, och det kan dom inte. Och då lär jag inte åka buss utan Saga heller. Jag kommer att ta bilen till stan hädanefter. Och jag vet att många kommer att göra likadant. I luleå kommer bilarna att öka, såvida inte busstrafiken tätnar. (och det tror jag inte den gör). Bra jobbat Luleå!! *ironi*


Ja ja, så kan det vara.

PoK.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Eija

12 oktober 2008 10:47

Läste också om det, jag tror ju inte de sett långsiktigt på detta, som vanligt är det de kortsiktiga målen som vinner....

 
Paula

Paula

12 oktober 2008 17:39

Ja visst. Nåja, får väl se hur det går.

http://lso.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - Fredag 14 dec 07:48

Jisses vad denna graviditet har gått fort! Just nu känns det som att bebis kan komma när som helst. Mycket har hänt sen senaste blogginlägget. Jag och Maken var i en bilolycka. Fruktansvärt! Enorm smäll, efter en avåkning i snömodd rätt in i ...

Av Paula - Söndag 28 okt 00:46


V31 nu. Och nu börjar det kännas tungt. Känner mig osmidig, tung, trött, hungrig och slut. Kan inte begripa hur jag ska klara 9 veckor till. Av och till känns det som att lungorna inte får plats och sammandragningarna kommer tätt vissa dagar. Då blir...

Av Paula - Söndag 21 okt 02:20

Ja jisses vad fort tiden har gått! Redan i v30. Jag är i slutet på jobbveckan och kroppen börjar säga ifrån. En av nätterna hade jag mycket sammandragningar och en blödning på morgonen, så det blev en premiärtripp till förlossningen. Allt såg b...

Av Paula - Söndag 7 okt 23:47


Fick höra idag att det finns en person som sprider illvilliga rykten om mig. Jaha, men varsågod. Har du då inget annat att göra med ditt liv så fortsätt sprida rykten om det ger dig någon sysselsättning. He bjud ja på. Men o andra sidan brukar ja...

Av Paula - Onsdag 19 sept 05:33

Jag ringde min förstfödda igår. 16- åringen. Och blir så förbluffad över hur VUXEN hon blivit. Min blyga lilla skruttunge! Vad hände? Hon låter så självständig och självklar på något sätt. Igår var hon på väg till gymmet och träna med sin...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Liten, söt, ond... med Blogkeen
Följ Liten, söt, ond... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se