Liten, söt, ond...

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2008

LSO/ Tummen ner för LLT.

Av Paula - 12 oktober 2008 10:15

Läser i dagens nätupplaga av Kuriren att LLT, från och med den 20 oktober ska börja ta betalt av föräldrar med barnvagn.

Och anledningen var enligt VD:n pga utrymme, rättvisa och trafiksäkerhetssynpunkt.


Jaha. Om vi tar en sak i taget då.

Utrymme, Ja visst, det kommer bli mindre barnvagnar på bussarna, eventuellt. Jag kommer iaf INTE ta bussen med Saga mer. Då jag tänker inte stå och vänta, med pengar i handen, och sen eventuellt inte ens få plats... Som gratisåkare har jag accepterat att inte få plats alltid, men om jag betalar, ska jag också få plats. Min åsikt alltså.


Rättvisa, mmm, och nu ställer dom barnvagnar mot rollatorer och rullstolar. Dessa får ju betala, och dessa har förtur till platserna, fullt förståeligt att man som gratisåkare med barnvagn måste lämna sin plats om det kliver på en i rullstol som betalar. Men nu då? Tror dom att en mamma som betalat för sin plats med barnvagn kliver av till förmån för en med rollator eller rullstol, förmodligen inte. (har ingenstans läst att LLT tänker utöka platserna för vagnar och rullstolar).


Trafiksäkerheten då, hur menar han?? VD:n?? Menar han att det blir säkrare att åka buss om alla småbarnsföräldrar betalar?? *kliar mig på huvudet* Blir chaufförerna bättre på att köra då?? Jag skulle nästan kunna lova att det blir tvärtom... Då det kommer ta längre tid för chaufförerna att komma iväg eftersom att dom måste vänta på föräldern först lastar in vagnen, spänner fast den, går mot strömmen till chauffören för att betala, och sen tillbaka igen... Jepp, det låter himla trafiksäkert, med tanke på att idag hinner man inte ens spänna fast vagnen innan bussen rullar iväg. Chaufförerna kommer att bli mer stressade är min gissning. Men vad vet jag.


Jag förstår att ett företag vill öka sin vinst genom att ta betalt, men, jag har en känsla av att detta är ren förlust. Jag tänker iaf inte åka mer buss med LLT. Såvida dom inte kan garantera mig och Saga en plats, och det kan dom inte. Och då lär jag inte åka buss utan Saga heller. Jag kommer att ta bilen till stan hädanefter. Och jag vet att många kommer att göra likadant. I luleå kommer bilarna att öka, såvida inte busstrafiken tätnar. (och det tror jag inte den gör). Bra jobbat Luleå!! *ironi*


Ja ja, så kan det vara.

PoK.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Eija

12 oktober 2008 10:47

Läste också om det, jag tror ju inte de sett långsiktigt på detta, som vanligt är det de kortsiktiga målen som vinner....

 
Paula

Paula

12 oktober 2008 17:39

Ja visst. Nåja, får väl se hur det går.

http://lso.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - Söndag 7 okt 23:47


Fick höra idag att det finns en person som sprider illvilliga rykten om mig. Jaha, men varsågod. Har du då inget annat att göra med ditt liv så fortsätt sprida rykten om det ger dig någon sysselsättning. He bjud ja på. Men o andra sidan brukar ja...

Av Paula - Onsdag 19 sept 05:33

Jag ringde min förstfödda igår. 16- åringen. Och blir så förbluffad över hur VUXEN hon blivit. Min blyga lilla skruttunge! Vad hände? Hon låter så självständig och självklar på något sätt. Igår var hon på väg till gymmet och träna med sin...

Av Paula - Fredag 14 sept 13:40

Äntligen är valet över, och jag och maken drog iväg till solen dagen efter. Jag var inte alls sugen på att åka med tanke på att det har varit så struligt hemma. Men väl här så känns det bra. Det var nog välbehövligt med miljöombyte. Enda nackdele...

Av Paula - Fredag 7 sept 00:22

Har varit till doktorn idag. (Ja eller igår). En ren glädje! En doktor som jag träffat på via mitt jobb för något år sedan och som jag fick en sån otroligt fin kontakt med. Och nu träffade jag honom som min doktor, vilken lycka. Vissa personer är...

Av Paula - Onsdag 5 sept 00:47


Nu orkar jag inte gräla mer. Jag får gilla läget. Sitta still i båten och se vad som händer. Jag vet att grunden till allt detta är att mannen ska åka bort och jobba, och det känns som att han lämnar mig. Medan jag blir ensam med allt ansvar. Då vill...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Liten, söt, ond... med Blogkeen
Följ Liten, söt, ond... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se