Liten, söt, ond...

Alla inlägg under oktober 2008

Av Paula - 11 oktober 2008 10:55

Ja jisses vad vi har sovit. Vaknade just före 10, och inåg att vi sovit alldeles för länge. *mys*

Trodde barnen låg och sov också, men det gjorde dom inte. Storbarnen var vakna men dom hade inte kommit och väckt mig. Saga däremot, hon låg på tvärsan i sängen och snoozade. :-)

Skönt var det ialla fall att få en sovmorgon med tanke på att gårdagen var lite jobbig.

Nu blir det kaffe.

PoK.

Av Paula - 10 oktober 2008 21:32

Joo, köpte ju A:s dator. Och han kom med den idag... Vilken skillnad!!

När man klickar på nåt, ja, då händer det faktiskt nåt också.

"he säger bara swooosch".


Hade 256 mb i ramminne på min bärbara... Alltså, fattar ni hur lite det är. Nu har jag 2 gig. *myser*


Har dock haft liiiiite problems. Är ju inget snille när det gäller dator. Så nu har jag hållit på att bråka med att få igång mailen på outlook. Fattade ju att jag var tvungen att ha koderna som kom från internetleverantören, så jag har LETAT ÖVERALLT. Har gått igenom tonvis med papper, i både köket och i databordet, och när jag kände att nä, nu finns det ingenstans att leta mer, DÅ FÖRST kollade jag i det lilla häftet där jag skrivit alla lösen för allt annat också. Och där, på första sidan, fanns det jag letat efter... Grattis.


Jag trodde helt enkelt inte att jag hade vart så duktig och skrivit ner det i boken... Där får man för att man inte tror på sig själv.


Nåja, hur som helst. Började fippla med outlook, och den ville veta en massa annat om servrar och skit. Så jag kände att jag klarar inte det så jag ringde supporten, då jag hittade deras nummer och såg att dom har öppet till 22. *jätteimponerad*

Det svarade en stackars karl där, och han lotsade mig genom hela grejen, och sen frågade han om jag hade nåt lösen, och jo, det hade jag ju, det hade jag ju skrivit ner, han bad mig säga lösenordet så han kunde kolla att det var rätt innan jag skrev in det i programmet.

Det började med ett bindestreck enligt mina anteckningar... Han rättade mig och sa att det började med ett understreck, men att annars var det rätt.

Och där fick jag ett "blond moment", och ut kommer det ord som jag direkt ångrade och skämdes för...

- Alltså, understreck, visst håller man in "shift" då??


Hur dum är man som ställer en sån fråga?? Ja ja, han svarade sakligt iaf, sen bad jag om ursäkt för att jag var tillfälligt (nåja) trög...

Alltså, jag skämdes rejält, det kändes som att jag lika gärna hade kunnat fråga  vars man slår på datorn... Jiiiisus.


Men, nu börjar det ta sig. Nu är mailen fixad. Har dock inga kontakter där ännu. Suck. Nu kommer det dröja förhoppningsvis länge innan jag skaffar ny dator igen.

Nu blir det bad, sen sängen.

Tack A för att jag fick köpa datorn.

PoK.

Av Paula - 10 oktober 2008 21:21

Har haft kalas för Saga idag!! Hon fyller ju först på torsdag nästa vecka, men då är ju hon hos sin pappa och då är ju inte storasyrrorna här heller. Så vi slog till idag istället. :-)

Tack alla för dom superfina presenterna. Saga har lekt massor, och Jennifer och Frida har också lekt massor.

Här kommer lite bilder från idag. Tack Bror för kameralånet.

Här är tårtan som jag gjorde. Är rätt nöjd med tanke på att det var första princesstårtan jag gjorde hemma.

Söta Saga som ska blåsa ut ljuset. Jennifer fick rycka in och fixa det.

Gott att äta tårta själv. Hon åt upp marsipanen, resten hällde hon ut på bordet...

Sen började hon gnaga på tallriken istället. :-)


Kan inte fatta att hon snart är 1 år. Mammas lilla bebis.

Sen tog jag en gruppbild, ungarna ville inte alls... *ler*


Nu ligger alla och sover, dom hade nog alla lite ont i magen av allt fika.

Tack som sagt alla för presenterna och besöken. :-)

PoK.

Av Paula - 9 oktober 2008 18:30

Idag har jag gjort nåt som jag aldrig gjort. Jag har lappat ungarnas gunghäst. Det är en stor gunghäst, och den är klädd i plysch. (stavas det så?) Och Frida har som hållit på att dra den stackaren i svansen, så svansen har lossnat och det har gått hål i baken på hästen.

Så idag shoppade jag tyg, i lite ljusare nyans, och hästen fick en ljus fläck på baken, men hålet är borttrollat nu iaf. :-)

Tänkte att jag skulle sy dit en till fläck så hästen skulle få några ljusa fläckar, men jag fick så ont i fingret av att hålla på att trycka igenom nålen, så det får vara tills vidare. Nu är den inte trasig iallafall. Visserligen saknar den svans, men men.

Så nu har jag massa beige plysch över... Vad ska man hitta på med det??


Annars har jag vart på stan en massa idag. Har både jobbat och shoppat. Köpte lite pysselgrejor till barnen, dom gillar ju att pyssla. SÅ det blev en stor flaska lim, och en ny sax åt frida och en massa papper i olika färger. :-)

Har en känsla av att dom kommer att vilja pyssla hela helgen igen.


Nä, nu ska jag fixa kaffe, har inte druckit nå kaffe än, säkert därför jag är så trött.

PoK.


Av Paula - 9 oktober 2008 10:34

Nu är tårtbotten bakad. Tog den precis ut ur ugnen, och den såg himla fin ut. *stolt* Luktade gott också.

Men jag känner att jag måste skärpa mig. Har börjat slarva med maten. Äter väldigt sällan. Och när jag äter så är det typ smörgås eller nåt. Inte bra.

Idag ska ta fram mat ur frysen och värma.


Kände mig lite låg igår. Mycket tankar på detta med vårdnadstvisten. Känner mig så maktlös. Hemskt att låta nån totalt utomstående bestämma vars mina barn ska bo. Nåja. Måste bara försöka inbilla mig att det kan inte bli sämre. Och sen hjälper det ju inte att jag går och tänker på det heller, det lär ju inte förändra nåt.

Sen har det vart oerhört mycket med skolan också. Så det känns som att man har inte alls haft koll på läget, och jag gillar inte att inte ha kontroll.


Men idag känns det bättre. Bara ta en sak i taget. Och jag har bestämt mig för att lägga pluggandet åt sidan nu. NU får böckerna vänta tills nästa vecka.


Idag ska jag på stan. Ska fotografera mig till det nya väktarlegget, och så ska jag jobba lite också. Sen ikväll kommer Jennifer och Frida, så då ska vi fylla tårtan tillsammans och sen på fredag ska marsipanlocket sättas dit. Men jag tänkte att jag fyller den ikväll, så hinner den dra in lite smak i tårtbotten.

Måste åka och handla lite mjölk och kakor också, och lite papperstallrikar. Sen ska jag iväg och premiäråka på den nya universitetsleden som öppnar för allmän trafik idag. :-)

Såg rondellen där igår, och jisses vad läcker den var med skylten som var upplyst bakifrån i silver och vitt, med texten: Luleå Tekniska Universitet. Den var himla snygg i mörkret. (jämför med världens fulaste rostboll...)


Hujja vad jag skriver om tragiska saker... Rondeller?? Hur normalt är det??

Ja ja, så kan det gå.


Näää, om man kanske skulle ta och äta lite, så man får i sig lite energi.

PoK.

Av Paula - 8 oktober 2008 22:05

Less, trött, hungrig, kramsjuk...


Och fryser gör jag också. Skulle behöva lite semester... Känns som att det är lite för mycket nu. Bara jag härdar ut. Blir kanske lugnare nästa vecka... *inbillar mig*


Badkaret nästa.

PoK.

Av Paula - 8 oktober 2008 14:20

Joo, nu sitter jag hos Kusin och vaktar valpen medan hon är på jobbet. Himla enkel uppgift då valp i fråga ligger och snarkar. :-)

Annars har det vart massa saker att göra idag. I och med att alla barnen är hemma hos mig denna helgen så har jag tänkt att Saga ska få ha sitt 1-års kalas redan på fredag.

Så idag har jag vart och shoppat presenter och tårtprylar. Hittade ingen färdig laktosfri tårtbotten, så imorgon blir det att baka då. Köpte rosa marsipan, så tanken är att det ska bli en rosa prinsesstårta med Nalle Puh och hans vänner på. :-)

Det blir säkert bra.


Passade även på att fynda en present till Frida som fyller år i december. Så det är klart. Bara julklapparna att tänka på sen.


Idag ska jag åka iväg och jobba ett kort pass också, och sen på kvällen iväg till en skolkamrat och skriva grupparbetet. Hoppas jag hinner hem till Grey´s.


Så, alla ni som läser. Det är tårta och fika hos mig på fredag då. :-)

PoK.

Av Paula - 7 oktober 2008 23:07

Jao, så var denna dag slut. Och jag är helt slut. Det blev en joggingtur på ormberget, 5,4 km. Tog det rätt lugnt kändes det som, men höll ändå på att avlida när jag kom i mål. Men men, jag var ju sjuk förra veckan, får skylla på det. Känns inte bra i foten heller. Vet inte om det är så smart att belasta foten så mycket när dom främre lederna är svullna och ömmar...


Ja ja, jag ska ju på röntgen snart, så då kanske man får ett svar på vad felet är.


Sen kom Malin och plockade upp mig, och så hängde jag med henne till stallet. Satt där och mös och tittade avundsjukt på alla som fick vara med och rida.

Nu är jag dock jättetrött och jättefrusen.


Imorgon blir det fullt upp igen.

Städa, plugga, köpa present till Saga, jobba, och göra grupparbete på kvällen.

Men, imorgon SKA jag sova, lite längre än idag iaf.

PoK.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards