Liten, söt, ond...

Direktlänk till inlägg 31 januari 2009

LSO/ Men mamma, om du blir mördad då??

Av Paula - 31 januari 2009 21:26

Min storflicka satt i sin säng och storgrät nyss.

Gick in och undrade hur det var och hon berättar att hon är så rädd för att det ska börja brinna så hon kan inte sova.

Stackaren.


Hon har börjat undra lite över döden. Det är nog i den åldern man gör det.


Så jag har suttit därinne och förklarat lite över bränder och sånt. Jag sa att jag kan inte lova att det inte någonsin börjar brinna, men att jag kan berätta hur vi ska göra om det händer.

Så vi har helt sonika haft en liten brandövning. Jag har testkört brandvarnaren så att dom fick höra den, samt berättat att vi ska hålla oss på golvet och krypa ut om det är rökigt, samt försöka stänga in branden om det går.

Sen sa jag att om det börjar brinna, då kommer mamma och hämtar dom från sitt rum.

Då frågar hon:

-Men mamma, om du blir mördad då??

Blev lite paff av den frågan, men svarade att det har jag inte tänkt att bli, men att om det händer nåt med mamma så ska hon ringa 112 så hjälper dom henne.

Sen undrade hon om jag låst ytterdörren. Och det har jag, alltid.


Sen frågade hon vad som händer om man dör, om man blir ett spöke.

Och nja, jag sa att det beror på vad man själv tror. Och att jag tror att om man dör då får man komma till ett trevligt ställe och träffa dom som man saknar. Man kan ju kalla det himmel om man vill.

Då säger hon:

-Mamma, jag tror nog att jag vill dö. För jag vill träffa Malte.


Malte är ju då vår hund som vi inte har kvar. Och jag sa att lilla vännen, mamma blir ju ledsen om du dör, kan du inte bli gammal först?

- Ja ja, jag väntar väl tills jag är gammal då.

Hon blev då lugn iaf. Hon sa att nu kan hon sova, för nu vet hon vad som händer om det händer något.

Men att lillstackaren fortfarande saknar hunden så oerhört... Det är hemskt.


Sen fick jag tidigare höra nåt som gör att jag förstår om flickan känner sig ensam och en smula övergiven. Tur tingsrätten kickar igång snart.


Hoppas hon kan sova nu utan att oroa sig inatt.

 
 
Micke

Micke

1 februari 2009 02:32

Känner igen det där. Min bror dog för några år sedan och då blev döden väldigt påtaglig för barnen.
Jag har genom detta nästan tvingats vara väldigt öppen om döden med mina barn och det har faktiskt i slutänden blivit riktigt bra. De förstår att man lever och att man dör. De flesta av ålder men några också på grund av olyckor.

Nu vill de gärna följa med till brorsans grav, ta med någon grej som han gillar och sitta där för att prata lite ,,´, Vem vet,,, kanske han hör nån stans :-)

http://astrom.webblogg.se

 
Yvonne

Yvonne

1 februari 2009 08:42

Ååå... lilla tjejen... Men så otroligt fint du löste det hela! Sträck på dig! Jag tyckte det var toppen att läsa! Hon kan vara glad över att ha en sån klok och fin mamma! =)

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Ingen bild

kalle

1 februari 2009 09:57

japp, det är nu de börjar fundera på döden. gossen hade väldiga funderingar hela dec o en bit in i januari. det är bara o lyssna o svara på frågorna om och om igen, och ljug om det krävs bara det lugnar, typ, nä pappa kommer inte o dö förren jag är jätte gammal, nä barn dör inte om de inte råkar ut för nån olycka, o i himmlen är det jätte bra o fint. nu har han slutat fundera på döden men han hade ångest över det i flera veckor.

 
Paula

Paula

1 februari 2009 10:59

Micke, ja, det är nog bra att vara öppen tror jag. Jag försöker iaf att vara det. Beklagar sorgen över din bror. *kram*

Yvonne, men tack vad snällt. :-)

Kalle, ja det är ju den åldern.
Men jag vill ogärna ljuga för barnen om sånt. Jag säger hellre att det kommer mest troligt inte att hända och att man behöver inte oroa sig. Gumman frågade direkt hon vaknade nu om det nånsin hade brunnit hemma när jag var liten, och det har det ju inte så nu är hon lite lugnare. :-)

http://lso.bloggagratis.se

 
Ingen bild

kalle

1 februari 2009 12:13

jo att inte ljuga är väl det bästa, men det låter ju bättre o säga att det finns en himmel o där är det fint o bra. o när gossen är livrädd att pappa ska dö o blir lugn när jag säger att jag inte ska det förren jag blir gammal, så säger jag det. eller när han frågar om han ska dö, så sa jag att barn dör bara om det sker någon olycka, tex om man leker på vägen o en bil kör på en. han är ju bara 6 år och jag tyckte att detta sättet funkade bäst. det kommer säkert komma fler funderingar längre fram o då blir det o prata om det igen.(gossens plast farmor gick bort i dec, så detta var väldigt påtagligt för honom).

 
Paula

Paula

1 februari 2009 21:50

Kalle, ja visst. Det har du alldeles rätt i. Vad tråkigt att hon dog, då förstår jag att han undrat mycket.
Funderingarna om döden kommer nog i omgångar antar jag.

http://lso.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - 6 november 2019 22:03

Ok. Till att börja med: livet känns så mycket bättre. Jag har börjat KBT, detta pga min låga tolerans för stress sen min ?gå in i väggen?- episod. Och min låga självkänsla. Och det har hjälpt! Bara att inse hur knasigt man tänker när man har låg ...

Av Paula - 17 september 2019 23:16

Jag har tagit en paus från FB. Av flera anledningar: Det tar för mycket tid, och man sitter jämt där och dumglor. Jag gör för många inlägg, och detta tror jag bidrar till att min make ?följer? mig där, och då anser sig uppdaterad och inte beh...

Av Paula - 10 september 2019 21:52

Jag är så glad att jag kommit igång ordentligt med träningen. Jag mår så gott av det. Under sommaren har det blivit 3 pass i veckan, men nu när jag har varit ensam har jag bara mäktat med 2 pass i veckan. Idag var det nypremiär på gymmet. Körde 2...

Av Paula - 8 september 2019 22:26

Ok, sen mitt förra inlägg har det bara varit en kamp för att klara vardagen. Ensam med en 8-månaders bebis, 2 hundar, ett hus och en kommunal budget att knåpa ihop. Och lägg därtill att bebisen håller på att skaffa en till tand och INTE sovit hela nä...

Av Paula - 1 september 2019 22:21

Länge sen sist! Jag har prioriterat familjelivet och semester. Sommaren började rätt knackigt. Det var en omställning för oss båda att bägge var hemma samtidigt. Jag tyckte väl att han skulle kliva fram och ta ansvar, och han tyckte säkert att ja...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards