Liten, söt, ond...

Alla inlägg under januari 2010

Av Paula - 7 januari 2010 20:55

Absolut, idag har jag minsann vart produktiv. Hasade iväg mig och sötsaga till bilen imorse för avfärd till dagis och skola.

Givetvis hade jordfelsbrytaren till motorvärmarstolpen löst ut, så bilen var en aning iskubslik...

Det var SVINKALLT att starta en stackars bil i -27 grader. Men den startade på första försöket, älska forrrd.

Nåja, vi tog oss till dagis, och saga som inte vart där på nästan en månad tyckte det var jobbigt som fan att mamma dumpade henne där. *snyft* Men det gick fort över hörde jag sen.

 

Jag fortsatte vidare till skolan för att sätta mig i biblioteket och skriva klart rapporten som ska examinera denna kurs. Hade avsatt både idag och imorgon för att skriva klart den. Men eftersom jag vart duktig och gjort grovgörat innan jul, så var jag klar med den innan klockan blev 15. Nu ikväll har jag bara finputsat på den lite och nu är den inskickad. :)

Så nu är denna termin över för min del. Termin 4 börjar den 18/1.

Men, en av uppgifterna som jag hade kvar idag var att hitta en referens från Antonovskys jävla skitbok om KASAMhelvetet... Jag AVSKYR den boken, den är så obehagligt kass. Måtte jag slippa den hädanefter. Urk.

 

Nåja, bilen var halvljummen när jag skulle hem, hade den i stolpe på skolan. Och eftersom jag fipplade på jordfelsbrytaren när jag for på morgonen på min hemmastolpe, så anade jag att felet inte var på min bil eftersom den återigen hade löst ut när jag kom hem. Så jag misstänker bilen som jag delar stolpe med. Den står där jämt med sladden i... Så idag ringde jag och felanmälde, och killen i felanmälan trodde samma som jag, och eftersom min bil inte löser ut nån av stolparna på universitetet så borde det ju inte vara fel på min bil. Får se om dom fixar det på nåt sätt. Vill ju faktiskt ha en varm bil. Ibland funkar den ju som den ska. Konstigt.

 

Hade tänkt att fara och handla idag också när jag hämtade stumpan från dagis, men kylan avskräcker lite. Jag klarar mig ju, men stackars Saga tycker det är jobbigt med ansiktet i denna kyla. Hon började gråta av den lilla sträckan från bilen in i lägenheten. :(

Hon har inte hunnit vänja sig med dessa temperaturer.

Får handla imorgon istället.

 

Men fan, tänk. 3 terminer avklarade!! Nu är det halva vägen kvar. Ibland känns det som att jag har pluggat en evighet, ibland känns det som att det var igår vi började. Tänk, snart står vi där, examinerade, och färdiga för att börja jobba som sjuksköterskor. Kämpa på alla nu!! Vi är snart i mål!! Vårterminen går ju så fort ändå, och sen är vi inne i termin 5. :)

 

Apropå jobb, jag måste nog förhandla med chefen om att få upp lönen lite till sommaren. Hoppas han är snäll. :)

Av Paula - 6 januari 2010 22:38

Jepp så här ser den ut, min nya "få kroppen i beach 2010 form"-maskin.

 

  

Bilden lånad från Jula.

Obs, det är INTE jag på bilden. *höhö*

 

Jag kör faktiskt med svarta shorts, sådeså. Ha ha. Oh så lamt. Förlåt.

Nåja, ikväll blev det 30 minuter på härveln, och nu är jag lite trött i kroppen. Nybadad och fräsch är jag med.

 

Har sjuk träningsvärk efter gårdagens session med Saga på mattan i vardagsrummet. Vi gjorde lite övningar efter en tränings-dvd. Saga hade fullt upp med att försöka klättra på mig så fort hon fick chansen. *pust* 45 minuter med mag-och-ryggövningar. *aj*

 

Nä, om jag skulle orka ta och packa väskan inför morgondagens rapportskrivning. Leta upp laptopen, alla papper och sånt som behövs.

Nu är det nerförsbacke till sommaren. ;D

  

Av Paula - 6 januari 2010 18:46

Ja, inte konstigt att Saga har vart kinkig hela dagen... Efter att hon vägrat äta middag och konstant gnällt efter tutten så kikade jag i munnen på henne.

Och jepp, dom 4 sista kindtänderna är på väg upp. Så nu är det fullt med tänder i munnen, nu kommer det inga mer förrän sen när hon byter mjölktänderna.

 

  

Ja, det är  inte såååå lätt att fotografera alla tänder när någon inte vill sitta still.


Måste klia fruktansvärt mycket att få 4 kindtänder på en gång. Kanske är därför hon haft feber också. Däremot måste jag ha haft nån konstig mammainstinkt om tänderna, för tidigare idag tog jag fram isglassformen och gjorde hemmagjord isglass med juice och fanta. Och det har jag inte gjort sen i somras, så lite konstigt är det ju att jag tog fram den just idag.

Så nu fick Saga isglass eftersom hon vägrar äta, och se, isglassen försvann. :)

 

Och lite vemodigt är det ju också... Inget mer tandgnäll...

Kanske dags att inse att bebis vuxit upp. :(


Av Paula - 6 januari 2010 13:15

Vi trotsade kylan idag och hävde oss ut i friska luften. (-16 grader visade min termometer, den andra visade -18).


Saga har varit feberfri hela dagen igår och idag med, så det var nog lugnt att gå ut en stund.


  

Påpälsad i kylan. Dock har stackars barnet svårt att hålla värmen i händerna, så även jag. :( Men hon lider nog mer av det än mig. Vi var bara ute en halvtimme, sen gav vi upp.


  

Vi såg en glimt av solen nere vid vattnet (ja isen då).


  

Det blev åka kana som vanligt. Saga gillar att åka kana. :)


Men hon blev lite trött. Kan hända att det har att göra med att jag väckte henne imorse, kl 10. Så nu ligger hon och sover igen.

Får se hur trött hon är imorgon när det blir dagis för första gången efter jul. Jag lär också vara trött imorgon när jag kliver upp...

Men men, bara att sätta igång och skriva klart den där rapporten så att det blir gjort nån gång.


Vad gör ni idag då?

Av Paula - 6 januari 2010 00:02

Jepp, nu friskförklarar jag lilla Saga. Hon var sååå PIGG ikväll. Ville INTE sova. I en och en halvtimme lekte vi leken:

"Mamma bär saga till sängen, saga kliver upp, mamma bär tillbaka saga till sängen och saga kliver upp..." osv...

Saga gillar den leken, mamma gillar den inte. *suck*

Sista gången jag bar henne till sängen, då viskade hon till mig:

-Sjunga nånting.

Så då viskade jag lite blinka lilla stjärna tillbaka och sen klev hon inte upp nå mer. *piuuuh*

 

Hon har inte haft feber på hela dagen heller, så nu håller jag tummen och hoppas att den inte kommer under natten.

Vi har också pott-tränat lite med Saga idag, det gick jättebra! Tänk, snart är blöjorna ett minne blott!!

Och jag ska leva ett liv i celibat så att jag inte råkar få ett till blöjbarn!! *host*


Nä, sovdags, och förhoppningsvis en ny supertrevlig dröm igen. :D :D

Av Paula - 5 januari 2010 16:09

Saga sover... Hon borde ta och kliva upp så att hon inte är uppe så sent ikväll.

Men jag har inte hjärta att väcka sötungen.


  

Hon ligger så sött och sover. *älska*

Den där gula saken hon har i handen, är en pippi. Köpt på Ikea och oerhört viktig när man ska somna. :) Hon ligger alltid och fipplar på tvättlappen som sitter fast på pippin när hon ska till att somna. Som en snutte.


Hujja vad hon har blivit stor... Och pratar så mycket nu.

Vi satt och tittade i en djurbok tidigare, hon pekade på en höna, varpå jag sa:

-Höna.

Då kontrade hon med:

-NEJJJ, tupp!

Ja, det fick väl vara en tupp då. :D



Av Paula - 5 januari 2010 14:23

Jag blir inte klok på mina drömmar jag haft dom senaste nätterna... Men men, jag ska banne mig inte klaga, för det är sånna drömmar man inte vill vakna ifrån. ;D


Nog om det.


Inatt fick Saga hög feber igen, hon vaknade kl 3, kokhet och ledsen. Hon fick en stooor mugg juice och en dos alvedon. Sen var vi vaken till 4 innan vi somnade om. Men vi fick sovmorgon till 10, så det var ju ganska nice. Även om jag gärna sovit några år till. :)


Dock känns det lite halvtrist att gå hemma. Ska bli NÄSTAN kul att komma igång med vardagen, men bara NÄSTAN. Måste börja ta tag i det skriftliga arbetet som ska vara inne nästa fredag, förhoppningsvis går det smärtfritt att få den klar. Skulle vara skönt att ha den klar nu på fredag, då har man en hel vecka utan nåt. Ja förutom jobb då, för dom ringde ut mig nästa vecka också. Men det blir skönt att få lön i februari med. :)

Jag är dock en smula orolig hur det kommer att gå för lilla Saga på dagis igen. Hon har ju inte vart där på snart en månad. Men vi var dit en snabbis idag, promenerade i kylan så att dagisfröken fick skriva på ett intyg till FK att Saga varit sjuk. Men Saga fick sitta i vagnen i hallen under tiden, vill ju inte att hon ska smitta dom få barn som fanns där. Hon var ganska skeptiskt där hon satt i vagnen, kanske var hon orolig att jag skulle lämna henne där.


Peppar peppar så har hon inte haft feber än idag. Så det kanske går över nu. *hoppas*


Nä, dags för dagens första kaffe.

Av Paula - 4 januari 2010 18:09

Har vart och hämtat hem lillsötis. Stackarn hade feber igår och inatt, och i bilen hem idag så fick hon feber igen. När vi kom hem så var tempen uppe i 40,2 grader, inte konstigt att hon knappt varit vaken under resan. :(


Men nu är hon lite piggare, alvedonet har verkat lite och hon har fått i sig massa juice och lite skinka. Får hoppas att hon inte blir ännu sjukare.

Hon sitter i soffan och kollar barn-tv nu.


För min egen del:

No more, not again, never.

 

Kanske har "min typ" ändrats...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17
18 19
20
21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards