Liten, söt, ond...

Alla inlägg under februari 2010

Av Paula - 13 februari 2010 22:57

Tjohej.

Börjar känna mig en smula friskare och piggare nu faktiskt. Trots gårdagens tunga morgon och dag. Men jag överlevde iaf. :)

 

Idag har vi haft lite solterapi, vart ute i vintervädret och åkte skriller, as usual. Men vi gillar det, skriller alltså. Börjar gå riktigt bra för frida. Och idag blev hon inte less på en gång heller. Vi var nog ute nästan 2 timmar. Men sista halvtimmen så klättrade kidsen i dom många snöhögarna som omger tunarinken.

 

  

Jennifer börjar vara ett riktigt proffs. Idag har hon övat "översteg" "övertramp"??!! Vad heter det?? Men ni fattar säkert vad jag menar.


  

Lillproffset. :) Idag gick det riktigt fint för frida. Det tar sig.


  

He he, månntro vad frida tänker här. :D


Och nu ska ni få höra. JAG drog också en praktvurpa idag, och det var länge sen. :) Jag skulle impa lite på jennifer med översteg baklänges, haha, gick sisådär. Var obehagligt slät is, måste slipa skrillerna, hade dåligt grepp. *skyller ifrån mig*

Men det var nästan lite kul att drutta omkull. Jag menar, med tanke på att jag inte bröt lårbenshalsen så kan jag väl ändå känna mig ganska ung?? Eller??


Sen tänkte vi baka semlor idag, men men, tiden räckte inte till riktigt då vi bakade pizza hemma istället. Får ta semlorna imorgon.


  

Vi har haft mys med fluffis idag. (om ni undrar vad jennifer har runt munnen, så är det oboy-mustach).


  

Jag och frida tar kort på varann. :)


Ikväll när jag skulle natta barnen, dom fick lyxa till sig igen och lägga sig i min säng, då sa jennifer när jag kramade henne godnatt:

- Mamma, det är ju alla hjärtans dag imorgon.

- Ja, men det är ju som en vanlig dag.

- Ja, men du ska få en present då, som jag har gjort alldeles själv, men den får du se först imorgon.

 

Vad söt hon är! Himla gulligt. Månntro vad det är för något?? Höhö, jag är ju alltid så nyfiken.

I övrigt så har jag filat lite på min rapport ikväll. Funderar på om jag är nöjd med den nu eller inte. 7 fulla sidor blev den, och den känns klar. Men jag blev lite nojjig över dom där referenserna... Njähh, har ju en vecka på mig att fundera och kika på den innan den ska in.


Nä, dags att hoppa ner i badet och göra sig fräsch.

Av Paula - 12 februari 2010 07:20

Fy fan vad tungt det känns idag. Hela jag är full i snor känns det som, och det är -23 grader kallt ute, och jag ska fara på praktiken. :(

Dagens outfit kommer att bestå bland annat av tjocksockar, stora kängor, täckbyxor, täckjacka, dubbla vantar och en mössjävel...

Behöver jag ens säga hur innerligt less jag är på kylan??


Sen blev inte livet roligare av att jag drömde något inatt som gjorde att jag absolut inte ville vakna. RÖV.

Förbannat förbannat förbannat.


Tur det är fredag idag. Imorgon blir det sovmorgon. I hope.

Av Paula - 10 februari 2010 17:44

Trodde jag skulle få hela sången med på film, men ack, legot var ju roligare. :)

Sötunge.

Av Paula - 10 februari 2010 14:38

Well hej.

Idag är jag hemma från Vfu:n. Dagis ringde igår och hade ett stycke sjukt barn för mig att komma och hämta. Så det blev tidig hemgång igår och hämta Saga från dagis, och idag är vi hemma och snorar.

Saga har feber och ena ögat rinner och är lite svullet och så är hon snorig.

Jag har ingen feber, men det känns som att hjärnan består av bomull och näsan rinner.


Men men, det känns ganska ok iaf, har sovit jättemycket inatt, hur många timmar som helst, säkert 10.

Tanken är att Mommo ska komma imorgon och vara hemma med Saga medan jag far på praktiken, men men, får se hur det går. Får proppa mig full med alvedon så jag orkar med torsdagen och fredagen. Har som inte riktigt "råd" att vara borta så mycket tror jag. Vill ju inte hamna i den sitsen att jag måste göra om hela vfu:n pga sjukdom. *ryser*


Nä, om man skulle försöka kurera sig med lite te och tranbär.

Av Paula - 8 februari 2010 20:00

Jaha, blå måndag igen. Varför går helgerna så fort??


Nåja, veckorna går iofs också ganska fort. Hela livet går ganska fort.

Jag har en massa funderings i huvet just för tillfället, inte bra läge för dom just nu. Har ju en rapport att skriva...


I övrigt. Helgen var kalasbra. Kände mig en smula ensam på lördagkväll, eller var det söndag? Äh, en sån där känsla bara. Annars var det bra. På lördag gled jag och Saga runt i B:s TT, skitafrän bil. Gick som på räls även på vinterväg, sjuuuukt impad.

Var till boden och glodde på innebandy, jättekul. Jag formligen älskar att se svettiga killar springa runt och jaga en boll. ;D Billigt fika sålde dom också.


På söndag var det långprommis i solsken som gällde.


          

Fatta vad underbart med sol!!

Och det bästa var att när solen sken så höjdes temperaturen till plusgrader i solen, sånt gillas!!



Och idag har det varit praktik igen. Är lite smått pissed off pga denna "sjukhuset VS primärvården"-mentalitet. Tydligen så har det sagts på handledarträffen att vi studenter i primärvården kommer att ligga efter dom som går praktik på sjukhuset, då vi inte får öva på att sätta pvk??!! Ursäkta mig, men det är en SMULA löjligt. Enligt mig löjligt iaf.

Jag känner att jag lär mig massor, sånt som i mina ögon kanske är lite viktigare än pvk. Pvk är en teknisk färdighet, och jag är övertygad att jag hinner öva på det i slutpraktiken.

Å andra sidan så har jag lärt mig otroligt mycket om sårvård, prevention, palliativ vård, och framförallt dokumentation, vaccination och samarbete med andra proffessioner. Och då får jag även öva på massa intramuskulära injektioner, provtagning och säkert en massa annat fränt som jag inte kommer på nu.

Bahh. Inte fan hamnar jag efter. Sicket BS.


Hur som helst, min dag var bra idag. Fick beröm för min provtagningsteknik och även tummen upp när jag satt och skrev journaler i min ensamhet. :)

Jag gillar faktiskt vårdcentraler. Det är på ett sätt mysigare. Man kan sitta och fika med läkarna och uskorna, det är mer familjärt. Det var det inte på sjukhuset, inte där jag var iaf.

Det kanske är det jag ska pyssla med? Men vet det sjuttom om man ids plugga till dsk. Får se.

Bara man klarar denna utbildning... En termin i taget.

Av Paula - 5 februari 2010 22:16

Ja jissed vad fort veckan gick. Denna vecka är nog första 5-dagars veckan för Saga på dagis, och det har bara gått bra. Hon är så duktig. :)

Min tappra lilla sötis.

Men hon var trött ikväll. Blev sängen redan 20.30 Tur vi får sova ut imorgon.

 

Men, något läskigt hände imorse! (ursäkta om jag skriver osammanhängande, men min hjärna vill sova) Jo, imorse. Jag vaknade FÖRE väckarklockan. urk. 05.40 vaknade jag... Öööh?

Insåg att det var lite tidigt, och somnade om, och var givet trött som en kamel sen när klockan ringde.

Jag hoppas att jag INTE vaknar så tidigt imorgon.

 

Fick för övrigt se att jag blivit godkänd i litteraturtentamen i den förra kursen, så det känns hyvens. Helst nu när jag börjat skriva på rapporten till denna kursen. Men det känns inge bra. Man är så trött i huvudet, men jag tror jag fick en bra sammanfattning av min patient iaf. Får ta mer nån annan dag när jag är liiite piggare.

 

Nu ska jag fan gå och borsta tanden och krypa ner i soffan. *gäsp* Vilken rivig fredagkväll. Höhö.

Av Paula - 4 februari 2010 20:45

Tjohej vad det går. Fort alltså, tiden... redan torsdag. Halva praktiken över med andra ord. Går hyvens, hade halvtidsbedömning idag, blev bara tummen upp.

Gjorde också min patientintervju idag, och jag måste nog medge till mig själv att antingen ska jag nog jobba med äldre, eller bebisarna, det är dom som ger mig glädje. Nu är det i stort sett bara äldre patienter, och jag måste säga att jag trivs med det. Dagens intervju som jag gjorde idag tog just över en timme, men jag hade lätt kunnat sitta flera timmar och bara lyssna och förundras över hur intressant det är att höra om andras upplevelser.

Nu gäller det bara att börja ta tag i själva rapportskrivandet, men det tittar jag nog på under helgen. Idag orkar jag inte. Känner mig inte kry, har fryst hela eftermiddagen, bara jag inte blir sjuk.


Annars så fick jag en smärre infarkt när jag hämtade saga på dagis... På dagis stod en ambulans, och det är ungeför det sista man vill se där.

Tänkte: Onej, tänk om det hänt Saga nåt!! Nä, då skulle dom ha ringt. Nej, tänk om dom inte hunnit ringa!! Tänk om Saga gjort nån illa? *PANIK*

Nu var det inget fel med Saga, men ett av barnen på fritids hade gjort sig illa ute och fick åka ambulans till sjukan. Hujja, stackars liten. Syntes knappt där på båren. Hoppas det gick bra med lilla barnet.


Saga har för övrigt lagt sig till med en rejäl läspning bara sådär. Idag kan hon inte säga R eller S, och det har hon då kunnat förr...?? Skumt.

Men ganska gulligt när hon skulle räkna.

-Mamma, jag läknal!

- Ett, tlååå, tleee.

- Blinka lilla tlääälna dääl, hul jag undlal val du äääl.

Jag kunde inte annat än le. Hur sött som helst, dock hoppas jag att läspandet går över.


Pottitränandet går också hyvens, hon börjar hajja detta nu. Ikväll pinkade saga på pottan 3 ggr, och 2 av dom gångerna gick hon till pottan själv, utan att jag sa nåt. Duktig tjej. :)

Av Paula - 3 februari 2010 19:56

Jaha, insåg till min FASA att jag sitter här och skrattar till programmet "halv åtta hos mig" som går på tv 4...

Bara att skriva testamente, för nu är jag lastgammal... ;D

Nåja, jag tittar inte "på spåret" iaf, det hade nog vart lite värre, eller??

Höhö.

 

Annars så har jag och lilla söta sagis haft pott-träning 2 kvällar i rad, och jepp, det har kommit pink i pottan båda kvällarna. Lysande!

Sen har vi även dammsugit och rengjort kaninburen. Vad duktiga vi är. :)

 

Nu ska denna lilla isbit häva sig i badet och tina upp lite. *plask*

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards