Liten, söt, ond...

Alla inlägg under mars 2010

Av Paula - 22 mars 2010 20:31

Tänkte köra ett totalt meningslöst inlägg. Vassego.


Ointressanta fakta 1:

Idag har jag haft "SM i utskrift" på skolan. Det har skrivits ut både studiehandledningar, scheman, kursplaner, förskinringskasseblanketter och diverse kopiering har också pågått. Fruktansvärt intressant.


Ointressanta fakta 2:

Jag har ikväll rengjort i mina 2 skafferiskåp. Gammal obeskrivligt äcklig tomatsoppepulver åkte i soporna samt typ 2 år gammal välling från sagas "nappflaske-period", det behövdes rensas med andra ord.


Ointressanta fakta 3:

Jag har även ikväll fixat lite i min VFU-rapport som behövde kompletteras, bland annat var det lite knas med referenser... Dock är det konstigt att vissa lärare vill ha på ett sätt, och andra på ett annat sätt. Och denna lärare ville ha det på ett sätt som inte jag gjort. Sen att jag följt våra "referens-regler-enligt-referensgurun-backman" spelade ingen roll. Iaf kan jag tro det då jag inte fått svar på min fråga som jag mailat för en vecka sen. Men men, nu har jag ändrat, mot bättre vetande... Jag gör som hon vill. Hennes ord är min lag, ändå tills kursen är godkänd. Sen har jag även jagat punkter (.) och kommatecken (,) i referenslistan, då jag placerat dom lite knas. Där hade hon helt rätt. Såg till min glädje (?) iaf att hon missat markera några punkter som var way off. *höhö* (jag är inte så frisk när jag tycker att det är kul att läraren missat nån punkt, är ju ändå jag som gjort fel...)

Ett exempel från min referenslista:


Spilsbury, K., Nelson, A., Cullum, N., Iglesias, C., Nixon, J., & Mason, S. (2007). Pressure ulcers and their treatment and effects on quality of life: hospital inpatient perspectives. Journal of Advanced Nursing. 57(5), 494-504.


Notera alla punkter och komman, det är SUPERVIKTIGT att dom är i rätt ordning och på rätt ställe, det är det som är utbildning... *ironi* Men men, det är lite halvkul terapigöra att leta i sina egna punkter... Man kanske borde bli lärare på högskolan? *moaha* Eller inte.


Nu till dagens Intressanta fakta:

Jag har idag avverkat första löparrundan för denna säsong. Körde min 5-km slinga och jag lyckades låta bli att halka även om det var halt på sina ställen. Och, Jag överlevde, och jag tyckte det gick jävligt bra även om jag inte sprungit på massa månader. Hyvens!! Ser framemot den riktiga löparsäsongen med ormberget och långdistans och till och med backträning. :)


Sen, en till intressant grej var återintroduktionen till pottan för Saga ikväll. Har haft paus i pott-tränandet då det inte gick så bra och jag blev bara frustrerad. Så, idag när vi kom hem från dagis så var det av med blöja och på med vanliga byxor bara. Och sen lät jag saga bara vara ifred. Jag påpekade bara att om hon blir kissnödig så står pottan där. En gång gick hon dit självmant men utan resultat. Sen när det var dags för nattning så bad jag henne gå på pottan innan vi skulle borsta tänderna, OCH, hon gick till pottan, drog ner byxorna själv, satte sig och pinkade, och sen sa hon: Jag klarade det!!

Som att hon alltid gjort så! :) Vilken duktig tjej!


Av Paula - 21 mars 2010 23:07

Sov gott folket, nu är det kudde och täcke som gäller. :)

Av Paula - 21 mars 2010 12:49

   

Vi har besökt hägnan idag. Vi skulle dit och leka och grilla korv. Gick hyvens, fanns ved på plats, men givetvis hade jag glömt att ta med mig en tändare... Just då kom en pappa med barn på en spark, men inte han heller hade eld. Så jag knackade på bagarstugan i närheten och fick som tur är låna tändstickor, och sen lejde jag bort eldfixandet till pappan med barnet. *moaha* Men jag misstänker att han var van eftersom han kallade sin ryggsäck för jaktryggsäck. Ja ja, elden blev fixad iaf, så det var ju bra.


          

Korv, bulla och saft. Det finns nog inget mysigare än att sitta vid en eld och grilla korv och andas frisk luft.


Det hade inte varit så mycket folk där sen senaste snöfallet, så jag lärde kidsen hur man plogade förr. Dom hade gammeldags plogar där som man kunde dra med ett rep. För bästa effekt fick saga sitta på plogen, jag drog och jennifer gick bakom och styrde. :) Teamwork.


Nu luktar alla kläder brasa. Mysigt.  

Av Paula - 21 mars 2010 09:55

Saker Saga hittade på när hon klev upp:

  • Hon släppte ut fluffis, och väckte därmed jennifer.
  • Hon hade varit på diskbänken och möblerat om.
  • Displayen till crosstrainern hade hon slitit lös... (suck)
  • Hon hade tagit ut comhem-kortet, vänt det fel väg, och sedan satt in det igen... (jag hann nästan ringa och skälla på com hem för att alla kanaler var borta innan jag upptäckte vad som hade pågått..)

Jag fick med andra ord köra lite damage-control när jag klev upp...


Nåja, solen lyser och vi ska gå ut så fort jag laddat min kropp med en till kopp kaffe. :)

Av Paula - 20 mars 2010 15:09

Idag har vi firat Jennifer som fyller 8 år på tisdag. :)


  

Hon fixade själv med tårtan med lite hjälp av mig.


  

Den blev stor, och god. I botten ligger marängtårtbotten, ovanpå den smulade vi ca 15 mariekex, sen på med glass (vanilj, päron, jordgubb) och grädde och chokladsås på toppen + några maränger. Gottgottigottgott.


  

8 ljus fick hon blåsa ut, och det gick ju bra.


  

Mommo, Malin, Frida, Jennifer och Saga. Sen kom bröderna och fikade också, och till kvällen väntar vi L och hennes A. :D


  

Sen var det paketöppning. I detta paket fanns en basketboll. Annars fick hon kläder, böcker, en glitterlampa, en fluff-hund, pengar, en batteridriven tandborste och en dansmatta.


  

Här testar hon dansmattan, hon lärde sig snabbt, och jag kan lova att det är svårare än ni tror, för jag provade också. :)


  

Saga ville också prova. :D


Nu är det lugnt hemma igen. Saga ligger och sover, sen ska vi ut och handla lite lördagsgodis och sen ska vi ut och äta pizza. Sen blir det körslaget och soffa som gäller.

Av Paula - 19 mars 2010 22:25

Sådär. Då är den veckan snart slut. Idag var det sista uppgiften i psykiatrikursen, så nu är den klar. Och det känns skönt. På måndag är det sista seminariet i den andra kursen, sen är den också över. Bara att ladda om inför nya kurser sen då. :)


Kidsen har kommit hem idag. Himla nice.

Vi har busat och myst. Och kelat. Vi har varit och handlat massa inför imorgon, och jag fasar för ballongerna. Urk. Varför ska jag vara rädd för dom?? Crap vilken wimp jag är. Men, imorgon ska jag likförbannat ändå blåsa ballonger. Och dom kommer att smälla, och jag kommer att få hjärtarytmier på köpet. Thanx.


    

Kidsen, alla med nya tröjor som Mommo har shoppat. Frida och Saga är verkligen polers med varann. :) På den nedre bilden försöker Saga pussa på frida. *ler* Så söta dom är.


  

Frida kelar lite med fluffis också. Terroristharen. Hur länge lever sånna där månne? Hon gnager ju överallt... Men, hon är ju en gnagare... Höhö.

Nä, det var fan inte kul.


[Det är komplicerat]

 

;)

Av Paula - 18 mars 2010 15:17

Våren försvann, snön kom tillbaka... Inte för att jag bryr mig, inte idag iaf.


Idag har det gjorts tentor, och imorgon blir det seminarium. Tentorna gick nog hyfsat. Sen blev det en stund på crosstrainern, men det var tungt som sjutton. Känns i kroppen att natten var lång och trist. Låg och vred och vände på mig till kl 3, sen upp just efter 6. Lysande.


Så lite trött är jag. Har vart och handlat massa potatis och hämtat LillSaga från dagis. Nu är tanken att jag ska gå in i köket och börja med middagen. Blir älgskav och potatis. *kurr i magen* Sen efter det blir det matkoma och soffan och titta barnprogram med saga. Orkar jag sen ikväll så ska jag göra en marängtårtbotten till lördagens kalas. Storflicksen kommer ju hem imorgon. Ska bli hur kul som helst. :) FREDAGSMYS ska vi ha. :)


Så gott folk. På lördag bjuds det på fika här, så ni vet. Ska ju fira Jennifers 8-års dag lite tidigt i och med att dom inte är hos mig när hon fyller år på riktigt. Och det kommer att bli en marängtårta med glass och grädde, det har jennifer bestämt.


Nä, nu mot köket.

Av Paula - 16 mars 2010 18:16

Jag ska uppdatera. Snart.


Har haft lite brist på saker att skriva om. Ensam hemma vilket har inneburit jobb, plugga och motionera.


Saknar söta saga. Skönt att hon kommer imorgon. :) Saknar storflickorna också, helst när jag inte ens verkar få prata med dom i telefon heller då dom aldrig går att få tag i. :(


Nåja. TÅLAMOD är något jag kommer att ha massor när jag är lastgammal...


Har iaf vart kul att få jobba i 2 dagar. Har saknat jobbet. Idag när jag kom till jobbet stod det i vårat block att en av personerna jag varit och hjälpt hade ringt till lokalen och bett dom tacka mig. Sånt värmer. Att så lite kan betyda så mycket för någon annan.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards