Liten, söt, ond...

Alla inlägg under april 2010

Av Paula - 18 april 2010 09:46

Tjo. Är ledig idag. Är endast på lediga dagar jag hinner blogga, är fullt upp annars. Igår for jag på en löptrunda innan praktiken, blev ca 7 km, gick hur bra som helst, skönt!

Sen ringde B1 när jag var på praktiken och berättade att han hade tvättat min bil och bytt till sommardäck! Fan så snällt!! Blev så glad!! Tack tack!

Annars hade jag tänkt att göra det till helgen när jag kommer hem, men nu slipper jag ju. :)


Praktiken gick bra också. Fick vara med om mycket intressanta saker och kände mig igår som en färdig Ssk, fick ge rapport själv samt och vara med på en massa annat spännande. Jag trivs hur bra som helst på min praktik! Hade lätt kunnat jobba där. :D


Saga är duktig också. Iförrgår när jag var ledig hemma med henne så var hon utan blöja hela dagen och det hände inte en enda olycka! Duktig tjej! Hon sprang igår själv till pottan när hon blev nödig så hon är riktigt stor tjej snart. :)

Idag ska jag och Saga vara ute i solen, och sen ska vi plantera lite frön så vi får hem lite tomatplantor till balkongen sen.

Av Paula - 16 april 2010 20:38

En dålig dag idag... Är på dåligt humör, var det redan igår. Fan inte kul. Börjar känna mig stressad inför dom här sista veckorna som är kvar av terminen. Så många jävla uppgifter och så lite tid... Och sen gör det inte saken bättre att man vet med sig att man kommer att få leva på smulor och vatten hela maj och juni. Hata CSN för att man bara får halva beloppet i maj, men vi har skola ändå in i juni. Make sense?? Inte mycket. Och med tanke på att vi kommer att vara på praktik hela maj också så finns ju ingen möjlighet att jobba några extra pass, såvida man inte klonar sig själv.

Dom sista dagarna har jag ett ständigt mantra i huvudet: "sen är det bara 2 terminer kvar, denna sommar är sista sommaren som student..." Hujja, vad det känns tungt nu. :(

Ändå så trivs jag skitbra på praktiken men det är fasan inför alla uppgifter och inför b-uppsatsen i nästa kurs. URK.


Hemlängtan har jag också... Vill hem till min lägenhet och till min soffa. Kommer dock sakna diskmaskinen sen när jag åker hem.

Vilken trist fredag. Helt ensam (saga sover) i gällivare. Lika bra att gå och läsa lite mer i psykiatrisk omvårdnad.

Av Paula - 12 april 2010 15:44

Idag är en ledig måndag. Denna spenderar jag och saga tillsmannans då A är på jobbet. Vi har roat (nåja) oss med att leka i lekparken, eller njä, saga lekte och mamma satt och solade. Bra fördelning på uppgifter tycker jag. :)


  

Rutschkanan börjar smälta fram.


  

Lyckades fånga saga i luften, hon tog mitt i allt ett glädjeskutt.


Sen sa jag åt henne en ziljard gånger att hon inte skulle dra ut på den otrampade snön då den var riktigt mjuk och "sjunkig".... Lyssnade hon?? Nä.


  

-Mamma, hjälp!!! Sitter fast!!!

Ja, vad var det jag sa... Sa bara schlorrp så försvann ett stycke barn ner i snön, men sen höll hon sig till upptrampade marker.


    

Sen roade hon sig med att gräva i snön. Fylla hinken, tömma hinken, fylla hinken, tömma hinken...


Nåja, skönt var det ute iaf. +10 grader och sol/moln om vartannat.

I övrigt har jag lekt lite hemmafru och håller på att göra en smaskens älggryta till middag. Sen hinner vi nog med en kvällspromenad också. Är sjukt träningssugen, men får vänta till imorgonbitti innan jag kan bege mig till gymmet.


Tjingeling.

Av Paula - 11 april 2010 16:41

Idag har vi dammat av cyklarna. Eller ja inte min, den står fortfarande med en halvmeter snö runt däcken, jag väntar med den. Men fridas och jennifers cykel är framme nu och med luft i däcken.


  

Vi började dagen med att ta en prommis med hunden och lämna tillbaka den till Matte och lillmatte. :) Solen har värmt oss hela dagen.


    

Sen tog vi som sagt fram hojjarna och frida lärde sig att starta igång själv finfint! Och jag har ju som lovat henne en ny cykel när hon lärt sig cykla utan stödhjul och idag var det dags att infria löftet. Så vi drog på Coop och skulle handla men tyvärr var cykeln som frida skulle ha slut, så vi la in en beställning och förhoppningsvis får hon den nästa gång hon kommer till mig. :) En ljuslila cykel med blommor och fjärilar på, den gillade hon.


  

Vi fyndade lite mjukisdjur och tog årets första glass. :D Mumsigt var det säkert, jag hoppade över. Beach 2034 hägrar... *host*


NU är det dags att se till att allt är packat inför tågfärden upp igen. Tjing.

Av Paula - 11 april 2010 08:05

Lite trött är jag. Frida väckte mig före 7. (!!) Men det är klart, hon var lite dålig igår så hon somnade tidigt i soffan, sen bar jag henne till min säng kring midnatt. Men nu verkar hon vara pigg och frisk. Hoppas det håller i sig.


Annars är vi hundvakt. Vi fick en söt liten hund igår som har fått sova över. Och det har gått bra. Hon ligger med frida i soffan nu och kollar tv. *ler*


  

Frida var så trött och slut igår. Hon åkte på magsjuka och satt med hinken hela kvällen. Hoppas nu att vi andra klarar oss, jag KAN INTE vara sjuk nu. Men jag blir lite nojjig för stackars frida, jag tycker hon jämt är sjuk... Stackars liten. Men nu verkar hon må bra iaf.


  

Jennifer var nöjd med det fyrbenta sällskapet. :) Får se hur mycket hon kommer att tjata om hund nu då. ;S


Ikväll blir det annars att packa iväg sig med tåget upp till gällivare igen. Det ser jag framemot. :) Har för övrigt träningsvärk sen gårdagens joggingtur, känns skönt.

Av Paula - 9 april 2010 22:35

Jepps, nu är första veckan klar på praktiken. Idag har det vart skitakul, och intressant. :) Och massa beröm har jag fått, sånt gillas.

Nu är jag dock hemma i luleå igen. Tog tåget hem för att spendera helgen med storflickorna. Och det behövs, hade en liten meltdown igår då jag saknade J och F jättemycket... Låg och snyftade i kudden. Så det är himla skönt att jag har fått krama och pussa på dom ikväll. Dom ligger båda och sover i min säng nu. :)


Nu tänkte jag lägga upp lite bilder från veckan som gått.


  

Innan vi kliver på tåget för färden upp till gve. Saga är en van tågresenär. :)

 

  

Jag och Saga var på promenad på söndagen. Åkte lite kälke och lyssnade på pippifåglar efter älven.

 

  

Saga säger: Mamma, stanna, lyssna vad är det för pippifågel? Till slut stannade vi varje meter och lyssnade... det tog rätt lång tid att gå tillbaka. :)

 

  

Gällivare sjukhus. Det är helt nice, jag har 8 minuters promenad till praktiken och 7 minuters promenad till ett fint gym. GILLA!!

 

  

På min lediga dag gick jag och Saga på studiebesök på sagas Pappas jobb. Det gillade Saga. :)


Så, det får räcka för idag. Ska banne mig gå och lägga mig på soffan nu, har ju klivit upp före fan idag. *gäsp*  

Av Paula - 6 april 2010 11:48

Jag ska slänga in ett inlägg på bloggen. Försökte för nån dag sen, men då ville inte skiten funka. Skyller på det. ;D


Som sagt, är uppe i gällivare nu. Har en massa bilder jag skulle kunna lägga upp på solen, snön och allt annat mysigt, men har ingen kabel med mig. Dålig planering. Annars går det hyvens. Har testat gymmet häruppe, var skitkul. Och har även gjort första skiftet på praktiken. Vet inte om jag ska tycka bu eller bä ännu, måste få göra ett par dagar till känner jag. Men strukturen var inte den bästa då den inte existerade. Men men, jag får styra upp stället känner jag efter mina behov.

Dock måste jag säga att personalen är helt nice, iaf dom jag träffat än så länge. :)


Enda nackdelen än så länge är att jag kommer att bli komplett ruinerad av att flänga fram och tillbaka med tåghelvetet varje helg. CRAP!!


Nä, nu ska jag fixa lite lunch till mig och saga. :)

Av Paula - 1 april 2010 22:09

Torsdag. Påskhelgen kör igång. Har faktiskt gett efter för "pynt-tarmen" och dekorerat fikusen (alltså en grön växt, inget annat) i vardagsrummet med fjädrar i flera färger. Den obligatoriska påskhönan står på bordet också. Samt nytillskottet den gula fjärilen som hänger under köksklockan. det är mitt påskpynt.


Ja ja, hursom. Jag och mini har promenerat idag till dagis och önskat glad påsk och vinkat hejdå. Vi återkommer ju inte dit förrän typ 29 april. Sen gick vi till dollarstore och köpte lite mera godis då jag misstänkte att gårdens ungar kommer stå baki dörren och tigga godis. Och så gjorde dom.

Saga roade sig med att skala bort all folie på chokladäggen och lägga dom prydligt i en lång rad på vardagsrumsbordet. (mammas pedantgener) Sen gick hon bort med alla folierester i soporna.


En annan rolig grej. Saga ville jag skulle läsa "ludde", en bok om en kanin. Såg då att någon gnagt i ena hörnet på boken så det var trasigt. Frågade Saga:

-Men Saga, har du bitit i boken??

-Näää. (ser hemskt oskyldig ut).

-Nähä?? Vem är det som har bitit i boken då??

- Juha bitit i boken!! 


Känns som den gången då jennifer skyllde på att det var katten som hade limmat fast en spegel på tapeten... Ja, försöka går ju.


Ja annars så har jag varit ute och kört säsongens andra löprunda, denna gången i slask och vattenpölar. Gick bra. 29 och en halv minut på 5 km. Nu inväntar jag den obligatoriska 2-dagars-träningsvärken.

Sen har jag även gjort om provet på kap 6 i en av psykiatriböckerna, alla andra kapitel är avklarade, så nu skulle jag fixa den med. Men icket. Svarade fel IGEN!! Måste alltså ha ALLA rätt, inte iofs så svårt med bara 3 frågor på varje kapitel, men fan. 2 svar med i stort sett samma innebörd. Imorgon ska jag banne mig fixa den.


Imorgon ska jag även börja packa. På lördag bär det av till gällivare för 4 veckors praktik. Ska bli ruggigt intressant. På måndag är det första passet. Kör igång med ett kvällsskift. Blir nog fina fisken. :)


Glad påsk på er!!   

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards