Liten, söt, ond...

Alla inlägg under maj 2010

Av Paula - 19 maj 2010 17:17

Man mår gott när man cyklar hem från praktiken i tokvärmen. :) Man mår även ganska gott när man kan sitta ute med dom äldre på boendet och fika jordgubbskaka och kaffe.

Idag har jag testat min intervention som bestod i att ge taktil handmassage till en människa på praktiken för att minska oro och öka avslappning. Ger mig betyget godkänt då mottagaren till massagen somnade på 8 minuter. :)

Inte illa masserat.

Ska testa en gång till imorgon.


Annars så glömde jag att ta på mig deo på morgonen = jag luktar gammal gympadojja. *urk*


Annars igen så blev jag omschwishad av farbror blå med blåljusen på när jag var på väg hem. Föga kunde jag ana att dom skulle till mitt bostadsområde där det var misshandel igen. Mitt på ljusa dagen. Både ambulans och polis stod där, bara ett hus från mitt. *suck* Andra misshandeln på 5 dagar. Känns inte tryggt alls. Ibland önskar jag att dom kunde hoppa på mig så jag kunde åtminstone försöka skada idioterna lite. (inte nu för att det skulle lyckas, men banne mig vad jag skulle försöka). Jag blir så ARG!! Förbannat ARG!! Ska man behöva ha sprayen i fickan mitt på ljusa dagen?? Så fort skolan är klar om ett år då är det jag som packar. Vart det bär av vet jag inte, men här stannar jag INTE. Området är ju så fint i övrigt, men detta klientel förstör ju allt.


Annars en gång till, jag kommer få en skitbillig mobilräkning nu när jag inte kan skicka mms mer då kameran i mobilen inte funkar. Jättebra! Att tappa mobilen i en potta med pink är inte bara till ondo. :)


Nä, nu ska jag gå och ställa mig och baka. Och städa kaninburen och fixa i ordning här hemma. Skulle tydligen få finbesök. :D  

Av Paula - 18 maj 2010 21:40

Imorgon är det dags att kliva upp svintidigt, cykla med saga till dagis, sen vidare till praktiken. hujj. Nog har det varit skönt att vara ledig från praktiken i en vecka. Men nu är det nerförsbacke. Praktik resten av veckan, sen under helgen är det skriva B-uppstats som gäller.


Handledningen idag för B-uppsatsen gick bra, inte mycket som behövdes ändras eller läggas till. Nu är det bara halva uppsatsen kvar att skriva då. Hoppas vi knäcker det under helgen så man kan ta det lugnt nästa vecka. :)


I övrigt.


Jag fyller snart år. DET KÄNNS FAN INTE KUL. Jag vill inte bli 30. Att fylla 20 var ju lite kul, då fick man gå på bolaget. Men nu?? Jisses, snart blir jag väl rynkig också... Nä, ni behöver inte ta mig på allvar, så illa känns det inte. Men lite sådär knas känns det. Ska jag kalla mig 30+ nu?? Det låter ju gammalt. Men då tänkte jag att mormor levde tills hon var 78 år. Då har jag nästan 50 år till att se framemot, det känns ganska najs. :) Jag kommer hinna massor under dom 50 kvarvarande åren. Vem vet, jag kanske till och med hinner uppleva hur det är att ha semester... *höhö*


Ja ja, få se om jag ids baka nån tårta... Det gör jag säkert. Just nu är jag inte alls sugen på det. Tycker nån annan ska baka en god tårta åt mig. :P

Av Paula - 18 maj 2010 09:17

Sitter och häver i mig dagens första kaffe. *mums*


Drömmer om ett eget hus... Eller en stuga. Det hade vart så mysigt. Plantera nån liten tragisk blomma i en rabatt, som ändå dör, för mina blommor dör alltid... Men det är ju tanken som räknas. :)

Mina tomatplantor har inte dött ännu, men planterar jag inte om dom snart så lär dom göra det.

Eller bygga en liten hage åt kaninen, sånt kan jag, bygga hagar. (tror jag utan att ha provat) Men händig kan jag nog anse mig vara, till en viss gräns.


Tänk va mysigt att sitta på sin egen altan och gunga i hammocken. En sån ska jag ha, hammock, när jag har hus.


---> GRATTIS KUSIN SOM FYLLER 30 IDAG!!! ---> jag blir medlem i 30-års-klubben snart jag med.


God morgon på er alla.

Av Paula - 17 maj 2010 21:04

Tror hela min kropp ler åt denna fantastiska värme! Det är så UNDERBART efter den långa hemska kalla vintern att känna solen och värmen. Mina leder mår finemang, har inte behövt ta en enda värktablett på flera veckor nu. :)

 

Till och med värmen på natten är helt underbar. Det gör inget att man klibbar fast som en slemmig fisk i lakanet på natten, för det är så skönt med värme! (vad ofräscht det där lät... men skit samma, jag är den enda slemmiga fisken i min säng... höhö)

 

Idag har det varit ganska trevligt att vara student. Har legat i bikini på balkongen och läst kurslitteratur... Det gjorde inte alls ont. :) På onsdag är det praktik som gäller igen, så då är dom lata dagarna över.

 

BTW, min 30-års dag närmar sig obehagligt fort... huuuga. Tror minsann att jag ska styra mina 36-or mot färjan den helgen och häva mig lite päissään. Hoppas på att många vänner hänger med. :) Och så får vädret gärna vara lika kanon som nu. :)

 

Nä, dags att duscha bort dagens solning och förbereda sig för handledningen i skolan imorgon. G´natt.

Av Paula - 16 maj 2010 21:27

Ikväll känner man sig duktig:

  • Vart ute och lekt med barnen hela dagen.
  • Varit domare i vattenkrig.
  • Lagat både lunch och middag samt diskat flera berg med disk...
  • Hjälpt jennifer med matteläxan, samt sytt fast ögon på hennes fingervirkade bläckfisk som nu är klar.
  • Hjälpt jennifer att rensa och städa skrivbordet.
  • Rensat trasiga leksaker i sagas och fridas rum.
  • Dammsugit lägenheten och balkongen.
  • Kammat och klippt klorna på kaninen.
  • ...
  • Sen har jag säkert gjort en massa annat fränt värt att nämnas... he he.

Nu sitter jag och återställer vätskebalansen i kroppen och kollar hockey på tv. (hur sjukt är det inte med hockey när det är +25 grader ute??)

Nåja, ser svalkande ut.

Av Paula - 16 maj 2010 15:55

Gissa om vi njuter av solen och värmen!! Det är helt underbart att kunna gå ut i linne och sola på gården och se barnen leka och ha vattenkrig och göra sandkakor. *njuter*


  

Såhär glad är frida, och lika glad är jag. :)


  

Även fluffis är glad, hon har fått ett helt nytt rum (balkongen) att vara på på dagarna. Lillmatte jennifer har även skämt bort henne med färskt gräs och nya pinnar att gnaga på. :)


  

Saga ta en kak-paus i sandlådelekandet. Måste ha många kakor så man orkar leka.


  

Frida blir bara duktigare och duktigare på att cykla. :)


  

Jennifer leker apa. :) Hon har även tvingat mig hoppa massa hopprep. *svett* Men det är ganska kul.


Hujja, man blir helt lyrisk av sånt här väder. Strålande sol och +24 grader i skuggan. *lycka*


Igår var vi och hälsade på P + barn och grillade och kidsen hade vattenkrig och härjade hur mycket som helst. Det var 3 stycken trötta och glada barn sen när vi kom hem. :)

Idag har vi hållit oss på gården, och det är bra det med. Iaf när man slipper vissa. Men nu har vi en paus från solen. Barnen tittar film och vilar.


Men men, man kan inte annat än vara lycklig i solen. :D

Av Paula - 14 maj 2010 11:14

Ja, vi har som sagt varit på snabb visit i finland. Min äldsta faster har gått bort och det var dags för begravning. Tråkiga omständigheter, men det var samtidigt trevligt att se släkt som jag inte sett sen farmor begravdes för 14 år sen.

 

Slänger in lite bilder från resan.

 

    

Vi sov över hos Moster, och vi blev bortskämda med massor med mat, fika och bastu, det var trevligt.


Vi hälsade på hos min morbror och saga hittade en gunga utanför. :) Hon turades om att be oss gunga henne. Smart som hon är.


        

Hos Moster försökte jag att få saga att intressera sig för dom superfina vovvarna i hundgården, saga sket fullkomligt i dom och satt och brummade på alla fyrhjulingar och skotern istället... Inte mina gener...


  

Jag o andra sidan beundrade dom fina vovvarna. :)


  

Moster, mamma och bror.


  

Saga letade myror i mosters blomrabatt.


  

Och mamma hittade en kratta...


  

Vi var och tände ett ljus på Mormors grav.


  

Och vi satte en lykta och ett ljus på Pappas grav. Saknar.


  

Jag och saga sätter ner blommor på fasters grav när kistan lagts ner. Det var en fin begravning. Mycket folk, kapellet var fullt med anhöriga och vänner. Synd vi inte kunde stanna på mottagningen efteråt, men saga var så slut och somnade och vi hade många timmars bilresa hem.


Saga sov ändå tills vi nästan var tillbaka i sverig igen. Vi stannade vid gränsen och handlade lite färdkost.


  

Saga var nöjd med sin färdkost. :) Chips, korv och choklad.


  

Väg-renar, fotade från bilen. Tur dom höll sig på sidan om vägen.


Allt som allt gick resan väl. Fick stanna och ha pinkpaus på pottan några gånger med saga. Hon kräktes också just utanför överkalix på båda resorna. För mycket saft, för fort. Tur hon sa till så vi hann stanna så vi slapp få kräk i bilen, hon är så duktig. Inte en endå gång pinkade hon ner sig på resan heller. :) Duktig tjej. Pottan var bra att ha med sig.

Av Paula - 11 maj 2010 21:41

Idag har det varit en bra dag. Även om jag har (är) varit trött som fan idag. Natten blev bara besvärlig. Kunde inte somna och till slut var klockan efter 02:00 när jag till slut somnade. Kl 06:15 var jag INTE pigg. Men men, dagen har gått hyvelihyvens iaf.

 

Har fått utföra en massa uppdrag på prakiten idag och har även haft min halvtidsbedömning. Jag fick stark måluppfyllelse på allt, och med komplimangen: Du fixar ju detta, du skulle kunna börja jobba som sjuksköterska imorgon.


Det värmde. :)

Och det känns konstigt för jag tycker inte att jag gjort speciellt mycket under praktiken ännu. Fast iofs, om jag tänker efter så har jag nog säkert gjort mycket ändå. Man ska ju inte jämföra äldrevården med nåt annat, det är helt olika arbetsuppgifter.

 

Nåja, sen har jag suttit och skrivit lite på B-uppsatsen, och nu ska jag gå och diska. Imorgon blir det bilbesiktning och sen bär det av till norra delarna av finland för att gå på begravning. Återkommer sent på torsdag tror jag.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards