Liten, söt, ond...

Alla inlägg under maj 2010

Av Paula - 10 maj 2010 20:38

Skickade ett mail till min "bank", angående att jag fick ett kreditkort med fel efternamn hemskickat till mig... Det är ju bara 4 år sen jag bytte efternamn, och då jag på min banksida har rätt namn så fattar jag inte hur det kan bli fel på kortet.

Hur som helst, jag skickade ett mejl om namnfelet och ville ha ett nytt kort hemskickat med rätt efternamn. Fick detta till svar:

 

"Hej Irene!

Tack för ditt meddelande.

Vi kommer att spärra ditt nuvarande kort och skicka ett nytt kort med rätt efternamn. Du kommer även att få en ny pinkod ifrån oss.

Ditt efternamn kommer att ändras till Lohiniva i vårt kundregister."


IRENE?? Jag heter och har aldrig hetat irene... Men vad bra att dom nu fick rätt efternamn... Kan ju inte få allt. Tydligen.

 

Heh, såg nu att jag fått ytterligare ett mejl där dom ber om ursäkt för det felaktiga förnamnet också... Ho ho. Inte bara jag som har en dålig måndag.

 

Jag fick nämnligen böter idag. 2000 kr. Fortkörning. Det sved. Aj.  


Av Paula - 8 maj 2010 16:48

NU ska ni få höra!!

Jag har INTE räddat liv idag, jag har INTE gjort något makalöst fankastiskt alls... MEN, jag har insett att jag trots allt idag upptäckte att jag trivs på praktiken, återigen. (tredje praktiken under terminen, har trivts som en fisk i pölen på alla ställen). Inget kommer dock nånsin slå praktiken i gällivare. Den är fortfarande på en ohotad första plats högt däruppe ovanför dom andra. (saknar ännu patienterna och kollegorna).

 

Men, jag är sån. Jag trivs i stort sett överallt och jag är enormt anpassningsbar. (ödmjukhet är nåt jag saknar har jag hört)...

 

Som nu, på denna praktik. Inte så värst mycket kontakt med "patienterna", (jämfört med övriga praktiker) mest en massa dokumentation, planering, mediciner osv. Men fan, det är helt ok det med. Dagarna går fort, och jag känner mig inte det minsta uttråkad.


Sen har jag idag fått vara ute och åka runt på alla möjliga ställen och jag såg en bekant bil på ett bekant ställe. Tror det är en amazon, lite osäker där... Gammal bil hursomhelst. Tror nästan till och med att jag har åkt i den också, men osäker där med, börjar ju bli gammal och senil nu... Vet inte ens varför jag reflekterade över den bilen.


Passerade färjan också, den hade inte riktigt tinat fram ännu... Men snart så. Nu är det nerförsbacke till sommaren.

Nä, om man skulle åka på affären och shoppa sitt lördagskarra samt lite red bull för bilfärden till gve imorgon, kommer behövas. Det tar på gammelkroppen att kliva upp 05.30


MEN, cykeln gick fort idag. Nypumpade däck och nysmord kedja. Sånt gillas. Och så hade jag medvind på hemvägen. *tummen upp*  

Av Paula - 7 maj 2010 18:28

Idag är första dagen på länge som jag har haft sovmorgon och ledigt. FATTA hur jag njöt imorse när jag vaknade 06.15 och insåg att jag kunde gott somna om ett par timmar. :) Blev sedermera väckt av mobiltelefonen kl 10. Jävla skönt.

 

Annars. På min lediga dag har jag vart allt annat än sysslolös. Tog tag i balkongen och bar bort diverse pulkor och stjärtlappar och spadar från balkongen till förrådet. Städade bort vinterns skräp och rullade ut "gräsmattorna" på balkongen. Så nu är den klar. Hoppas bara att jag får 2 nya fina stolar att ha därute, dom gamla är just gamla och fula och nötta.

 

Sen har jag även vart och hälsat på min moster och följt med ut på en promenad med henne, kul att se att hon har blivit så bra. :)

 

Jag och B2 har hunnit med en sväng till storheden och snålshoppat lite där. Sen drog jag ut på säsongens andra milrunda. Kändes skönt att springa men jag hade en konstig smärta ett bra tag just där var mitt blindtarms-ärr är. Har ont där till och från. Säkert nån inre slags ärrbildning därinne. Nåja, nu är det gjort iaf.

 

Får se vad kvällen har att bjuda på. Är helt barnfri, men börjar imorgon 07.00 *suuuck*

Av Paula - 6 maj 2010 17:12

Imorgon är jag ledig. 4 dagar av praktiken är avklarade och imorgon får jag SOVA. För första gången på jättelänge en sovmorgon utan några som helst måsten. Bara jag. Och kudden. :) Jag ska njuta.


I övrigt inte mycket att förtälja. Praktiken går nog ganska bra. Dagarna går fort. Måste bara börja ta tag i min uppgift. Nåja, det löser sig.


Annars, mina tomatplantor växer på bra. (intresseklubben antecknar). Sen känns det som att det kommer bli en jobbig vecka nästa vecka. Söndag blir det åka och hämta hem saga efter praktiken. Och på onsdag blir det att bila upp till finland och gå på begravning. Ska passa på att besöka pappas grav samtidigt. Var några år sen sist. :(

Blir många mil i bilen i veckan med andra ord.


Ja ja, det blir nog bra.

Av Paula - 5 maj 2010 21:58

Tror jag är tröttast... Av alla.

3 dygn med alldeles för lite sömn. Nätter då jag vaknat just efter 5 och inte kunna somna om, och vaken ändå till småtimmarna... Jävla grannar.

 

Nu blir det bädda ner sig med öronproppar. Nu JÄVLAR ska jag SOVA. Ändå till 06.30 imorgon.

 

Sov gott.

Av Paula - 3 maj 2010 20:43

Det slog mig, nu i tröttheten att JISSES... Jag har bara en månad kvar... 1 månad. Sen har jag officiellt passerat 30-sträcket. *hurrv*


Om en månad kommer jag att vara 30. Och jag kommer då fortfaranade inte ha upplevt en enda semester... (paula-gå-in-i-väggen-punkt-nu). Hå hå jaja. Andra saker jag ännu inte heller gjort:

  • Jag har inte fjällvandrat, då jag inte haft semester...
  • Ej heller har jag suttit i en sommarstuga flera veckor då jag inte haft semester, inte har jag nån sommarstuga heller...

Fan vad jag snöade in på semester... Sorry. Jag tror inte semester är kul. Det är säkert apjobbigt att gå omkring och göra inget alls.


Andra saker jag dock hunnit med under mitt ännu 29-åriga liv:

  • Har bott i 6 olika hålor/samhällen/städer i 4 olika kommuner.
  • Haft 5 bilar, 3 oplar och 2 fordar. (en kille i samma ålder hade svarat en mycket högre siffra).
  • Har både gift mig och skilt mig.
  • Har vart gravid 5 ggr, varav 3 resulterade i 3 amazing flickor.
  • Har provat på 6 totalt olika yrken, vårdbiträde, städerska, taxichaffis, cnc-operatör, väktare och numera rehabiliteringsassistent också. (sen jobbar jag ideellt som kock, städerska, diskerska, tvätterska och fritidsledare här hemma också).
  • Jag har också sprungit en halvmara, är ännu sjukt nöjd att jag orkade hela vägen. Över 21 km. Får se om jag gör om det till hösten.

NU kommer jag inte på nå mer. Jag har vart med om rätt mycket, men ändå känns det som kasst. Jag lever ensam, har ensam ansvar för dagislämningar och hämtningar, ensam över matinköp, ensam över räkningar, ensam när jag ska somna. Och nu då, nästan 30.

-Tjena, jag är 30, snart utbränd och har hängbröst, ska vi ta en fika?? ;)

Njä, kanske inte.


Äj, hell no. När jag var 25 fick jag en kris och köpte massa rynk-krämer. Nu nöjer jag mig om jag får några rullar silvertejp så jag får tejpa fast diverse hängiga kroppsdelar. Det blir bra.  

Av Paula - 3 maj 2010 17:35

Jaha, idag började terminens sista praktik. Jag hade tänkt vara duktig och cykla, bra för plånboken, bra för kondisen, bra för miljön. (Sen är det förjävla besvärligt att parkera bilen på praktikstället också inbillar jag mig)

Så iväg svintidigt på morgonen med en Saga i barnsitsen på hojjen till dagis. Gick jättebra att lämna saga, inte alls ledsen, och så säger hon just när jag ska lämna henne:

-Mamma, var e pippin??

NEJ, CRAP, Pippin är kvar hemma. Så iväg som en dåre på hojjen igen, hem och hämta pippin, cykla som en dåre tillbaka och lämna pippin och säga hejdå till saga på dagis. (pippin är förmodligen viktigare i sagas liv än både mamma och pappa, och allt det för typ en tjuga på ikea, tack Ingvar för det). Sen cykla som en dåre till stan till praktiken, var svettig som en kamel när jag kom fram, vinterjacka och 20 min snabb cykling är inte smart... Nåja. Så kan det gå. INTE vinterjacka imorgon.


Praktiken var sisådär... (Läs: Faaaaaan vad jag hade hellre fortsatt med praktiken i gällivare istället!!) Nåja, ska inte döma i förhand. Blir säkert bra bara man kommer in i nya rutiner.

Dagen gick iaf förvånansvärt fort, och jag har ALDRIG åkt så mycket i hiss på en dag.


Sen var det dags att hojja tillbaka till dagis och hämta saga. Där hade det gått finemangs. Inte en enda pink-olycka. (wohooo). Fröknarna är impade att Saga är blöfri redan. Dock ville inte Saga hem. Hon skulle stanna kvar och dansa. Nåja, hellre det än att hon gråter hejdlöst när man ska lämna henne.


Men nu känns det lite som fullt-ös-medvetslös när det gäller sista rycket med skolan. Herregud vad det känns som att man kommer att få begrava sig i både böcker och artiklar denna månad... *suuuck* Bara bita ihop. Snart är det sommar.   

Av Paula - 2 maj 2010 20:59

Hade tänkt slänga in massa fina bilder från idag, men denna blogg funkar inte så bra alltid, och absolut inte just nu... Fan om det börjar strula så man måste byta portal igen... Går inte att ladda upp bilder alls nu och knappt göra inlägg, har fått ladda om sidan flera ggr. *morr*


Ja ja, skitsamma.


2 maj idag, pissväder idag igen. Men vi har då varit ute ändå, var ju ändå uppehåll och svinkallt. Ungarna hade kul med cyklarna och sandlådan. Och gungbrädan har tinat fram helt nu också.


Försöker ladda om för en ny praktikperiod som börjar imorgon, men har inte riktigt hittat orken. Väskan/påsen är då packad för imorgon. Blir tidigt upp till dagis och sen till stan för praktik. Nåja, he blir nog bra.


JAG VILL HA SOMMAR!!! Typ nu.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards