Liten, söt, ond...

Alla inlägg under augusti 2010

Av Paula - 15 augusti 2010 12:56

Insåg precis att det börjar närma sig till årets halvmarathon...


Ruskamaraton 2009 - Tulokset, Results

Paula Lohiniva EM Sport 2.07.40 +43.20 68.


Kommer jag att slå förra årets tid?? Nerver fick jag helt plötsligt. Jajks.

Nästa vecka ska jag köra mer löpträning. Ett långpass, ett intervallpass och ett vanligt pass. Är min plan iaf. :)

Av Paula - 15 augusti 2010 09:49

Jag fullkomligt suger på sovmorgon. Jag KAN INTE sova länge. Idag hade jag i ren optimism ställt kl på 12. Je right. kl 6 vaknade jag. Snurrade och halvslumrade till 8 innan jag gav upp och klev upp och käkade min morgongröt.


Är det lite pensionärsvarning på mig?? Tror det.


Nåja, då kanske jag får lite gjort idag innan jobbet. Nu blir det iaf kaffe, sen blir det diskning och städning som står på tur. Ska nog ta ut soporna också innan dom går ut av sig själv. *yäk*


Ikväll är det SISTA skiftet på jobbet. Innebär att jag ska ikväll rensa min väska på jobbprylar och lämna in nycklarna. Äntligen. Samtidigt är det lite sorgligt. Ska ju inte jobba nån mer sommar där. HUR ska dom klara sig? ;) Samtidigt är det skrämmande också. Nästa sommar ska jag alltså jobba "på riktigt", som sjuksköterska. Herrejiiises. Bara 2 terminer kvar. Och terminerna går ju så fort så snart står man där. Färdig för att kliva ut i riktiga världen. Oj oj.


Nä, kaffe nu.

Av Paula - 14 augusti 2010 20:49

Det är lördag, jag är lika pigg som en kamel efter 180 mils ökenvandring... (då är man jävla trött kan jag tro).


Jag är så trött att jag SOMNADE på jobbsoffan. I framstupa "nyllet nere i kudden" -läge. Ja jisses. Vaknade efter sisådär 3 minuter av att jobbtelefonen ringde, tur det, så jag inte sov bort alla mina kvällsuppdrag. Men, jag känner med hela jag att jag kör på sista viljan nu. Är fruktansvärt slut i kroppen, och mentalt. 2 år skola och 2 sommrar med fulla scheman. Det har satt sina spår. Inte för att jag hatar mitt jobb, men jag är en smula trött bara. Ikväll hade jag faktiskt en himla bra kväll på jobbet, ändå vill inte orken riktigt finnas där.


Fick ikväll höra av en "patient" på jobbet: -Men, du ser ju inte så oäven ut... (angående det faktum att jag är singel, vilket hon påpekar varje gång, hon har humor, jag gillar henne). När jag lämnade henne så sa hon att jag kanske hittar en kille i trapphuset, haha, jomenvisst. :D Henne kommer jag att sakna.


Angående mitt singelliv då.

Jag har faktiskt varit på en dejt i veckan. (jag räknar det som en dejt iaf). Och ja, jag vet att halva planeten fick en chock just nu... (höhö, nä men kanske nån blev paff åtminstone). En himla trevlig dag var det. Sånt gillas. Otroligt mycket lika tänkande. Jag behövde inte skämmas för mina åsikter.


Mera då.

Livet är ironiskt. Fredagen den 13:nde ska man INTE öppna brev som ligger på hallgolvet. Så är det. Och jag tackar K för trösten, jag behövde verkligen höra nån säga att det ordnar sig. För mina tankar blev alldeles för svartvita. Även om K förmodligen inte vet ett skvatt om det ordnar sig eller inte så var det precis den frasen jag behövde. Så är det.


Idag hann jag även träffa Fröken A, skitjävlatråkigt att jag haft så lite tid att umgås på sistone. Men imorgon är sista dagen på schemat. Sen ska vi minsann älta världsproblem ihop. ;)

Denna dag bjöd även på ett kärt besök på gymmet med Fröken L, vi körde "anti-hängtutts-pass", får se om det funkar. Sen dök även Fröken M upp, men hon avvek snabbt hem till tvättstugan. Efter lite muskelträning så umgicks jag med älsklingen löpmattan, blev 5 km snabbt tempo, och jag tror jag körde PB. 5 km på 24,50. Skitjävlakul!! Måste förnya kortet på gymmet. Hur ska jag annars överleva vintern?? Måste unna mig den kostnaden. MÅSTE!! Har bara 2 veckor kvar på kortet innan det går ut. :(


Nä, om man skulle avrunda denna kväll och ta en träff med john blund. Hör att han ropar efter mig. :) Godnatt.  

Av Paula - 13 augusti 2010 17:47

  

Liten och knubbig kaninunge. :) Fluffis tar så väl hand om dom. Och lugn är hon. 2 dagar gamla. Passade på att fota denna lilla rymling som hade hamnat lite utanför högen med kaninbarn.


  

Inte så mycket till päls ännu, och blind. Men det tar sig. Dom blir större hela tiden. :)



Annars så jobbar jag. Är hemma på matrast. Är sjukt trött... Och fick en smula jobbiga nyheter tidigare.... Men men, det som inte dödar det härdar. Sen är mina tankar alldeles för upptagna på annat håll av andra orsaker så jag är komplett ur fokus. Jisses.


Allt blir nog bra. Det tror jag.

Av Paula - 11 augusti 2010 21:11

(med risk för att detta låter som något en 12-årig flicka har skrivit)


Imorse fanns det kaninbebisar i fluffis bur. 31 dagar tog det. Men nu är dom framme. (ja, jag är 30 år, men jag tycker detta är en smula kul iaf...) Djurvän som jag är.

Alla kaninbebisarna lever och verkar må finfint. Hoppas att det håller i sig.


  

En liten tjuvtitt in i boet. En ljusrosa bebis och huvudet på en lite mörkare bebis. Bättre bild än så tar jag inte, vill inte peta alltför mycket i boet och störa dom. Men dom verkar må fint i pälshögen som dom är nerbäddade i. :)


  

Mamma fluffis verkar må fint också.


Så, nu ska jag sluta låta som 12 år... ;)


I övrigt har jag jobbat. Och haft sjuuuuk träningsvärk i benen. Löprundan igår var en aning lång (16,2km) och jag är inte van vid den längden ännu.

Nåja, jobbet gick bra ändå. Imorgon är jag ledig och ska minsann fara på Nolia. :D Det ni. ;)


NU ska jag ta ett lååångt bad. Och bli fräsch.

Av Paula - 9 augusti 2010 21:13

Oerhört tomt hemma just nu. Måndag och barnen har åkt... :(

Sen att vi hade världens bästa helg ihop gör ju att jag saknar barnen sjukt mycket nu.


På fredagmorgon käkade vi frukost och packade in allt vi skulle ha med oss i bilen och drog iväg till lycksele. Jag hade skrivit ut en vägbeskrivning, men den följde jag inte. I skellefteå skulle jag köra på en massa konstiga vägar, men jag körde en genväg som jag tydligen hade i minnet sen jag åkte den vägen för 5 år sen. Inte illa pinkat. (sen att jag körde vilse i samma stad på hemvägen behöver vi inte nämna...)


Nåja, färden gick bra. Vi stannade utanför boliden och fikade. Sen stannade vi för en pinkpaus på en p-ficka nån mil ovanför boliden. Alla pinkade, dock var stortjejen lite blyg, så jag skulle visa henne att vad sjutton, nog kan man pinka här vid vägen, kommer ju ändå inga bilar.... Och precis när jag dragit ner byxan i diket kom givetvis en hel karavan med semesterfirande husvagnsekipage... Nåja, hoppas min rumpa inte var alltför synlig i gräset... *host*

Några mil från lycksele var det dags fär nästa paus, då ville saga göra nummer 2. Men alltsomallt så gick färden himla bra.


Vi checkade in i stugan som var supermysig.

  


  

Himla nära vatten och stranden var det, och precis nedanför stugan fanns även en lekpark samt ett stort träd som barnen klättrade i. Men roligast var givetvis stranden och bada. Vi badade direkt vi kom fram, och badade flera ggr per dag. :) Kallt var det i umeälven, men man vande sig fort.


Kanonväder hade vi både fredag och lördag, så vi hade verkligen tur.


  

På lördagen drog vi till djurparken. Där spenderade vi 5 timmar. Hur roligt som helst. Jennifer tyckte nog mest om att klappa alla djuren på barnens djurpark, samt den lilla söta rävungen som kom fram till stängslet, ja och sälen Bosse givetvis. Saga var mest imponerad av djurparkståget som vi åkte. (hon är inte alls brydd om djur). Frida hade sett framemot att se renarna... (suck, dom är ju rätt tragiska) Och hon var så lycklig när hon fick stå och ge lite gräs/ris till renen genom staketet.


 

Jag med saga och frida ombord på djurparkståget som vi åkte runt hela djurparken sist av allt på dagen. Vi stannade utanför björnarna. och både en av björnugarna och björnmamman kom fram till stängslet så man hade kunnat röra i dom, men vi höll reda på våra kroppsdelar, vill ju inte gärna bli av med dom.


Vi hyrde trampbilar på campingen på kvällen och hade trampbilsrace, ni kan inte ana hur kul det är att ha barn så man kan skylla på det för att få trampa runt med trampbil. ;) Jag och saga hyrde en dubbel-trampbil med 2 säten. Saga var nöjd att få styra medan mamma trampade. Men man var himla slut i benen efter att ha trampat runt en timme.


Stugan var ruggigt mysig. 2 sovrum. Frida och saga sov i ena, jag och jennifer i andra. Och, jag har nog aldrig sovit så gott. Helt tyst och lugnt på kvällen och natten. Inte som här hemma...


    

På kvällarna satt jag ute och såg solnedgången innan jag gick in i stugan och kröp in under täcket. Man blir nästan lyrisk över hur fint det var. Och även om det var en camping full med barn, så var det ändå lugnt och skönt. Massa fina lekparker fanns det runt om på hela campingen. Kan verkligen rekommendera Ansia camping till alla. Dit åker jag gärna fler gånger.


På söndagen regnade det, så vi städade ihop i stugan och åkte hemåt. Stannade i skellefteå och åt, och där glömde jag bort hur jag körde och hamnade lite vilse... Men några skeptiska svängar senare hittade jag E4:an norrut. Tur var väl det. :) Barnen och jag var rätt trötta när vi kom hem igen så det blev titta film och ligga i soffan tills X kom och hämtade dom 2 större. Och idag har Saga också åkt så nu är det väldigt tomt här. Bara jag och fluffis. Måste för övrigt gå och städa hennes bur, lika bra att göra det nu innan man kastar in handduken.


Nåja, en kul helg var det hursomhelst.

Av Paula - 3 augusti 2010 16:59

Idag har varit en jättebra ledig dag. Morgonen var ju supernice och efter en stadig frukost så hoppade vi upp på cyklarna och plockade upp fröken A efter vägen och hojjade till storheden. Där köpte vi lite glass och fika och fyllde på energireserverna lite. Efter fikat lekte kidsen i rutschkanan utanför coop medan jag och fröken A latade oss på bänken bredvid och njöt av solen.

Efter lek och kisspaus så cyklade vi hemåt. Mitt på hemvägen stannade ledarcyklisten Jennifer, och hade en tand (??!!) i näven. Tanden som hon försökt få lös nu i 2 veckor bestämde sig för att lossna mitt i cyklingen. :) Hennes 9:nde tand som lossnat nu. (antar att tandfen måste hämta ut lite pengar så hon kan byta ut tanden mot guldpengar...) He he.


Är sjukt impad att lilla Frida som bara är 4,5 år orkade cykla hela 8 kilometer. Men hon blev trött i händerna (??). Antar att hon höll i styret för hårt. :)


Sen har vi kikat lite film och nu tog ungarna rekord vid middagen. Från servering till tomma tallrikar på 10 minuter! Väldigt ovanligt. Men aptiten var väl god efter motionen, eller så gjorde jag otroligt god korvstroganoff. ;) Eller så var det en kombination av bägge.


Nu ska vi smälta maten lite, sen ska vi åka på affären och fylla på mjölkförrådet och sen ska vi iväg och våldgästa fröken L. det blir nice.

Har varit otroligt underbart att ha varit ledig EN dag. Nu kanske orken finns att jobba 2 skift till innan helgen och färden till lycksele. Kommer vara helt nojjig med all packning som ska med. Men lattjo ska det bli. Är dock en smula nervös över att åka så långt med alla kidsen helt själv. Tänk om jag kör vilse och hamnar typ i norge? *flina*

Nää, har faktiskt skrivit ut en vägbeskrivnig. (har ju ingen gps som dom flesta andra).


Men kul ska det bli. :)

Av Paula - 3 augusti 2010 10:21

Kan inte med ord beskriva hur skönt det är att vara ledig idag. Jag och barnen har haft en mysig frukost tillsammans och nu bygger dom koja under jennifers loftsäng. :)


  

Alla barnen och fluffis i kojan. :)


En underbar morgon med mina sötungar.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25
26
27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards