Liten, söt, ond...

Alla inlägg under september 2010

Av Paula - 7 september 2010 20:21

Ikväll fick saga feber. Hon ville inte äta middag, hon fick gå från bordet och slocknade ganska omgående på soffan. Sen fick hon feber. Stackarn.

 

  

Hon har varit duktig och tagit medicin i sin spruta. Och glass har hon fått. Snälla B2 kom förbi med glass åt sjuklingen. Det gillade hon.


  

Hon har BARA legat i soffan. För en saga "the silverfisk" så är stillasittande ett tecken på sjukdom. Det märks verkligen att hon är sjuk. Det brukar annars inte vara så lugnt när hon är hemma.


  

Vi har läst hennes nya lånebok, jättebra faktiskt. (eller så var jag bara sjukt less på den gamla). :)


  

Lagom till Idol-premiären slocknade stackarn igen. Mamma får kolla idol själv. Så får det bli. Eller ja, hon är ju ett sällskap även om hon sover. Ska bära henne till sängen efter programmet är klart.


Imorgon blir det inget jobb, och inget dagis. Blir en mysdag för oss två.

Av Paula - 7 september 2010 14:47

En underbar dag idag igen. Hemmastudier är inte att förakta när det är fint väder. Saga har fått vara en stund på dagis medan jag läste lite och gjorde lite ärenden. Dock kände jag att jag inte ville vara alltför pluggig idag, så jag hämtade mini från dagis redan kl 13. Vi hoppade upp på hojjen och cyklade till LTU för att jag skulle få skriva ut lite rapporter och Saga fick lämna in sina 2 låneböcker och låna en ny. Böckerna vi hade lånat hade vi läst så många gånger så saga visste vad som stod på sidorna. :)

Men nu har vi en ny bok om Lilla Anna och långa farbrorn som vi ska läsa ikväll.


På hemvägen passerade en fin äng, så vi stannade och plockade en påse med gräs till gnagarmaffian som vi har hemma. Gnagarmaffian blev nöjd.


Nu ska jag snart ta och slänga in kvällens middag i ugnen. Blir helstekt kyckling med en massa gott till. Mums. Ska ugnssteka lite hemmaodlade tomater samtidigt, dom har mognat nu. :) Kommer bli sjukt gott tror jag.


Imorgon är det tillbaka till allvaret. Hade tänkt ha en mysdag hemma med saga imorgon, men jobbet ringde, så det blir jobb imorgon. Det blir bra. Behövs nog lite extrapengar i oktober när mini blir 3, hon vill ha många presenter. :)


Nä, mot köket.

Av Paula - 6 september 2010 20:00

Mehh. Jag har fått nå tuppjuck i mina axlar. Eller rättare sagt mina axlar ger mig huvudvärk. Har upptäckt att jag alltför ofta spänner mig och drar upp axlarna. Så jag har idag försökt komma på själv så fort jag spänner mig och försöka slappna och och röra på mig lite för att inte spänna mig. Har nog funkat bra, för idag har jag inte haft huvudvärk.

 

Men i övrigt kan man ju fråga sig VARFÖR jag spänner mig. JAG VET. Tror jag. Mycket funderingar på the future. Mindre än 9 månader kvar av skolan. Jävligt skönt, och samtidigt fruktansvärt jobbigt. Både jag och saga har varit en smula bortskämda med lugna veckor och sällan på dagis. Snart är det över. Snart är det mer regel än undantag att saga får åka till dagis på morgonen. Iofs tror jag att hon uppskattar det nu, mamma eller pappa är nog inte lika roliga som alla minisar på dagis som hon kan leka med. Men hon är ju så himla go och söt och alla andra superlativ som finns.... Inte vill jag jobba 160 timmars månader och knappt få se henne. Samtidigt vill jag ju jobba. Jag ÄLSKAR att jobba. Men det har varit guld värt att plugga från det saga var 10 månader. Vi har verkligen fått vara hemma med varandra mycket. Kommer ihåg andra terminen när jag tentapluggade och gick runt i lägenheten och högläste utvecklingspsykologiska teorier, medan saga tultade efter mig... Runt runt i lägenheten. :) Normala familjen. 

Det var ett klokt beslut att söka in till högskolan. 

 

Angående framtiden då. Det ser inte så himla ljust ut på jobbfronten, inte här i stan iaf. Visst kanske jag får vikariat eller så. Men tanken på att skola in saga på ett nattis är inte lockande. Inte alls. Det går i stort sett fetbort på min agenda. Såvida jag inte lyckas landa ett dagtidsjobb som ssk (lär ju inte hända som nyutbildad) så återstår ett tänkbart alternativ. Och jag har i stort sett bestämt mig. Iaf om det inte händer nåt oväntat. Så jo, jag har nog bestämt mig. Det finns ställen där jobb existerar. Och jag har inte utbildat mig i 3 år för att bli arbetslös. Så enkelt är det. 

Har funderat hur mycket som helst. Fram och tillbaka. Vägt för och emot. Massor med gånger. Och på ett sätt så blev allt otroligt mycket lättare när jag väl bestämde mig. Efter jul tar jag ett mer konkret beslut. Nu är det bara preliminärt. Men mitt och sagas liv blir nog mycket lättare, och varför ska man göra det svårare än det behöver? Bara boendet löser sig så blir allting nog hur bra som helst. Det tror jag. 

 

Nä, nu ska jag bädda ner mig i soffan. Och se tv.   

Av Paula - 6 september 2010 15:17

Dagens status:

  • Var en smula nervös i morse när Saga skulle lämnas på dagis för första gången sen i maj-juni. MEN, döm om min förvåning när mini slänger upp sin "hatten med katten" på hyllan och ger mig en puss och kram och vinkar glatt hejdå. Inga tårar, inget skrik??!! Satt hela vägen till skolan och funderade om jag råkat ta nån annans unge till dagis idag... Men, jag är skitnöjd. Och glad. Behövde inte känna en kniv i hjärtat när jag åkte till skolan. :)
  • På skolan var det föreläsning om... OM.... ?? Ööööh, inte mycket som fastnade tror jag. JO just det, vetenskapsteori var ämnet.
  • Jag och min skrivarkollega kom överens om att rapporten skulle skickas in utan ändringar. Så nu är det gjort. Niiice! Deadline imorgon kl 08.00
  • Fick sluta lite tidigare från akademins värld, solen sken så jag passade på att dra en snabb runda på berget innan dagishämtning. Tror jag tog personbästa, är lite osäker. Men nöjd iaf. 5,4 på 27 min blankt. Nu blir det ingen löpning förrän halvmaran i helgen. :) :)
  • När jag hämtade mini så var hon bara glad och nöjd. Fröknarna hade tydligen sett saga lägga pussel och dom var en smula häpna över hennes talang. :)
  • Vi åkte till affären och handlade bananer efter dagis, väl där såg vi B2 bland hyllorna, och planer inför helgen smiddes. Jo jo. Detta kommer bli hyvens.
  • Väl hemma så blev det kaffe/mellis/saft-time. Och saga passade på att lägga lite mera pussel.

      

Hon gillar pussel. Men nu sitter hon och tittar tv, är nog trött efter dagispremiären. :)


Måste även lägga in lite bilder på min favvo bland kaninkidsen. Jisses, hur ska jag kunna skiljas från dom?? Nu är dom 4 veckor.

    

Whisky. Så söt. :)



Av Paula - 5 september 2010 20:25

Helgen gick fort över.... CRAP! Imorgon är det blåmåndag igen. Jajja. det blir nog hyvens. Jättetrött är jag. Haft en trevlig söndag, men nu känns det som att sängen lockar.

Måste dock hålla mig vaken till 23 då A kommer och hämtar sin bil. *gääsp* Hur ska det gå? Jag som håller på att somna redan??


Jisses.


Nä, ska dricka lite te. Det blir bra.

Av Paula - 4 september 2010 21:52

Jag har nu levt ensam i sisådär 3,5 år. Och jag tror att jag har för länge sen passerat gränsen för hur länge det ska gå. Jag vill inte längre bli sambo med någon. Jag vill inte dela mitt hem med någon man. Så har det känts ett bra tag nu. För 1,5 år sen var jag redo trodde jag. Jag kunde då tänka mig att dela ett hem med Mr M, jag såg en framtid. Men vilken tur att det sket sig innan det hände på allvar.


Nu kan jag inte tänka mig sånt alls. Jag trivs alldeles förträffligt med tanken på att detta är MITT hem. MINA prylar. MINA regler. Sånt gillar jag. Jag behöver inte kompromissa nåt alls. JAG bestämmer. Punkt.


Men, likförbannat saknar jag någon att sova med. Det gör nästan ont i mig när jag tänker på hur mysigt det är när man vaknar på natten och hör någon ligga och andas (läs: snarka) bredvid en. *suck* Jag lider av ett moment 22. Crap!!

Tillika vill jag inte ha en KK. Dom brukar inte heller vilja sova över, det VET jag.

Och sen vet jag också att ALLA (och då menar jag alla) karlar ljuger och luras. Så igentligen vill jag inte ha nåt alls med dom att göra. Dom är ena idioter. Faktiskt. (nu är det ju inte så, men jag är jävligt pissed off på ett flertal av det svagare könet, så jag skriver så iaf).


Sen. Om man råkar få nys om någon som är otrogen, upprepade gånger, ska man då meddela partnern som blir drabbad? Eller förstör man då bara? Ja, vem vet.


I övrigt. 2 kids ligger i sin säng. Och ett barn är på sleep-over. Jag funderar på att bege mig mot sängen och dra täcket över mig.

Av Paula - 3 september 2010 21:49

Jajjomen. Sjukt produktiv vecka. Kan inte minnas sist jag var på skolan VARJE dag en hel vecka. Sånt är ganska unikt. Nåja. Rapporten blev klar iaf. Dock inte inskickad, vi ska sova på saken över helgen och se på måndag och vi vill tillägga eller ändra. Men jag tror det blir hyvens. Faktiskt.


I övrigt. Sjukt trött. Har sovit jättedåligt jättelänge. Tar minst 3 timmar innan jag somnar när jag lagt mig, och det känns en smula trist att ligga i sängen och bygga på liggsår så många timmar innan man somnar. Men men. Så kan det gå.


Har idag fått nya tapeter i jennifers rum, och x:et var snäll och fixade nya skruvar till loftsängen idag så nu är sängen på plats i ett superfint nytapetserat rum. Finemangs. Har även varit och shoppat "bitter-spray" som ska sprayas på lämpliga ställen så fluffis inte får för sig att gräva en ny koja i väggen. Kaninbebisarna har även fått klorna premiärklippta idag. Herrejisses vad det var pillrigt. Men det är bra att vänja dom. Dom har alla nu lärt sig skutta ut ur buren, så det är full rulle när luckan är öppen. :)

Barnen har givetvis passat på att kela järnet med alla kaninkids nu när dom är hemma igen.


Annars, så känns det rätt fint. Jag känner mig nästan lite lugn. Har NOG tagit ett beslut. Och det börjar kännas ganska ok. Faktiskt. Som att när man väl bestämt sig behöver man inte fundera och älta så mycket. Utan bara flyta med och sen fixa allt när det är dags. 9 månader kvar av skolan. Som en graviditet. Hujja vad tur att jag slipper vara gravid, då är skolan att föredra.


Nä, om man skulle ta och natta Piff och Puff.

Av Paula - 2 september 2010 11:39

Jepps. Är hemma på en liten lunch. Och känner faktiskt att jag har läget under kontroll. Skrivandet har gått framåt under förmiddagen och jag är övertygad om att vi hinner klart rapporten till på tisdag, kanske redan imorgon. Skööönt.

Känns bra att man inte behöver känna panik.


I övrigt. Jag åkte hem på lunch för att jag var så nyfiken om målaren har varit. Och jajjomen. Rummet är spacklat och taket är målat. Duktigt! Ska bli så roligt att se skillnaden imorgon när tapeterna kommer upp. :)


Nä, om man skulle vara ännu duktigare och uträtta lite ärenden under lunchen också. Matlådan har jag redan ätit upp. Sista portionen av grönskassoppan med lax blev det. Otroligt gott.


Sen har jag kaninbekymmer. Pumba smiter hela tiden. Idag var han i vardagsrummet igen. Jag fattar inte att han klarar av att klämma kroppen genom kompostgallret. Måste ge han mer mat så han blir så tjock så han inte tar sig genom. Så får det bli.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards