Liten, söt, ond...

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2010

LSO/ Ventilerar lite.

Av Paula - 12 oktober 2010 22:04

NU är det dags att avslöja alla mina planer. Dom allra flesta i min omgivning är helt införstådda...


Jag har bestämt mig, efter sisådär ett års funderande att flytta till gällivare när skolan är slut. Jag har vägt för och nackdelar. Vridit och vänt, våndats och varit orolig. NU är det ett tag sen jag tog mitt beslut, och nu börjar det kännas ganska bra. Att väl bestämma sig gjorde att jag slapp detta tänkande och funderande.


Den stora mängden nackdelar har gjort att det har tagit så länge att komma fram till nåt vettigt. MEN, det finns EN stor fördel som väger över i skålen. Fördelen heter Saga. Saga blir på lördag 3 år gammal. Och hon har under 3 år fått åka mellan gällivare och luleå. Mellan mamma och pappa. Det ska hon inte behöva.

Under dessa år har hon haft svårt att komma in på dagis ordentligt då hon är nästan hälften av tiden hos sin pappa, och med facit i hand så är hon nog ganska less på både tåg och bil.

Mitt andra alternativ hade varit att bo kvar i luleå, börja jobba skift som sjuksköterska och söka "Nattis" till Saga. INTE aktuellt.


Jag gör detta mest för Sagas skull. Men också för att jag själv trivdes SKITbra när jag var däruppe på praktik. Sjukhuset är superfint, dom flesta som jag träffat på är otroligt trevliga. OCH, nu har jag dessutom fått ett jobblöfte däruppe. :)

Nu hoppas jag bara att jag får tag i ett fint lämpligt boende för en rimlig månadskostnad när det är dags.


Tro nu inte att jag glömt mina storflickor. Dom och deras pappa vet om mina planer. Och även om det blev lite knorrande från störstflickan så vet jag att det kommer att gå bra. Hon vet varför jag gör detta. Och är det så nån gång att hon verkligen känner att hon inte orkar åka den vägen nån helg så kommer jag respektera det. Nuförtiden funkar allt så himla bra för dom, så jag har fullt förtroende för deras pappa, och jag hoppas han vet om det. Och det känns också himla bra, en stor tyngd som föll när jag äntligen kände att jag kunde börja lita på honom igen.


Men, från nästa vår/sommar, kommer Saga slippa åka mellan. Och hennes pappa kommer kunna lämna henne på dagis, och han kommer också kunna få ett mer "vardags-liv" med Saga. Visst kommer det bli ett schema-pusslande för att få allt att gå ihop, men det är det ju redan.


Sen hoppas jag att alla mina vänner här förstår varför jag gör detta. Och att ni fortfarande älskar mig. ;) Sen är det ju bara 2,5 timme bort med tåget. Men jag kommer att sakna alla... Massor. Tur jag ser er på fejjan dygnet runt. *ler*

Har jag tur så startar jag en trend, om 10 år kanske alla mina vänner har följt mitt exempel... Höhö.


Nä, nu har jag ventilerat klart. Även om det onekligen känns en smula skrämmande att lämna mitt älskade Luleå. Tur att jag hinner njuta i 6-8 månader till. :)

 
 
Ingen bild

Anki

12 oktober 2010 22:32

Snyft.....å snyft igen =(

Paula

12 oktober 2010 23:27

Ah, men du lämnar ju mig först. Och som sagt, varannan vecka har du ju plats för mig om jag är nere och hälsar på. ;) Love U.

 
Ingen bild

Nina

13 oktober 2010 08:59

det blir säkert jättebra! skönt att du bestämt dig. det värsta som kan hända e att du inte trivs å måste flytta tillbaks å då är saga större.

Paula

13 oktober 2010 12:50

Precis, Luleå finns ju kvar om jag skulle vantrivas helt.

 
Linda

Linda

13 oktober 2010 10:05

Trist att du ska flytta, men sååå skoj för din skull! Lycka till! :D

http://lehla.wordpress.com

Paula

13 oktober 2010 12:49

Tack. :)

 
Ingen bild

Egirl

13 oktober 2010 10:26

Jag tycker att du tar rätt beslut... som sagt, det är ju inte sååå långt bort och du trivs ju där med. Jag tror dessutom att det kan göra gott att se något annat, bo någon annanstans någongång och så framförallt för lilla Minis skull. Du gör helt rätt tycker jag!!

Paula

13 oktober 2010 12:49

Tack, magkänslan känns rätt. :) Och det ska bli intressant och spännande att bo på ett annat ställe.

 
Ingen bild

maria

15 oktober 2010 18:10

Fördelarna med Gve är människorna, naturen, friluftslivet och att det faktiskt finns alla samhällsfunktioner man behöver som sjukhus, affärer osv. Till tandläkaren kan du ju gå när du är i Luleå....för några tider finns inte att få iaf inte på folktandvården.
Men en sak är säker: klimatet är inget för veklingar. Visserligen blåser det mindre än i Luleå men den mörkaste tiden är solen borta i över en månad. När solen väl kommit tillbaka är ju vårvintern det bästa som finns på hela jorden, så då får man igen krafterna.
Sådär. Det var än en gång lite goda råd som du inte bett om! Jag skickar räkningen sen!

Paula

16 oktober 2010 12:02

He he, du har ju min adress, så skicka en faktura för alla goda råd och tips. ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - 6 november 2019 22:03

Ok. Till att börja med: livet känns så mycket bättre. Jag har börjat KBT, detta pga min låga tolerans för stress sen min ?gå in i väggen?- episod. Och min låga självkänsla. Och det har hjälpt! Bara att inse hur knasigt man tänker när man har låg ...

Av Paula - 17 september 2019 23:16

Jag har tagit en paus från FB. Av flera anledningar: Det tar för mycket tid, och man sitter jämt där och dumglor. Jag gör för många inlägg, och detta tror jag bidrar till att min make ?följer? mig där, och då anser sig uppdaterad och inte beh...

Av Paula - 10 september 2019 21:52

Jag är så glad att jag kommit igång ordentligt med träningen. Jag mår så gott av det. Under sommaren har det blivit 3 pass i veckan, men nu när jag har varit ensam har jag bara mäktat med 2 pass i veckan. Idag var det nypremiär på gymmet. Körde 2...

Av Paula - 8 september 2019 22:26

Ok, sen mitt förra inlägg har det bara varit en kamp för att klara vardagen. Ensam med en 8-månaders bebis, 2 hundar, ett hus och en kommunal budget att knåpa ihop. Och lägg därtill att bebisen håller på att skaffa en till tand och INTE sovit hela nä...

Av Paula - 1 september 2019 22:21

Länge sen sist! Jag har prioriterat familjelivet och semester. Sommaren började rätt knackigt. Det var en omställning för oss båda att bägge var hemma samtidigt. Jag tyckte väl att han skulle kliva fram och ta ansvar, och han tyckte säkert att ja...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards