Liten, söt, ond...

Direktlänk till inlägg 12 oktober 2010

LSO/ Ventilerar lite.

Av Paula - 12 oktober 2010 22:04

NU är det dags att avslöja alla mina planer. Dom allra flesta i min omgivning är helt införstådda...


Jag har bestämt mig, efter sisådär ett års funderande att flytta till gällivare när skolan är slut. Jag har vägt för och nackdelar. Vridit och vänt, våndats och varit orolig. NU är det ett tag sen jag tog mitt beslut, och nu börjar det kännas ganska bra. Att väl bestämma sig gjorde att jag slapp detta tänkande och funderande.


Den stora mängden nackdelar har gjort att det har tagit så länge att komma fram till nåt vettigt. MEN, det finns EN stor fördel som väger över i skålen. Fördelen heter Saga. Saga blir på lördag 3 år gammal. Och hon har under 3 år fått åka mellan gällivare och luleå. Mellan mamma och pappa. Det ska hon inte behöva.

Under dessa år har hon haft svårt att komma in på dagis ordentligt då hon är nästan hälften av tiden hos sin pappa, och med facit i hand så är hon nog ganska less på både tåg och bil.

Mitt andra alternativ hade varit att bo kvar i luleå, börja jobba skift som sjuksköterska och söka "Nattis" till Saga. INTE aktuellt.


Jag gör detta mest för Sagas skull. Men också för att jag själv trivdes SKITbra när jag var däruppe på praktik. Sjukhuset är superfint, dom flesta som jag träffat på är otroligt trevliga. OCH, nu har jag dessutom fått ett jobblöfte däruppe. :)

Nu hoppas jag bara att jag får tag i ett fint lämpligt boende för en rimlig månadskostnad när det är dags.


Tro nu inte att jag glömt mina storflickor. Dom och deras pappa vet om mina planer. Och även om det blev lite knorrande från störstflickan så vet jag att det kommer att gå bra. Hon vet varför jag gör detta. Och är det så nån gång att hon verkligen känner att hon inte orkar åka den vägen nån helg så kommer jag respektera det. Nuförtiden funkar allt så himla bra för dom, så jag har fullt förtroende för deras pappa, och jag hoppas han vet om det. Och det känns också himla bra, en stor tyngd som föll när jag äntligen kände att jag kunde börja lita på honom igen.


Men, från nästa vår/sommar, kommer Saga slippa åka mellan. Och hennes pappa kommer kunna lämna henne på dagis, och han kommer också kunna få ett mer "vardags-liv" med Saga. Visst kommer det bli ett schema-pusslande för att få allt att gå ihop, men det är det ju redan.


Sen hoppas jag att alla mina vänner här förstår varför jag gör detta. Och att ni fortfarande älskar mig. ;) Sen är det ju bara 2,5 timme bort med tåget. Men jag kommer att sakna alla... Massor. Tur jag ser er på fejjan dygnet runt. *ler*

Har jag tur så startar jag en trend, om 10 år kanske alla mina vänner har följt mitt exempel... Höhö.


Nä, nu har jag ventilerat klart. Även om det onekligen känns en smula skrämmande att lämna mitt älskade Luleå. Tur att jag hinner njuta i 6-8 månader till. :)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anki

12 oktober 2010 22:32

Snyft.....å snyft igen =(

Paula

12 oktober 2010 23:27

Ah, men du lämnar ju mig först. Och som sagt, varannan vecka har du ju plats för mig om jag är nere och hälsar på. ;) Love U.

 
Ingen bild

Nina

13 oktober 2010 08:59

det blir säkert jättebra! skönt att du bestämt dig. det värsta som kan hända e att du inte trivs å måste flytta tillbaks å då är saga större.

Paula

13 oktober 2010 12:50

Precis, Luleå finns ju kvar om jag skulle vantrivas helt.

 
Linda

Linda

13 oktober 2010 10:05

Trist att du ska flytta, men sååå skoj för din skull! Lycka till! :D

http://lehla.wordpress.com

Paula

13 oktober 2010 12:49

Tack. :)

 
Ingen bild

Egirl

13 oktober 2010 10:26

Jag tycker att du tar rätt beslut... som sagt, det är ju inte sååå långt bort och du trivs ju där med. Jag tror dessutom att det kan göra gott att se något annat, bo någon annanstans någongång och så framförallt för lilla Minis skull. Du gör helt rätt tycker jag!!

Paula

13 oktober 2010 12:49

Tack, magkänslan känns rätt. :) Och det ska bli intressant och spännande att bo på ett annat ställe.

 
Ingen bild

maria

15 oktober 2010 18:10

Fördelarna med Gve är människorna, naturen, friluftslivet och att det faktiskt finns alla samhällsfunktioner man behöver som sjukhus, affärer osv. Till tandläkaren kan du ju gå när du är i Luleå....för några tider finns inte att få iaf inte på folktandvården.
Men en sak är säker: klimatet är inget för veklingar. Visserligen blåser det mindre än i Luleå men den mörkaste tiden är solen borta i över en månad. När solen väl kommit tillbaka är ju vårvintern det bästa som finns på hela jorden, så då får man igen krafterna.
Sådär. Det var än en gång lite goda råd som du inte bett om! Jag skickar räkningen sen!

Paula

16 oktober 2010 12:02

He he, du har ju min adress, så skicka en faktura för alla goda råd och tips. ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - Fredag 14 dec 07:48

Jisses vad denna graviditet har gått fort! Just nu känns det som att bebis kan komma när som helst. Mycket har hänt sen senaste blogginlägget. Jag och Maken var i en bilolycka. Fruktansvärt! Enorm smäll, efter en avåkning i snömodd rätt in i ...

Av Paula - Söndag 28 okt 00:46


V31 nu. Och nu börjar det kännas tungt. Känner mig osmidig, tung, trött, hungrig och slut. Kan inte begripa hur jag ska klara 9 veckor till. Av och till känns det som att lungorna inte får plats och sammandragningarna kommer tätt vissa dagar. Då blir...

Av Paula - Söndag 21 okt 02:20

Ja jisses vad fort tiden har gått! Redan i v30. Jag är i slutet på jobbveckan och kroppen börjar säga ifrån. En av nätterna hade jag mycket sammandragningar och en blödning på morgonen, så det blev en premiärtripp till förlossningen. Allt såg b...

Av Paula - Söndag 7 okt 23:47


Fick höra idag att det finns en person som sprider illvilliga rykten om mig. Jaha, men varsågod. Har du då inget annat att göra med ditt liv så fortsätt sprida rykten om det ger dig någon sysselsättning. He bjud ja på. Men o andra sidan brukar ja...

Av Paula - Onsdag 19 sept 05:33

Jag ringde min förstfödda igår. 16- åringen. Och blir så förbluffad över hur VUXEN hon blivit. Min blyga lilla skruttunge! Vad hände? Hon låter så självständig och självklar på något sätt. Igår var hon på väg till gymmet och träna med sin...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Liten, söt, ond... med Blogkeen
Följ Liten, söt, ond... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se