Liten, söt, ond...

Direktlänk till inlägg 31 december 2010

LSO/ Summerar 2010.

Av Paula - 31 december 2010 12:05

Januari

Påbörjade termin 4 på sjukskötersketerminen. I övrigt var livet relativt stiltje, hände inte mycket fränt eller spännande. Hade besvär som f-n av lederna i den äckliga kylan som rådde.


Februari

Praktik inom distriktsvården här i kommunen. Jättelärorik period och fruktansvärt duktig handledare. Enda nackdelen med praktiken var att den gick så otroligt fort. Fick lite oro/problem privat och kände att nu kör karusellen igång igen. Möten hit och dit och oro överallt. Höll nästan på att gå under av stressen och oron. Fick dock jättebra kritik på praktiken och mådde i övrigt himla bra. Trivdes fint med skolan och livet i övrigt.


Mars

Fick till ett riktigt bra möte och ett kontrakt skrevs som gjorde att hela situationen blev bättre för att sen bli så bra som den aldrig har blivit. All heder och applåder åt kommunens personal på familjerätten, dom är sjukt duktiga och engagerade, och utan dom så hade situationen inte varit lika bra som den blev. Denna månad fyllde även min ”Lill-bebis” Jennifer 8 år!! Shit, kan inte fatta att jag är mamma till en dotter som snart är lika lång som mig.


April

Praktik på PVA i gällivare, trivdes sjukt bra och insåg att det är nog inom psykiatrin jag vill jobba. Fick minnen för livet och tanken på att återvända till gällivare sjukhus för slutpraktik och eventuellt framtida jobb började rota sig i mitt huvud. Fick VG på den kursen och kände att jag valt rätt yrke. Dom erfarenheterna jag fick där kommer jag alltid bära med mig. Bästa stället jag varit på utan tvekan med en helt fantastisk personal.

 

Maj

Praktik inom äldrevården här i kommunen. Trivdes återigen jättebra och hade en helt underbar handledare. Min självkänsla steg och osäkerheten försvann lite. Det är nog sjuksköterska jag vill bli. Fick även ett bra besked inför sommaren och kunde tack vare det boka min och barnens första semester ihop, en weekend i lycksele med stuga och djurpark, sweet!!


Juni

Fyllde 30. Började sommarens jobbschema. Samma place som förra året. Samma vikarier som förra året. Riktigt kul att få jobba igen. Tränade rätt hårt, och hade barnen på sommarumgänge. Helt enkelt full upp as always. Hade turen att ha sol och varmt dom få dagarna jag var ledig, i övrigt var sommarvädret inget att hänga i julgranen.


Juli

Fick en otrevlig överraskning på hallgolvet, kände att livet blev ömtåligt och osäkert. Skakade om mitt liv lite, men med tiden blev det lugnare. Mailboxen blev konstigt nog full av mail från en viss E som skickade långa, roliga, trevliga mail till mig. Han hade oerhört liknande värderingar och tänkande som mig och jag kom på mig själv att se fram emot att starta datorn på morgnarna för att se om mailboxen hade nåt nytt mail. I övrigt, jobb, träna, jobb, träna.


Augusti

Jobbade som en dåre hela denna månad också. Sommarens träning var intensiv nu också, halvmaran närmade sig. Jag och barnen hyrde stuga i lycksele och åkte på mini-semester tillsamman, bästa helgen i mitt liv på länge. Jag, barnen, stuga, strand, sol och djurpark… Helt underbart. När vi kom hem från Lycksele fick vi tillökning i familjen med 5 kaninungar. Fluffis blev mamma. Denna månad träffade jag också E för första gången. Vi gick på Nolia en hel dag, och jag som inte gillar mässor och folksamlingar trivdes som sjutton i hans sällskap. Dagen och kvällen gick alldeles för fort. På kvällen provade jag whisky för första gången också, och ja, det var ju inte så superäckligt. ;) Under augusti var det mycket sms-trafik mellan våra mobiler. Fick ytterliga ett halvt olustigt brev, och oron slog återigen nästan omkull mig och all fokus las på skolan, barnen, träningen, jobbet och den trevliga killen som sms:ade mig så mycket. Mig själv las ingen som helst energi på…


September

Jobbet tog slut, och skolan började, termin 5. Vi gick till vallokalen och röstade. Och valkvällen blev det valvaka tillsammans med E. I min mage bosatte sig en flock fjärilar som fladdrade runt där, och mina tankar var väldigt rosa och fluffiga. Halvmaran sprangs och tiden förbättrades. Skolan gick sisådär, tråkiga ämnen som fasicken under hösten. Men proven klarades utan marginal. *pust*  

Träffade E några ggr denna månad, och blev alltmer intresserad av honom, men ville inte riktigt tänka tanken fullt ut. Ensam har alltid varit stark i min värld, och jag trivdes med mitt singelliv.


Oktober

Omtumlande månad… Efter att ha spenderat lite mer tid med E och vinkat av han på flygplatsen så var det bara se skräcken i vitögat och inse att jag var kär. Hela min värld gick i rosa små fluffiga moln. För det var ju ömsesidigt. Kan inte förstå att det gick att vara så lycklig och så kär. Hade man haft ledband i kinderna hade jag fått förslitningar i dom pga för intensivt leende under för lång tid. ;) Lilla jag gick från den eviga singeln till en pluttinuttig flickvän som bara var lycklig, och kär i min E. Tanken slog mig att det var helt klart värt att gå igenom ett flertal misslyckanden och brustna hjärtan när man fick hitta nån så fin och underbar som han.

Mitt i allt detta rosa fluff så fyllde min bebis Saga 3 år. Hur gick det till? Så det blev kalas och paket. Och E fyllde nästan samtidigt år han med. Skolan gick sisådär, utbildningens tristaste kurs ever avslutades med en tenta som jag återigen klarade precis på godkänt-gränsen.


November

Ytterligare ny kurs i skolan, denna gången en intressant kurs som man nästan slängde sig över för att man ville lära sig nåt relevant. November nästan sprang förbi. Det var skola, jobb, träna, barnen och försöka hinna umgås med E så mycket som bara hanns. Kunde fortfarande inte fatta att lilla jag gått och blivit o-singel?? Stundtals så kändes det superknasigt. Var ju så van att tänka på sig själv som ensam. Men shit vad lycklig jag var/är. Tentorna klarades med marginal denna gång, och skolmotivationen återvände en smula.

 

December

Sista kursen för denna termin påbörjades, och jag jobbade som ett svin varje dag, långa dagar för att bli klar med alla uppgifter och all läsning i tid så att jag kunde få jullov tillsammans med E. Jag lyckades efter några mastodontveckor att bli klar med allt och bestämde mig för att för en gång skull bara försöka njuta för att orka med sista terminen i skolan. Denna månad hände andra grejer också. Min lilla Frida fyllde hela 5 år, och det var kalas med många paket. Fick ytterligare ett o-kul brev, men nu är oron en del av mig, jag sätter den långt bak i huvudet, den behöver inte ta plats. Jag tog även mod till mig och sa upp min lägenhet, flytten till gällivare rycker närmare. När julen närmade sig så tog jag LEDIGT. Skoluppgiften var klar och det var dags för mig och E att ha en hel vecka tillsammans, bara vi två. Det blev den mysigaste julveckan man nu kan ha utan sina barn. Med god mat, mys, kramar och tonvis med närhet och skratt och sena kvällar och sovmorgnar. Veckan gick alldeles för fort och nyråsveckan åkte jag ensam hem till Luleå. Nu är jag hemma på nyårsafton, med alla barnen, utan min kära E. Han får tyvärr jobba. Men jag och barnen passar på att mysa nu denna vecka, ta igen för julen som vi inte spenderade ihop. Vi ska tillsammans fixa god mat, umgås, tända tomtebloss och förhoppningsvis ser vi lite nyårsfyrverkerier också. J



Nästa år…

Är det  2011. Förmodligen kommer det att bli det mest händelserikaste året i mitt liv. Jag kommer flytta, jag blir klar med skolan och börjar jobba. Är nervös inför allt detta. Men det blir nog i slutändan riktigt bra. Jag ser framemot att få spendera mer tid med E, och jag är nyfiken på vad framtiden har att ge oss. Hur som, så kommer 2011 bli ett riktigt fint år, det är jag helt övertygad om.

 

GOTT NYTT ÅR till er alla!!

 
 
Ingen bild

spook

31 december 2010 12:24

o så fick du prata med Nicola i telefon... weeheey..

Paula

31 december 2010 13:19

Precis! Det är fan inte illa!! :)

 
Ingen bild

maria

31 december 2010 14:13

DU HAR GJORT DET OERHÖRT BRA!!!!

Paula

31 december 2010 15:40

Tack Maria. Gott nytt år till dig. :) Kram kram.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - 6 november 2019 22:03

Ok. Till att börja med: livet känns så mycket bättre. Jag har börjat KBT, detta pga min låga tolerans för stress sen min ?gå in i väggen?- episod. Och min låga självkänsla. Och det har hjälpt! Bara att inse hur knasigt man tänker när man har låg ...

Av Paula - 17 september 2019 23:16

Jag har tagit en paus från FB. Av flera anledningar: Det tar för mycket tid, och man sitter jämt där och dumglor. Jag gör för många inlägg, och detta tror jag bidrar till att min make ?följer? mig där, och då anser sig uppdaterad och inte beh...

Av Paula - 10 september 2019 21:52

Jag är så glad att jag kommit igång ordentligt med träningen. Jag mår så gott av det. Under sommaren har det blivit 3 pass i veckan, men nu när jag har varit ensam har jag bara mäktat med 2 pass i veckan. Idag var det nypremiär på gymmet. Körde 2...

Av Paula - 8 september 2019 22:26

Ok, sen mitt förra inlägg har det bara varit en kamp för att klara vardagen. Ensam med en 8-månaders bebis, 2 hundar, ett hus och en kommunal budget att knåpa ihop. Och lägg därtill att bebisen håller på att skaffa en till tand och INTE sovit hela nä...

Av Paula - 1 september 2019 22:21

Länge sen sist! Jag har prioriterat familjelivet och semester. Sommaren började rätt knackigt. Det var en omställning för oss båda att bägge var hemma samtidigt. Jag tyckte väl att han skulle kliva fram och ta ansvar, och han tyckte säkert att ja...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards