Liten, söt, ond...

Alla inlägg under december 2010

Av Paula - 22 december 2010 19:18

Idag har jag bakat både limpa och kladdkaka. Raring håller på att göra köttbullar och skinkan är i ugnen. Luktar helt ljuvligt här. :) MYYYS!!! 

Av Paula - 20 december 2010 22:04

Jag har det ganska fint. Trots att det känns en smula aptrist att ha blivit av med alla kids och får fira jul utan dom, så har jag det nice. Tåget med Saga gick finemangs idag, fick kela och mysa med henne i en nästan tom vagn, och fick både kramar och pussar och slängkyssar när jag sa hejdå till henne och lämnade över henne till Pappa A. 


Nu är jag hemma hos raring E, och vi har det bra. Vi har vart på byn och handlat lite, ätit tacos och myst en hel massa. Känner att stressen med skolan bara rinner av mig. Har även lånat en bok (alltså INTE kurslitteratur) som jag tänkte njuta av under min ledighet. 

Imorgon ska vi åka och julhandla mat. Och eventuellt ta en promenad i kylan. Nu är det bara -15 grader. Var -20 när jag kom hit idag. 


Nä, nu ska jag fortsätta njuta av tillvaron. 

Av Paula - 19 december 2010 12:10

Nu har jag jättemassa julkänsla i kroppen. Julmusiken strömmar ut genom högtalarna och jag och storflickan har roat oss med att baka under förmiddagen. Hon gjorde sina kladdkakemuffins och jag har stått och kokat chokladkola. Nu är den på svalning innan den ska massakeras i mindre bitar och förpackas.


Idag är det annars fullt upp. Det ska städas, packas och skjutsas både barn och kaniner lite överallt. Men jag är nästan sådär lyriskt lycklig över att det är jul snart. :) Som sagt massa julkänsla i kroppen.


"JAAAAAG SÅG MAMMA KYSSA TOMTEN JAG!!" *sjunger för full hals*


Jajjomejsel. NU håller vi bara tummen att tåget imorgon håller tiden. :)  

Av Paula - 18 december 2010 23:31

Sitter här, helt tyst i lyan. Kidsen sover och jag börjar trots en massa irritation känna julstämmning. :)


Världens sötaste Saga har haft horn i pannan hela dagen och igår, och det börjar ta på krafterna. TROTS. Hon har helt plötligt tappat förmågan att både gå och äta själv... När hon känner för det alltså. *suck* Från att ha varit en tjej som själv kliver ner i overallen och man behöver bara assistera lite, så får man nu själv klä på en lealös daggmask, som ibland stretar emot... Jättekul. Och att GÅ till bilen går ju inte, nej, hon kan INTE. Och att GÅ in när man vart ute går inte. Har testat lämna henne ute för att se om hon kommer på bättre tankar, men icket. Hon bara sitter där och ser ut som att hon precis fått 1-0 mot mamma när jag går ut för att kolla om stackarn frysit fast eller börjat grina... *djuuuup suck* Jag misstänker att min 3-åring har snäppet vassare hjärna än mig. Illa.

Hon ser så beräknande ut, som att hon vet precis vad jag ska göra om hon gör nåt hyss. Och hon är rätt liten ännu, hur blir det om några år?? Hurrv.

Nåja, nu är hon dock himla söt och snäll när hon sover.


Annars. Ja inte mycket. Vi var hurtiga och var till gymmet på förmiddagen, sen har vi bara varit hemma. Sett tv har jag gjort, eller tv:n var på och jag slöade bara i soffan. Saga har suttit och ritat teckning efter teckning dom stunder hon inte varit trotsig. (kan nämna att hon gick och bar min kökspall, sån med 3 trappsteg, till sitt rum, jag frågade vad hon skulle med den till, fick inget svar. Sen hörde jag DUNS, DUNS, DUNS, då klättrade ungen upp och hoppade ner... pallen är ju typ lika hög som hon...) Blivande stuntkvinna?? Givetvis beslagtog jag pallen. Och till mitt minne kommer dom månader Saga fick ha tyghjälm med vaddering på sig när hon lärde sig sitta/gå... Kankse skulle leta upp den igen.

Jennifer har idag vart supersöt. Hon har pysslat i sitt rum och gjort julklappar till Saga, Frida och mig. :) Nu ligger dom under granen.


Frida har vart på julfest i byhåla. Hon har också vart på ett ypperligt humör. Hon och Saga har tillsammans suttit och ritat, och sen lekte dom familj. Med bebisdockorna. Och sen har dom givetvis lekt högljudda lekar, dom sprang hallen fram och tillbaka med hästar i nävarna, har ingen aning om vad det var bra för, fick säga åt dom tusen gånger ungefär, lät som ett helt dagis ett tag.


Imorgon blir det fullt upp också. Ska skjutsa barnen till byhåla. Och kaninerna till en supersnäll kaninvakt som ska sköta om dom när jag är borta. Får hoppas jag får in buren i bilen... Och sen måste jag ju packa imorgon också, så jag inte glömmer nåt. Kan inte fatta att det är fjärde advent imorgon. Tiden går så fort.

Ska bli underbart att få fira jul med raring, även om det kommer vara tomt utan kidsen. Men jag får mysa med barnen nyårshelgen istället. :) Då blir det tacos och tomtebloss för hela slanten.

Av Paula - 17 december 2010 21:55

Idag har jag varit LEDIG. Dock har det vart fullt upp ändå. :)


Jag och Saga började dagen med att gräva fram min bil. Utrustade med stoor spade, och mini spade så gick vi till parkeringen, och jisses vad insnöad Mitzan var. Tur Saga stod som en arbetsledare och tittade på när mamma skottade. ;)


Sen var det då ett par timmar med ärenden som avklarades. Men nu är sista klappen handlad och karra för helgen är fixat också.


Väl hemma så var det kaffetajm och sen droppade storflicksen hem. Vi har haft lite pysselafton här ikväll. Frida gjorde sina tvålar, hon fick i födelsedagspresent ett sånt "gör dina egna tvålar"-kit. Himla fina tvålar med glitter. :)

Sen har dom målat vattenfärg och efter det så gjorde vi kristyrfigurer att hänga i granen.


Men nu är jag trött. För övrigt. Jag och stortjejen kollade robinson, och i en av tävlingarna stod dom nästan som i plankan, ni vet där magmusklerna jobbar som faaaaan. Nåja, stortjejen tyckte vi skulle stå i plankan mot varann. Sagt och gjort, första gången så vann jag utan tvekan... Men sen, när hon ville köra igen och igen så hade jag ju inte en suck... *går och skäms* Vilka magmuskler ungen sitter inne på!! Sillmjölke passar nog in på mig ändå... Imorgon är det träna som gäller. ;)


Nä, nu en varm dusch, sen sängen. Sjukt trött.  

Av Paula - 16 december 2010 23:29

Paula!

- Ja?

Gå och lägg dig!!

- Oh, måste jag?

Men JA!!! Du är trött och behöver sova!

- Men bara en liten stund till?

NEJ!! Vill du att jag ska behöva säga till dig en gång till??

-Nä, det vill jag inte, jag går nu, och borstar tänderna.



Av Paula - 16 december 2010 19:26

Jajjomen. Idag blev den klar!!

Rapporten som jag suttit och svettats med säkert en 40- timmar om man räknar ihop den effektiva tiden.

15 sidor, 5212 ord och 29 000 tecken. [check]

Har varit och skrivit ut den på papper och ska bara kolla igenom den noga innan den lämnas in. Detta mina vänner innebär att...


... Jag har LEDIGT!! Jättelänge! Till typ 11 januari. Hur ska jag spendera denna ledighet?? Ska bli fränt att bara pilla navelludd. Ska börja med att ta en skön sovmorgon med Saga imorgon. :)


Det behövs. Imorse var jag så trött så trött när jag tvingade upp mig själv för att gå till dagis och sen skriva igen. Men nu är det gjort.


Och nu är det kväll och dags att läsa godnattsaga åt mini.



Lägger in låten från min favorit-jul-film. Denna film ska jag banne mig ta med när jag åker till E, sen ska jag tvinga han att se den med mig. Eller så ska jag åtminstone tvinga han att sitta i soffan så jag kan snyfta och krama han och få den där mysiga julkänslan. ;)

Av Paula - 15 december 2010 20:16

Idag gjorde jag nåt jag inte trodde jag skulle göra, inte idag iaf...


Jag stövlade in på hyresvärdens kontor och sa upp min lägenhet. *iiiih* NU är det gjort alltså. Jag skrev under papprena, gick ut därifrån, satte mig i bilen och undrade vad i H-vete jag ställt till med??!!

Där och då insåg jag att:

  1. Jag ska flytta.
  2. Fattar ni hur jobbigt det är att flytta?
  3. Fattar ni hur jobbigt det är att flytta sina egna, plus kidsen alla möbler??
  4. Jag har INTE någon ny bostad på gång ännu...
  5. Det är fan dyrt att flytta. Kommer stå med dubbla hyror minst en månad.
  6. Och crap vad det kommer gå bensinpengar att flytta så långt...
  7. Vad fan har jag gjort??

Och sen började tankarna om på nummer 1 igen... öööh. Jajjomen.


Detta blir säkert bra. Ho ho, jo jo. Bara nu den nya hyresvärden håller sitt ord och skakar fram en lämplig bostad innan 31 mars. Annars blir jag en smula hemlös. Nåja, nu har jag ju begrundat och funderat och tänkt på denna flytt väldigt länge, och det är första gången i mitt liv som jag verkligen övervägt allt möjligt och låtit tanken mogna. Detta är verkligen ett vuxet beslut. Så det bör ju bli finemang då.


Men i mitt hjärta kommer jag alltid att vara Luleåbo. Så är det. Tur det går så fort att åka ner med tåg.


Jag att detta blir bra. Jag kommer att förhoppningsvis få en vettig lägenhet. Jag kommer att få en bra praktikplats som leder till jobb. Jag kommer säkert att få kanoners arbetskollegor och Saga kommer att få bo närmare sin pappa och kommer slippa alla resor. :)

Och och och, JAG kommer att bo nära raring!! Sweet!! Tänk vad nice att kunna promenera till han och tigga middag. ;) Nä, skoja bara, nog för att det säkert kommer att inträffa. Ha ha.


Dock har jag som förslag att någon av mina vänner flyttar upp också, så jag får en kompis däruppe. ;) Any takers?? Inte? Svikare...


Herregud... Vad fan har jag gjort?? Seriöst?? Fattar ni hur jobbigt det är att flytta?? Nån som vill ha en tvättmaskin? Den ska inte få följa med. Den är ibland svår att få centrifugera, måste övertala den med både morot och piska. Billigt!! ;)

Crap vad jag ska slänga prylar. Massor med prylar. Eller inte slänga, lämna till återvinningen.


Vad fan har jag gjort?? Jisses. Tur jag iaf gillar att bära kartonger, det är bra träning. Sen får man faktiskt äta pizza när man flyttar. (enda gången jag äter pizza). Ja, och när man är riksbakis. Men jag flyttar nog oftare.

Så ja, alla mina friends, se till att vara fit for fight nån gång där i mars, för då ska det bäras... ;)

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards