Liten, söt, ond...

Alla inlägg under maj 2011

Av Paula - 20 maj 2011 20:10

Orken tog slut mitt i allt... Och då är det massa kvar att göra. Tvätt att hämta i källaren, disk att diska och hall/kök/toa att dammsuga. Hurrv.


Återigen fullt upp idag. Praktik från 6.45-15.45, hämta saga från dagis, hem och byta om, slänga i tvätt i maskinerna, greppa gymväskan. Iväg till gymmet med Saga och gymma lite. Hem, duscha, äta, springa i tvättstugan... Och nu har jag precis gått och lämnat saga till sin pappa. Så nu blir jag utan barn i över en vecka. Känns både trist och samtidigt skönt. Skönt för henne att slippa kliva upp före tuppen för att gå på dagis. Inte kul att väcka en 3-åring som drar täcket över huvudet och säger att hon vill sova. :)


Men jag blir ändå inte ledig. Har varit 5 dagar på praktiken och kör 5 dagar till i sträck innan jag tar en ledig dag. TORSDAG nästa vecka ska jag vara ledig. Och då har jag bokat in en heldagsdejt med raring. Vi ska gå på stan och leta kavaj till mig, sen ska vi ut och äta och bara myselipysa.


Nä, om man skulle orka ta tag i allt här hemma. Tvätten, och sätta dom rena sängkläderna tillbaka i sängen. *gäääsp* kanske koka mig lite kaffe. Hann inte med nåt kaffe efter lunch på praktiken. FULLT upp hela dagen. Fixade min egen vårdplanering idag, gick skitbra. :) Var riktigt mysigt. Men det kommer bli en tuff helg med lite personal och överbeläggning... Huuga. Men på söndag får jag iaf sovmorgon. Med raring. :) Sweeet.

Av Paula - 19 maj 2011 20:28

Jo, förutom min glädje över tentafacit idag så har jag haft massa på agendan.


7.10 var jag hos tandis för en kontroll. Lite röntgen och tandsten som fixades. Sen tyckte hon att jag skulle laga kindtanden där det lossnat 2 flisor... Huuuga. Jag har inte lagat en tand sen mellanstadiet. Så, till hösten ska dom kalla mig, och jag bokade in mig för en "in i dimman"-grogg innan lagning. Jag är dödligt rädd för både borren och bedövningen. Den groggen skulle kosta 600 kr, men det är det värt. Annars lär dom få limma fast mig på stolen. :S Kommer ihåg när jag hämtade bror från tandis efter en sån grogg, jiiises vad tankad han var. :D


Efter tandis var det praktik för hela slanten, sen hem, fixa middag och sen till dagis för utvecklingssamtal. Dom tycker om Saga på dagis och dom tycker det känns som att hon alltid varit där. (även om det bara är snart 3 månader). Hon trivs, och dom med henne. Bra bra. :)


Efter dagis var vi en sväng till Sagas farmor för kaffe, sen gick jag hem ensam, utan barn. Svidade om till löparpjucks och tog en löprunda i skogen. Helt underbart att springa i terräng igen.


Måste bjussa på bilderna från imorse när vi gick till dagis. Dom firade förskolans dag och barnen fick komma utklädda. Här är min Princess-fe, själv tyckte hon att hon var en fjäril:


      

Hon är ju förbaskat söt.


Hon drog dagens fränaste felsägning idag också.

Saga -Mamma, titta ormar! (pekar på daggmaskar på marken)

Jag -Nä, det är daggmaskar.

Saga -Vad är Daskmaggar för nåt?  

 

He he, jättekul.

Av Paula - 19 maj 2011 15:58

JEEES!!!


Om igår var sämst, så är just nu förbannat bra! Efter gårdagen mejlande med diverse lärare och anmälningar till omtenta här i gve så fick jag idag ett svar från läraren i läkemedelsräkning. (Jag skickade igår mejl om att jag ville att han skulle förklara svaren för jag fattade inte).


Dom 2 svaren som jag enligt facit hade svarat fel på, var FEL i facit. I det nya facit som lagts ut stod samma siffror som jag angett!! :D


Urk vad lycklig jag blev!!! Nu ska den banne mig vara godkänd!!


Fatta!! Inga mer tentor!!


Lycklig som crap är jag!!

Av Paula - 18 maj 2011 19:12

Har kuggat, IGEN. På läkemedelsräkningstentan. SUCK. Blev så f-bannat besviken och less.


Förra gången var det rätt lätt att acceptera då jag kom på mitt slarvfel redan på hemvägen. Men nu... Har torskat på frågan som jag räknade om och om och om... Och jag fattar fortfarande inte vad jag har gjort fel. SUGER APA. Har suttit hemma nu med kladdpapprena från tentan och räknat om och kan för allt i världen inte förstå vad läraren var ute efter igentligen eftersom att svaren är helt åt f-n.


Just nu känner jag mig bara totalt jävla dum i hela huvudet. Snart är 3 år gjorda och jag har typ haft en omtenta första terminen men alla andra tentor har gått bra... Bra att börja torska nu, ett par veckor från examen. HELVETE. Om jag inte VET vad jag gjort fel, hur sjutton ska jag då kunna göra rätt?


Omvårdnadstentamen gick bra, den är godkänd, så jag behöver iaf inte öppna nå böcker för att plugga iaf.. Föga tröst för mig just nu.


Jag vill bara gå och dö. Så besviken på min egen dumhet. Totalt jävla iq-befriad är jag. Misslyckas med en fråga som man räknat om flera ggr... IDIOT.

Av Paula - 17 maj 2011 18:46

Nåjooo. Jag har inte så mycket att förtälja.


Livet rullar på. Och just nu är jag inne i en lång praktik-omgång. Ska köra 10 dagar på raken. Lattjolajban.


MEN... Nu är det inte länge kvar. MINDRE än 3 veckor. Helt rubbat. Och, jag har problem. Jag skulle behöva hitta en kavaj eller finare kofta eller nåt att ha på examen ifall att det skulle bli kallt. Klänning är fixad. Nåjoo, för försöka lösa det nästa torsdag, innan det hinner jag banne mig inte.


I övrigt är jag helt ensam hemma. Eller inte ensam, Saga har kastat in handduken och sover. Raring har påbörjat sin jobbvecka, vilket innebär att han sover när jag kliver upp (05.30), sen åker han på jobb kl 14. Jag kommer hem kring 16, alltså ses vi inget denna vecka. Har jag tur så märker jag när han dimper ner i sängen efter midnatt, men risken är överhängande att jag sover sött då. :)

Nåja, på söndag går jag kväll på sjukhuset, så då hinner vi ta en sovmorgon tillsammans. MYS.


Annars så har jag och Saga varit på gymmet idag efter praktik/dagis. Vi hade tur då det var en söt liten kille i samma årskull som saga där, så dom lekte på hyvens medan vi mammor tränade. Har vi tur så är dom på gymmet samma tid på fredag. :)


Nä, nu är jag banne mig trött. Månntro om man skulle orka göra nåt eller bara gå och slänga sig på soffan. *gäsp*

Av Paula - 7 maj 2011 22:18

  Idag har vi hyrt film. Hela 2 stycken. Här sitter vi och tittar Sammys äventyr. Rätt likt Hitta Nemo, men med sköldpaddor. Men visst, nog var den sevärd. På kvällen tittade jag och Jennifer och Frida på "Legenden om ugglornas rike" och den var rätt spännande. Och sjukt välgjord. Men den hade inte varit passande för saga, var rätt mycket slagsmål och krig. (ugglekrig då.. men ändå).


I övrigt har vi varit ute. På morgonen smet jag och raring iväg till dundret där skiduthyrningen reade ut grejer. Han köpte sig skidor och stavar och jag köpte stavar. Nästa säsong fattas bara hjälmen då. Måste komma ihåg skidorna och pjäxorna när jag är i luleå. :)


Sen har det varit lekpark och cykeltur som har gällt idag. På förmiddagen var vi i lekparken hela högen. Och sen när Saga gick tillbaka till sin pappa så for vi andra iväg på cykeltur. Det var helt underbart att bara cykla runt med kidsen i gällka.


  Hojjarna, parkerade vid lekparken vid sjöparksskolan.


    Klart vi har hjälm på oss. :)


  Det var en rolig lekpark.


     jennifer snurrar! Jag testade också, sen ville jag kräkas... Men kul var det. :D


Det satt fint med tacos sen när vi kom hem. OCH (lite imponerad blir jag) så har jag alldeles nyss suttit och renskrivit 2 av diagnoserna som kan tänkas komma på tentan på måndagen... SUUUCK. Jag vill verkligen inte ha tenta. Vill inte.


Nu ska jag häva storbarnet i säng, sen ska jag ta en dusch och skutta ner i säng jag med.

Av Paula - 6 maj 2011 21:10

Jag är så trött. Att man kan bli så trött av ett enkelt rutiningrepp. Har sovit, sovit, sovit och vilat däremellan.


Imorse tog jag och raring en sovmorgon ihop. Helt underbart. Han är så otroligt fin att vakna upp bredvid. Vi låg och myste och tittade tv. Både han och jag är "närhets-freak", fysisk närhet är superviktigt för oss. Det är så skönt att ha någon att stryka på ryggen, eller pussa i nacken... Att hålla handen i soffan eller ligga tätt intill när man ska somna. *mys*


Jag är kär. (<--- har vart det länge, men ibland känns det sådär bubbligt som idag).



Av Paula - 5 maj 2011 15:14

Joo. Igår, det var en seg dag. Eller igentligen en ganska mysig dag, förutom det själva läskiga ingreppet. (för er är nyfikna så gjorde jag en konisering igår, googla för jag ids inte förklara desto mer).


For med Raring till sjukan kl 7 på morgonen. Fick komma in på en enkelsal och fick en rejäl dos med alvedon (2 gram) och en starkare variant som jag antar kontrollräknas. ;) Tog en sisådär halvtimme så noterade raring att: -Gumman, du ser lite hög ut... Och det blev jag. Så jag låg där och tyckte att raring kunde gå hem för jag var lite trött... :D


Så han drog hem, och kort efter skjutsades jag in på Op. Väl där möttes jag av ett bekant ansikte, eller flera. Narkos-systern var en kollega till A, och han tog väl hand om mig. Och med honom gick vår egen underläkare som brukar vara på samma avdelning som jag. Nåja, hursom, narkos-syrran tyckte att jag som var så trött behövde ju kanske ingen narkos... Öööh, förmodligen jo. Så efter att underläkaren lekt blodbad med min arm (han glömde proppen på nålen, mao blod överallt, he he) så fick jag en ytterst trevlig dos av nåt fränt rätt in i blodet... Narkossyrran sa: nu börjar det snart bli trevligt... Och oj vad trevligt det blev.


Sen var det dags för narkosmedlet och då var det godnatt. En timme senare vaknade jag (och jag minns allt oerhört suddigt) och blev rullad till Uva. Tror att narkossyrran vinkade hejdå till mig och sånt, men jag kan ha drömt. Sov lite till på Uva, fick lite medel mot klåda och sen var det dags för att åka tillbaka till avdelningen. Väl där så kom raring tillbaka, och sen fick han åka hem igen, för jag ville sova lite till... Och så höll gårdagen på, jag sov och var trött och sov och var trött. Men det var en behaglig trötthet. For hem kring 15.30 tiden och söta Saga och A var förbi med krya på dig-kort och maskrosor. Och raring skämde bort mig med blommor och glass. Och lagade mat åt mig gjorde han, för jag hade inte orkat nåt själv.  


Så hursom så var det en grymt behaglig upplevelse. Hade lätt kunnat stanna kvar på sjukan och sovit och myst i rummet... Dr som opererade mig kom och informerade mig innan jag for hem, och han tyckte nog att jag hade kunnat vara hemma idag då jag blödde en del på op. Men jag for ändå på praktiken och var där till mittbedömningen efter lunch, men sen var jag så trött så jag gick hem. Mittbedömingen gick bra, så det var ju skönt.


Men nu är det nog dags för mig att vila lite. Eller mycket. En dusch först. Oerhört tacksam iaf att raring var här och hade tagit ledigt från jobbet för att passa upp mig under gårdagen, för jag hade inte klarat mig själv. Han är så go.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards