Liten, söt, ond...

Alla inlägg under september 2011

Av Paula - 11 september 2011 15:07

Uff... Helt stört trött idag. Sovit hur mycket som helst på sistone, och vill bara sova mer. 


Klev upp efter 9 idag, och kl 12 gick jag och la mig och sov en timme. Och nu har jag tvingat ut mig på en 40 minuters långsam promenad, och jag skulle lätt kunna sova igen. 

Är förhoppningsvis kroppens helande som tar på krafterna och gör mig trött. 


Promenaden var iaf skön, även om det gick tungt. Men det var mysigt att se solen. Det var som ett  tag sen sist. Tror jag ska vila lite igen. 

Av Paula - 10 september 2011 09:56

Jepp nu har halva första veckan gått. Idag kände jag mig rent mobil när jag klev upp. Kunde till och med stå raklång utan besvär. Annars går man ju lite framåtböjd. 


Det var lite dubbla bud i mina papper också. I ena papper står det att gördeln ska användas 3 veckor efter op, i andra står det 3 månader... Lite skillnad. Ska höra mig för till veckan som kommer vad som stämmer. Står inte heller om den ska användas dygnet runt, men jag tog då av den till natten. Har ju fortfarande den snygga kroppstrumpan över magen. Men dagtid ger gördeln ett himla bra stöd. :) 


Har tagit tavegyl igår mot klådan och det hjälper fint, dock blir man ju trött som en klubbad säl. Men det är det värt. Man blir fan helt cp av klåda. 


Idag ska raring återgå till jobb. Han har ju vart ledig 2 dagar för att ta hand om mig, så snällt. Så jag ska roa mig med film, karra och läsa på boken som jag börjat. 


Igår när vi var på vårdcentral för att lägga om såret för dränet så räknade raring snabbt agrafferna. 66 stycken, och ca 8-9 stygn runt naveln. Inte illa. På tisdag åker dom. Skönt. 

Av Paula - 9 september 2011 06:50

I nästan 10 år har jag hunnit längta. Och i tisdags var det dags... 


Kl 7.15 stod jag på operationsmottagningen för att läggas in för min bukplastik. Hann inte ens bli nervös faktiskt. Trodde det skulle bli som förra gången jag opererades för en annan grej, dvs, bli inlagd på en avdelning för att sen vänta på op. 


Så gick det dock inte till. 


Fick gå in i ett omklädningsrum och byta om, träffa läkaren som ritade streck och förklarade, prata med narkosen samt bli förberedd med nål i armen. Allt detta på mindre än en timme och sen låg jag på operationsborden och dom sa godnatt till mig. 


Kl 11 vaknade jag på uppvaket. Mådde illa. Fick medel mot det. Dåsade igen. Vaknade kl 13, och blev hämtad till avd av fina systern och hennes medhjäpare. Kommer knappt ihåg det för jag var så groggy. Hela första dygnet efter op är som i en dimma full av illamående och trötthet. 


Jag minns att jag pratade i telefon med många människor, men minns inte vad jag sagt. Mamma var och hälsade på första dygnet, och jag minns inte vad hon sa, eller vad jag sa. Jag vet att jag försökte hålla mig vaken. kl 18.00 op-dagen försökte jag gå på toa, det var fan det värsta jag varit med om. Kallsvettig, ville kräkas, höll på att svimma. Är tacksam för hjälpen tillbaka till sängen. Hade inte alls mycket ont, det värsta var illamåendet. 


Dagen efter op var illamåendet bättre och jag kände mig pigg. Dr sa att jag kunde åka hem. Men jag valde att stanna ett till dygn bara ifall att. Dränen drogs, och det var INTE kul. Plastslangar LÅNGA, inne i sårhålan, som drogs och jag önskar att jag hade stått på mig om smärtlindring innan. Fick det iaf efter och det var skönt. 


Igår, torsdag, kom Raring och hämtade mig hem. Och jag är förundrad över hur lite ONT det har gjort. Jag hade förväntat mig mycket mer smärta. Men jag tar bara vanlig alvedon och frågan är om ens det skulle behövas. Det värsta just nu är att det kliar. Som in i H-vete.

Sitter och väntar på att vårdcentralen ska öppna, ska ringa och be att få komma och lägga om. Inatt blödde det nästan igenom ett av förbanden där ena dränet var, var tvungen att be raring provisoriskt lägga dit ett annat förband. Ska be att få hem lite material ifall det sipprar i helgen.


I övrigt ser jag fram emot nästa vecka när alla agraffer/stygn ska tas, för då slipper jag denna kroppsstrumpa över magen också och då blir det att ränna runt med korsett i 3 månader. Men jag fick ju se magen igår när dom la om, och det var så FINT!! Så himla fint!! Fatta att all den där hänghuden är borta!! Helt absurt!! Jag är så nöjd. :)


Helt klart värt det, faktiskt.  

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards