Liten, söt, ond...

Alla inlägg under oktober 2011

Av Paula - 21 oktober 2011 16:46

I have a litet dilemma... (digga svengelskan).


Min söta Saga är sjuuuk. Fick hämta henne från dagis kl 9 imorse, (hade lämnat henne 6.30) då hon grät och tog sig åt öronen. Och sen dess har sötungen bara legat i soffan. Med paus för en sväng i sittvagnen då vi gick ut med hunden.


Men. Nu då?! Nu sover hon så sött på soffan... För en halvtimme sen vaknade hon och grät igen och tog sig kring öronen, så då fick hon en ny dos med ipren, och nu sover hon igen. Och jag behöver SNART gå ut med hunden! Jag känner verkligen inte för att väcka henne och trycka ner henne i vagnen, men jag tänker inte lämna henne sovandes i soffan heller. Därav dilemmat...

ANNONS
Av Paula - 20 oktober 2011 18:07

  Igår blev vovven 1 år. :)


Och idag hade han betett sig EXEMPLARISKT hemma! Har införskaffat en grind som vi stänger till vardagsrummet när han blir ensam hemma. Detta innebär att han inte kan hoppa upp i sängen och glo ut genom fönstret. Igår premiärtestade jag detta när vi for på affären. MEN, då satt vovve på FEL sida om grinden när vi kom hem.


Då sa jag med min "basröst": -Vad gör du där??

Varpå vovven kröp ihop och pinkade ner sig, sen skuttade han lätt över till rätt sida om grinden.


Men, förhoppningsvis lärde han sig att det INTE var ok att hoppa över grinden. Till Jennifers rum har vi också en grind, och den har han också bara hoppat över en gång, sen inte mer.


Hur som, idag hade han inte hoppat över grinden, och sängen var orörd. :) Han satt snällt i hallen när jag kom hem från jobbet. Sen visade han lyckligt upp sitt hundben som husse hade satt fram innan han åkte på jobbet. Duktig vovve. :)


Imorgon är det fredag!! Jag längtar till lördag när man är ledig och kan gå på långpromenad. Sweet. Nästa vecka jobbar jag bara 3 dagar, sen är jag ledig i 11 dagar!!

ANNONS
Av Paula - 19 oktober 2011 18:03

Idag var jag hos tandläkaren. För första gången på typ 20 år var det dagt att laga till en tand där en flisa hade släppt. OCH, för er som inte vet så är jag hysteriskt rädd för tandläkaren. Eller inte för tandläkaren själv, utan för bedövningen, samt alla manicker som låter illa som fan.


Nåja, min nervositet var ta mig fan extrem innan. Men jag fick en liten lugnande grogg, sen väntade vi en halvtimme. Sen hämtade en syster mig och jag fick sätta mig i stolen. Har väldigt luddigt minne från detta. (groggen skulle ha den effekten). Men jag minns att dom satte bedövning, och jag minns att dom borrade och joxade med dom farliga manickerna. Allt detta UTAN att jag svimmade/dog/flydde eller nåt annat. Jag minns att jag spände mig när dom skulle bedöva. Men thats it!!


FATTA!! Jag har lagat en tand, och jag dog inte!! Förra gången (för 6 år sen), när dom tog fram en sån manick som låter, då svimmade jag hos tandis... Nu gick allt skitbra. Helt klart värt pengarna att få lugnande innan. Absolut. :)

Av Paula - 18 oktober 2011 20:00


I torsdags var vi på långpromenad i foten av dundret. Då HADE vi snö. Helt underbart. :)


  


Rex tyckte verkligen om snö.


  


Tränade som vanligt lite inkallning med han. Han springer alltid för långt, sen tvärvänder han.


  


Oj, vad man kan sitta fint och vara duktig... Allt för lite godis. :)


  


Mitt i ett språng.


  


Snabb som crap är han. :)


Raring E är den som fotat dom flesta bilder.


Vill ha tillbaka snön!! I skrivande stund regnar det...   

Av Paula - 18 oktober 2011 16:33

Har suttit och pysslat med Saga. Hjälpte henne först med nalle puh-klockan. (en gör det själv-klocka). Den var dock lite svår för en 4-åring, så jag fick göra ALLT förutom klistra klistermärken...


Och nu har vi suttit ett bra tag med henne "lär dig räkna"-bok. Den är hon bra på. Bara jag läser uppgifterna så fixar hon dom galant. :)


MEN, medan vi har suttit och pysslat så har jag frysit HELA tiden. Och nu börjar jag ha ont i huvudet och ryggen. (ryggont är ett första tecken för mig när jag blir sjuk).

Jag har INTE tid att bli sjuk nu... Inte alls. Jag vägrar!!


Ska för övrigt flexa ut imorgon kl 13 från jobbet för att besöka tandläkaren... ÅNGEST. Jag är så rädd för tandläkaren, och nu ska en tand lagas... Min första lagning sen grundskolan. En flisa som har släppt. Får se om det räcker med att få en sån där lugnande grogg. :S


Nä, nu ska vi ut på en pink-runda med vovven.

Av Paula - 18 oktober 2011 14:49

Vi firade SAGA som fyllde 4 år! Hon fyllde ju i söndags, men vi firade henne igår eftersom hon firades hos sin pappa i söndags. Man kan ju inte äta hur mycket tårta som helst på en dag... :)


Hon öppnade massa presenter.


  

Sen blåste hon givetvis ut ljuset på tårtan. (En rosa princesstårta med fjärilar på, den var popular minsann).


  

Och gott var det också.


  

Själv gillar jag INTE marsipan, men ungarna är helt såld på det. Sockrigt värre.


  

Sen lektes det med legot som hon fick i present. Bland annat.


  

Även partyvovven Rex fick vara med på ett hörn.


Så nu har jag en 4-åring hemma... Coolt. Tiden går fort.


Och idag fyller min E år. Han fick lite trisslotter på morgonen, och sen väntar en överraskning på söndag. :) Vi har även dagen till ära för första gången varit med och budat på hus. Men vi vann inte, vi gav oss, och sen steg priset med ytterligare 160 000. Huj. Men det är kul att ha varit med. Vi vet ju inte riktigt när vi blev tillsammans, vi har inget specifikt datum. Men nu har vi varit ihop i mer än 1 år. Han är som go, han köpte en liten flaska skumpa idag... Ikväll ska vi tydligen skåla och fira att vi varit med i vår första budgivning. :)    

Av Paula - 12 oktober 2011 22:09

Ja, jag är inne i ekorrhjulet på riktigt känns det som.

Upp 05.30, ut och rasta hunden, äta, jobba, hem osv...

Men, jag trivs.


Har oändligt med PAPPERSJOBB att hantera på jobbet, känns det som iaf. Nu när jag ska vara på samma plejs i ett helt år så är det massa jag måste ha koll på. Registreringar, läkemedelsgenomgångar, delegeringar osv. Har haft träsmak i röven hela dagen av allt sittande och bläddrande i papprena. MEN, det är kul det med. Känns fint när man börjar få lite ordning.


Annars då?


Nåjoo, var på banken igår. Är tydligen inga problem för oss att låna en massa pengar till ett gemensamt boende. Då får vi se om vi hittar nåt gemensamt då.


Idag var jag och sprang med hunden, och det gick fint. Funderar på om man skulle öka på distansen lite. Men vet inte om hunden skulle orka. Eller orka gör han ju, men han är ju bara ett år, man kankse skulle ta det lugnt med han. Han har då legat på sin filt i hallen sen springturen. En 6-månaders gammal pointer träffade vi på också, supersöt.


Blir fullt upp i helgen också. Jobb, barn och ett stycke sötsaga som fyller år. :) Måste fixa tårta med andra ord.


Nä, nu ska jag banne mig skutta ner i sängen. Imorgon ringer klockan 05.30 igen.

Av Paula - 8 oktober 2011 20:42

Hepps. Vi har haft fullt upp idag. Eller iaf jag.

Startade dagen med lite frukost och sen en 5km joggingrunda med vovven. Skönt att komma iväg och springa lite. Raring var hemma med barnflocken.


Sen var det dusch och byta om för att bege sig till stallet medan raring for på jobbet. Det var lite av ett jippo i stallet. Dom hade fått en ny häst av den lokala banken och den skulle firas med gratis ponnyridning och fika. :) Minstingen och stortjejen blev intervjuade av tidningen och fotograferad på varsin häst.


Här sitter Saga på hästen Saga. :) Saga RED på hästen. Inte som hennes första gång förförra året då hon satt ointresserad uppe på ponnyn. Nu satt ungen och LOG, med hela ansiktet. Ögonen glittrade och jag tror hela ungen var sjukt lycklig. (hon har typ suttit på en häst En gång vad jag vet, och då var hon less efter 2 sekunder). Nu frågade ledaren, "vill du trava"? Jajjomen svarade Saga och iväg satte dom, med mig springandes bredvid. Saga satt och skrattade och log och höll sig fint kvar i sadeln. Hon var helt lyrisk. Travade länge och ungen satt och skumpade med, utan problem. Detta bådar gott för framtiden, jag hoppas verkligen att hon blir en hästtjej som storasyrrorna.


  

Här är Frida på Casper. Den hästen fick Jennifer rida sen också. Dom är ju rutinerade ryttare vid detta laget. :) Synd att alla bilder blev suddiga.


  

Här är hela trion samlad.


Fin tillställning, och gott fika bjöd dom på.

Sen drog vi iväg till agilitybanan och kollade in vovvar som tränade. Rex var så sugen på att leka han med, så han satt och ylade och viftade på svansen när han tittade på de andra vovvarna.


Sen följde vi Saga till hennes danstimme. Lämnade henne där medan vi andra gick på prommis med hunden. Efter allt flängande satt det fint med middag och en STOR skål med godis. Sweet. Nu har jag följt Saga till hennes pappa. Tomt, men samtidigt skönt att få en paus i trotsandet. Faktiskt. Nästa gång hon kommer till mig är hon 4 år. :) Jisses.


Nu är jag dock kelsugen. Vill att raring ska komma hem BUMS. Vill kela ju. Nåja, han dyker upp om ett par timmar. Hoppas han kommer fram, är kallt ute och han har inga vinterdäck ännu.   

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Liten, söt, ond... med Blogkeen
Följ Liten, söt, ond... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se