Liten, söt, ond...

Alla inlägg under november 2011

Av Paula - 7 november 2011 16:19

Japp, det har varit en sån där "fullt ös medvetslös"-måndag... Första dagen på jobbet på 11 dagar = kaos på mitt skrivbord, 100 saker att göra och sen fick jag lite på huvudet av mina kollegor för att jag GLÖMT fixa ut nya signeringslistor till november månad innan jag gick på min semester... *ooops* ;) Sånt som händer. Men när min "mentor"-kollega ger ovett, då lär man sig. Jag kommer INTE att glömma igen. I hope. Hon är en bra mentor, synd att jag kommer att bli av med henne snart då hon byter avdelning.


I övrigt. Var på utbildning mellan 9-11, och under tiden befann sig min Eric hos veterinären med hunden. (jag var en smula ofokuserad). Stackars vovven har varit jättemedtagen hela helgen, och igår ringde jag med tårarna rinnande till jourveterinären då hunden låg i min famn och skakade. :( Jag trodde seriöst att han höll på att stryka med. Men, hur som, fick rådet att försöka få i han vätska och ringa till mottagningen idag när dom öppnat. Och det gjorde Eric och han fick komma in omedelbums med vovven. Som han dessutom fick bära in från bilen till veterinären för han rörde sig inte alls.


Väl där fick vovven akut dropp och vätska intrakutant, och en massa prover togs. Alla provsvar var bra, men det gav utslag på allergi. Veterinären misstänker att antingen reagerar han otroligt starkt på skabben, eller så reagerar han på själva skabbmedicinen. Sen rengjordes såren i ljumsken och tassen och Rex fick en större tratt, samt cortison och antibiotika som preventivt med sig hem. Så jag har gjort en signeringslista här hemma över medicinerna han ska ha så att inget glöms, och såren ska rengöras dagligen med alsolsprit. Har han inte blivit bättre i sitt kliande inom 48 timmar ska vi åter till veterinär. HOPPAS verkligen att det ger sig nu.

Men peppar peppar så stod faktiskt vovven i hallen och viftade på svansen när jag kom hem, och det är flera dagar sen den synen har mött mig i hallen. :)


Skonkost ska jag också ge han, och det hade jag redan hunnit börja med igår, så idag ska jag koka lite mer ris.


Kankse borde jag fixa i mig själv lite mat också.


Igentligen är det rätt skumt. Rex har bara hunnit vara hos oss knappt 2 månader, och jag satt verkligen och sörjde igår, för jag trodde att vi skulle förlora han. Och det hade inte varit roligt. :( Usch vilken hemsk tanke.

Av Paula - 3 november 2011 20:12

Idag har det vart full rulle. På förmiddagen var vi på badhuset och badade. Skönt som sjutton att sitta i bastun efteråt. :) Sen drog vi iväg på spökpyssel på museet.


I övrigt, här kommer lite bilder från veckan som gått:



Här en bild på Saga på hennes biopremiär i söndags. Nalle Puh såg vi.




Här är Fluffis, rastad av matte Jennifer.



2 utklädda små töser.




Lite passande med röda ögon från blixten. :)




Ha ha, frida ser helt kul ut... Var helt kolsvart därinne, och skelettets huvud var upplyst. Mycket läskigare än på bilden.




Vi pysslade lite. Jennifer gjorde pumpan, och jag gjorde en modell av mig själv... ;) Likheten är slående.




Jennifer och Frida ritade även varsin teckning till tävlingen där, men vi vann inte. Men fina teckningar blev det.



Just det, hade ju kunnat slänga upp lite bilder från gruvtrollets lekland, men dom bilderna är i Erics kamera, och jag vet inte vars han har gömt den. Så det får vara.


NU ska jag ut och rasta vovvsingen lite. Sen blir det ligga i sängen och slöa. Trött som f-n.   

Av Paula - 2 november 2011 22:49

Jaha, månntro om jag vart ledig för länge?


Har pysslat om stackars vovven nu på kvällen. Han har kommit åt att slicka ena tassen och har slickat upp ett sår mellan tårna. (heter det tår på en hund?).

Så där låg han på golvet och jag grävde fram kompresser och rengjorde så fint där mellan tårna. Sen blev det på med alsolsprit och en kompress till. Han verkade iaf njuta av behandlingen, givetvis för att jag medan alsolen fick verka en stund satt och klappade han på huvudet, där han inte kommer åt att klia själv pga tratten.

Får nog hålla koll på statusen där så det inte blir värre.


Ibland är det kul att leka "syster" på semestern också. :)


Men man märker att han tyr sig massa till mig nu när jag är hemma och pysslar om han. Går jag i köket så följer han efter, och idag när jag låg i badet så låg han snällt och sov på mattan bredvid badkaret. Han är så otroligt söt och go. Och jag hoppas verkligen att han blir bra nu och slipper kliandet. Tror att det är kulmen nu, och att det kommer att vända när som helst. *håller tummen*

Av Paula - 2 november 2011 14:51

Idag var vi med Saga till Dr för återbesök sen örininflammationen. Och vi som trodde att hon var helt ok nu men det var hon ju inte. :(

Bägge trumhinnorna är trasiga, och på den värre sidan fanns en blödning också. Så det blir en remiss till Öron-Dr. Och så får vi hoppas att det blir bra. Stackars gumman. Vill ju inte att hon ska få dålig hörsel på grund av detta nu.


Annars så är jag ensam hemma. (Förutom hunden då). Jennifer och frida är ute och bygger koja i skogsdungen här bredvid och Saga är hos sin pappa. Jag har tvättstuga. Det är ju superkul... Inte.


Ska nog fara på en löprunda sen. Helt själv. Hunden får vila, han är fortfarande slut av klådan och diarreerna som han hade igår. Men han är lite piggare iaf, har fått i sig lite mat idag också. Hoppas nu att det vänder. Vill ju ha en pigg och glad och lycklig hund.. Nu ser han bara ledsen och trött ut. Han har bara fått gå korta rastningar i ett par dagar nu, vill spara på hans energi.


Jag är som less att vara hemma nu. Ska bli skönt att åka bort ett par dagar till helgen. Jäkligt skönt.

Av Paula - 1 november 2011 21:19

Jag hade tänkt göra ett fint inlägg med bilder från igår och idag... Vi har varit på gruvtrollets lekland med barnen och lekt igår. Och idag har vi mest slöat, och varit ute och rastat fluffis en sväng.


MEN, notera att jag TÄNKTE göra ett fint inlägg med bilder... Men jag ids inte. Jag har SEMESTER!!!


Tanken räknas dock, eller??

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards