Liten, söt, ond...

Direktlänk till inlägg 30 december 2011

LSO/ Nyårskrönika 2011

Av Paula - 30 december 2011 18:35

Nu är det åter dags att summera ett helt år. 


Januari

Efter en skön julledighet, så kickade sjuksköterskeutbildningens sista termin igång... NERFÖRSBACKE kändes det som, även om man visste att det skulle bli jobbigt. Dags att skriva C-uppsats med andra ord. 

Annars gick livet åt att försöka organisera allt inför flytten som skulle ske i mars och försöka hitta en dagisplats till lilla Saga vilket inte var det lättaste. Varannan vecka fick jag umgås med raring som kom ner på sina ledigveckor till mig. 

 

Trots alla måsten hann vi även ha kul, bland annat åka kana inne i stan. 


Februari

C-uppsatsen gick som på räls, och närmade sig att bli klar, i förtid dessutom. Inte illa. På det personliga planet var jag osäker. Osäker på flytten, osäker på om jag skulle klara av att bo uppe i gällivare. Jag var osäker på min relation till raring, tänk om inte det funkade, jag hade ju inte precis nån strålande meritlista när det gällde lyckliga förhållanden... Men det gick över. Flyttpackandet började och min blivande arbetsgivare bokade in mig på en anställningsintervju. Det var så mycket att tänka på och fixa i februari att jag ett par kvällar kände att hjärtat rusade och det blev tungt att andas, jag gissar att det var stressrelaterat, för det har inte återkommit sen dess. Under februari hann vi även med ett par svängar till slalombacken och både jennifer och frida lärde sig åka utför. 

 

Cool tjej. :) 


Mars

I mars drog flyttlasset norrut. Flytten gick trots avståndet på 25 mil fruktansvärt smidigt. :) Under mars blev c-uppsatsen klar och godkänd. Och jag var och kikade in mitt nya jobb innan jag tackade ja och skrev på anställningspapper. Hann under mars med att spendera en natt på hotell med raring också, och det behövdes som en vila mitt i allt. I mars hände massa annat också, jag fick beviljat en bukplastik (som jag drömt om i 9 år), min stora Jennifer fyllde 9 år, Saga fick vattkoppor och var allmänt prickig och sista kursen på sjuksköterskeutbildningen skulle till att börja. 

 

Bästa flyttgrabbarna. 


April

En otroligt viktig månad att minnas. Då fick jag höra orden "jag älskar dig" från raring... Oj så jag hade väntat på det, och oj så lycklig jag var hela efterföljande dag då jag bara gick omkring och log. :) Annars så körde sista praktiken igång och tiden bara flög fram. Vi hann vara uppe på dundret ett par svängar så kidsen fick åka skidor och vi andra grillade korv och åkte pulka. Månadens misär var den där läkemedelstentan som jag torskade på och gick och oroade mig för hela tiden... 

 

Fikapaus i backen.


Maj

Sista rycket i skolan. En examen som skulle planeras och firas, och det var mig en kul helg. Fick många fina presenter och ytterligare en hotellvistelse med raring. Kändes helt absurt att gå upp på scenen på LTU och ta emot diplom, lilla jag liksom... Mina knän skakade hela vägen upp. Huuga. Men det var en minnesvärd upplevelse. Kändes vemodigt att lämna praktikplatsen och veta att man inte skulle jobba där. I Maj gjorde jag även en konisering, och blev sövd och drogad. Raring var med mig och stöttade. Och allt gick bra, cellförändringarna som jag levt med i ett år försvann. Och jag hoppas dom aldrig kommer tillbaka. 

 

Examenspuss. <3


Juni

Skolan tog officiellt slut. Läkemedelstentan belv godkänd, legitimationen beställdes och jag började nya jobbet som sjuksköterska. Jobbade som en tok, ändå till midsommar då jag och raring flög ner till skåne. En helt underbar tripp och fina miljöer och människor. Dit vill jag igen. I övrigt var det jobba jobba jobba. 

På flyget ner mot skåne.  


Juli

Åter en månad som gick i jobbets tecken. Men jag och raring hann även med några helgäventyr till stugor med vänner. Bastubad och umgänge när det är som bäst. Forsränning i kukkola och en underbar kväll att umgås med sina barndomsvänner. :) Saknade barnen som var på sommarsemester med sina pappor. 

   

När barnen var hos mig hann vi åka till svanparken bland annat för att mata pippin. :) 


Augusti

Jobba jobba jobba. Hade velat åka på Nolia, men möjligheten fanns inte. Men nästa år ska vi! Det var ju där jag och raring träffades första gången, så när Nolia är i piteå nästa gång, då ska vi dit. :) 

 

När jag inte jobbade upptäckte vi ett fint ställe, hakkasfallet dit vi åkte flera ggr för att grilla korv och vara ute in the woods. 


September

Operationen som jag väntat på i 9 år blev äntligen av. Bukplastik och sjukskrivning i enligt papprena i 6 veckor... Men så länge pallade jag inte att vara hemma. Mådde för övrigt bra efter operationen, det enda som var jobbigt var gördeln och detta kliande i såren. :S Skaffade linser och njöt av att slippa vara brillmongo jämt. I september hämtade även jag och Saga hem våran Rex. Sötvovven. Och även om det var bitvis trist att gå hemma så njöt jag av mina sovmorgnar under sjukskrivningen. Jag och raring började leta hus... 

Lillmatte blev glad att hon fått en fyrbent lillebror.   


Oktober

Började jobba igen, och även om det var sagt att jag skulle byta arbetsplats i oktober så blev det inte så, jag blev kvar på "mitt" ställe, och de var skönt. Saga och raring fyllde år och det blev kalas och kalas. Istället för en present inlindad i papper så fick raring en upplevelse i form av en ridtur i skogen med islandshästar, det var uppskattat och ett skönt avbrott i vardagen. I övrigt så letade jag och raring fortfarande hus... Budgivningarna på husen gick till hiskeliga summor... Och varje gång vi INTE köpte hus blev jag ledsen och besviken. Det tärde på humöret att bo så trångt. Under slutet på oktober blev också sötvovven dålig, och det blev dyra veterinärbesök och mediciner. 

En lyckad present. :)   


November

Under November tog jag ut min första betalda semester någonsin under barnens höstlov. Det var riktigt sweet att unna sig själv att vara ledig och umgås med barnen en hel vecka utan att behöva skicka dom till varken dagis eller skola. Vi fortsatte träna hunden att vara ensam hemma då han tydligen YLADE i falsett när matte eller husse lämnade han hemma. Men sen blev Rex jättesjuk, och en söndagkväll trodde jag att han skulle kola. Men lite dropp hos veterinären och blodprover gjorde susen, och nu har vi en ganska välmående, men dock allergisk hund. Mot vad har vi inte listat ut ännu... Men så länge han är så bra som nu så kvittar det nog mot vad, bara han inte blir så dålig igen. Jag och raring fortsatte leta hus... Och den riktiga vintern kom i november.

Hann även gå med barnen och titta på tomtarnas vinterspel.    


December

I december insåg jag att jag hade hunnit jobba ett halvår, och undrade hur f-n det kunde gå så fort. Känns fortfarande ibland jätteskumt att kalla sig sjuksköterska, men rollen känns mer och mer jag för varje dag. Började springa igen, efter en tid snorande så tyckte jag att det var nog med latande. Och dessutom ville jag trötta ut vovven innan jag gick på jobbet, och det var riktigt skönt med tidiga joggingrundor. Hoppas på att upprätthålla den trenden. :) Min mellantjej Frida fyllde 6 år, och i slutet på månaden tappade hon även sin första tand. I december tog jag ut lite mer semester, för att kunna vara hemma med barnen under julveckan. Vi var i pulkabacken nästan varje dag. Och julafton njöt jag av god mat, min familj och lyckan när barnen fick öppna paketen.  

   

En underbar jul! 

  


Nu sitter jag här på nyårsafton. Min första nyårsafton tillsammans med Raring, och vi ska njuta av god mat och varandras sällskap. (förra året var vi i skilda städer). Jag har jobbat idag och sovit en stund efter jobbet så jag orkar med 12-slaget. Och jag tycker nog att 2011 var ett förbannat bra år. På alla sätt. Jag hoppas på att 2012 för med sig ett lika lyckat år, och ett år då jag och raring kanske äntligen hittar det där huset vi kan bli sambo i, för det hade ju vart hyvens. Jag hoppas barnen får vara friska och glada och jag ser framemot mig första SOMMARSEMESTER! :)


Gott nytt år på er alla!  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - 6 november 2019 22:03

Ok. Till att börja med: livet känns så mycket bättre. Jag har börjat KBT, detta pga min låga tolerans för stress sen min ?gå in i väggen?- episod. Och min låga självkänsla. Och det har hjälpt! Bara att inse hur knasigt man tänker när man har låg ...

Av Paula - 17 september 2019 23:16

Jag har tagit en paus från FB. Av flera anledningar: Det tar för mycket tid, och man sitter jämt där och dumglor. Jag gör för många inlägg, och detta tror jag bidrar till att min make ?följer? mig där, och då anser sig uppdaterad och inte beh...

Av Paula - 10 september 2019 21:52

Jag är så glad att jag kommit igång ordentligt med träningen. Jag mår så gott av det. Under sommaren har det blivit 3 pass i veckan, men nu när jag har varit ensam har jag bara mäktat med 2 pass i veckan. Idag var det nypremiär på gymmet. Körde 2...

Av Paula - 8 september 2019 22:26

Ok, sen mitt förra inlägg har det bara varit en kamp för att klara vardagen. Ensam med en 8-månaders bebis, 2 hundar, ett hus och en kommunal budget att knåpa ihop. Och lägg därtill att bebisen håller på att skaffa en till tand och INTE sovit hela nä...

Av Paula - 1 september 2019 22:21

Länge sen sist! Jag har prioriterat familjelivet och semester. Sommaren började rätt knackigt. Det var en omställning för oss båda att bägge var hemma samtidigt. Jag tyckte väl att han skulle kliva fram och ta ansvar, och han tyckte säkert att ja...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards