Liten, söt, ond...

Direktlänk till inlägg 9 december 2012

LSO/ jag skäms fan att vara svensk...

Av Paula - 9 december 2012 10:42

Jag funderar seriöst på att byta tillbaka till finsk medborgarskap.


Läste precis detta: http://na.se/nyheter/laxa/1.1909703-pepp...juds-i-luciataget



Alltså, småttingarna får inte vara pepparkaksgubbar och ej heller äta pepparkakor? Vad är nästa steg? Ska vi ta bort både jul och lucia helt och hållet? Förbjud bruna pepparkaksdräkter för att NÅGON kan ta illa upp, men tillåt helsvarta burkor?? JA!!!
Nu får det fan vara nog!! Och så undrar folk varför SD får så många röster? För att folk är less, som jag.


Less på att våra traditioner inte betyder något. Vi som vuxit upp med luciatåg, pepparkakor, jul och svenska nationalsången får inte upprätthålla dessa traditioner för att folk som kommit till vårat land kan ta illa upp? Det finns mig veterligt inget elakt med en pepparkasgubbe, det farliga med en sån kan på sin höjd vara att personen i dräkten förmodligen är ett förskole/skolbarn som kanske är snorig och kan ge dig en snuva... Vem tar illa upp av låten "vi komma vi komma från pepparkakeland, vi komma vi komma tillsammans hand i hand"?


Tillsammans hand i hand? Är inte det ett bra budskap så vad är?


Barn är av naturen öppna och nyfikna, ska vi som vuxna förbjuda en massa för att någonkan ta illa upp? Min dotter frågade för flera år sen sin mörkhyade kompis: -hur har du kommit hit?
Med flygplan svarade hon. Vilken tur, tyckte min dotter, för det är långt till afrika.
Ingen tog illa upp, och leken fortsatte som vanligt. Såna är barn, och de vuxnas katastrofala knäppa regler håller på förstöra detta. Om barn helt plötsligt inte kan få vara pepparkaksgubbe för att ev Ismet i klassen kan ta illa upp, för att rektorn påstår det... Då blir nog Ismet inte lika populär längre. Det är så vi skapar klyftor.


Nä, jag är less. Fortsätter detta så som det gör, då vet jag var min röst hamnar i nästa val. Jag vill ha kvar luciatåget, med pepparkaksgubbar, och jag vill att våra traditioner värnas om minst lika mycket som andras traditioner. Det är dags att göra en markering.

 
 
Ingen bild

EP

9 december 2012 11:20

Vi är så många som är så fruktansvärt less på PK-maffians totala skräck för att kränka varenda lilla etniska minoritet eller lättstötta mupp och att vi helt håller på att utplåna allt vårt kulturella arv. Det är skrämmande och det börjar snart bli dags för att resa sig mot etablissemanget!
Det är tur att det i alla fall finns en del människor som vaknat vilket börjar synas i diverse väljarundersökningar.

Paula

9 december 2012 14:00

Jag tror inte ens att det någonav utländsk härkomst som tar illa vid av en liten pojke utklädd till en pepparkaka... Det är snarar så att en vuxen "jag är rädd för att göra fel"-människa som TROR att det kan tas illa upp av någon... Gör om gör rätt.

 
Ingen bild

Egirl

9 december 2012 11:57

Bra skrivet... Det är helt sjukt

Paula

9 december 2012 13:58

Men eller hur.

 
Karin

Karin

9 december 2012 17:34

Bra skrivet!

http://fjarilkarin.blogg.se

Paula

9 december 2012 18:10

Tack tack.

 
Ingen bild

Micke Gve

10 december 2012 17:18

Ja man blir f-n trött... och HA! till råga på allt, läs alternativen i na.se omröstning
Förändring:

Ska traditioner kunna ändras?
Ja, självklart ska man kunna utveckla traditioner. (UTVECKLA TRADITIONER ÄR VÄL FÖR H-VETE INTE SAMMA SOM ATT FÖRBJUDA PEPPARKAKSGUBBAR I LUCIATÅGET:)
Nej, allt ska vara som det alltid har varit. (WOW OCH DÄR FÖRSÖKER MAN SPELA PÅ STRÄNGEN ATT VI INTE VILL BLI UPPFATTADE SOM TRÅKIGA SURSVENSKAR, ALLTSÅ DET KLASSISKA DILLEMMAT ATT MAN INTE SKA VARA SOM SINA FÖRÄLDRAR:)
Nä själv hoppas jag på miljonvinsten sedan säger jag adjö till detta tokiga land där jag vuxit upp hela livet... mallorca, gran canaria eller hawaii nästa!

Paula

10 december 2012 20:27

Amen! Miljonvinst nästa och enkel biljett till palmerna. :)

Men jag håller med dig, utveckling är bra, men förbud mot egna tradtitioner är helt förkastligt så länge dom inte är skadliga. Fast vem vet, snart kanske pepparkaksgubbarna tar över hela planeten och gör den till en brun smet...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - 6 november 2019 22:03

Ok. Till att börja med: livet känns så mycket bättre. Jag har börjat KBT, detta pga min låga tolerans för stress sen min ?gå in i väggen?- episod. Och min låga självkänsla. Och det har hjälpt! Bara att inse hur knasigt man tänker när man har låg ...

Av Paula - 17 september 2019 23:16

Jag har tagit en paus från FB. Av flera anledningar: Det tar för mycket tid, och man sitter jämt där och dumglor. Jag gör för många inlägg, och detta tror jag bidrar till att min make ?följer? mig där, och då anser sig uppdaterad och inte beh...

Av Paula - 10 september 2019 21:52

Jag är så glad att jag kommit igång ordentligt med träningen. Jag mår så gott av det. Under sommaren har det blivit 3 pass i veckan, men nu när jag har varit ensam har jag bara mäktat med 2 pass i veckan. Idag var det nypremiär på gymmet. Körde 2...

Av Paula - 8 september 2019 22:26

Ok, sen mitt förra inlägg har det bara varit en kamp för att klara vardagen. Ensam med en 8-månaders bebis, 2 hundar, ett hus och en kommunal budget att knåpa ihop. Och lägg därtill att bebisen håller på att skaffa en till tand och INTE sovit hela nä...

Av Paula - 1 september 2019 22:21

Länge sen sist! Jag har prioriterat familjelivet och semester. Sommaren började rätt knackigt. Det var en omställning för oss båda att bägge var hemma samtidigt. Jag tyckte väl att han skulle kliva fram och ta ansvar, och han tyckte säkert att ja...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards