Liten, söt, ond...

Alla inlägg under juli 2013

Av Paula - 12 juli 2013 12:35

Detta pysslar jag med mina sista semesterdagar...

Solsidan FÖRE.

Och efter... Första varvet tog en sisådär 10 timmar.

Och det roliga är att jag ska måla ett varv till. Jihooo!!!

Men, som grannen sa, helvete vad fint det blir. Nu hoppas jag att det inte börjar regna.

Av Paula - 8 juli 2013 22:34

I fredags for vi iväg på helgtur med hojjarna.

Vi startade från gällivare och landade utanför piteå ca 40 mil senare. På vägen stannade vi på flera ställen. Man orkar inte köra i ett sträck efter dom dåliga vägarna här i norr.

I jokkmokk fyllde vi på med energi, och tog en kisspaus.

I harads stannade vi också på kisspaus, både på ditvägen och hemvägen.

Vi stannade också och firade sötaste nyblivna 1- åringen efter vägen. (Fick mig en go kram av den trötta lilla killen). :)

Väl framme söder om piteå slängde vi av oss ryggsäckarna i stugan och åkte till öjebyn för att äta... Sen fick jag uppleva hur det känns att köra i ösregn... Är tacksam över att jag kör i gore-tex kläder. Faktiskt.

Utsikten från stugan var helt ok.

På lördag körde vi till umeå och tillbaka till stugan. En sträcka på 40 mil igen. Vi åkte dit för att titta på hojjar och tankväskor på en mc-affär... Men jag var hungrig och jag upplevde personalen där som ointresserade, så det gick inga pengar dit. Vi käkade och åkte norrut igen efter en mindre och sämre väg än på vägen ner... På kvällen var man mör av allt körande. Då satt det fint med en bastu och dopp i havet.

Igår körde vi hemåt gällivare igen. Vi tog omvägen förbi bror och hans tjej som var i stugan. Då fick jag öva köra på grusväg, och efter det även åka färja med hojjen.

Efter en matpaus i boden tog den jobbigaste delen vid. Hem i orkanvindar och kallt som fan. Stannade nästan var femte mil för att skaka kroppen varm och kissa och tanka.

Utanför jokkmokk kom denna nästan fram till oss när vi stod och vilade på en p-ficka.

Väl hemma, efter sammanlagt 120 mil på 3 dagar var jag rätt nöjd att jag överlevt... Och jag har fått uppleva massa nytt. Bara som hur skönt det är att komma upp på en motorväg när man kört en liten kass väg innan. :)
Jag slog på bastun direkt vi kom hem och sen begav vi oss på kaninjakt. Dom jävlarna hade smitit. Precis som förra året då vi var på semester... Vi fick inte tag på dom igår, men imorse hade dom självmant gått in i buren, så då täppte vi till delas flyktgång...

Jag anade att maten och vattnet skulle locka dom tillbaka in i buren igen.

Som sagt, det var en rejäl tur för övningskörning. Och jag gör inte om det i första taget. Jag hade så ont i rumpan där i slutet och jag frös så mycket. Ju närmare Gällivare vi kom, ju kallare blev vinden. Idag känns det som höst ute och det är början på juli... Huvva. Börjar fundera på en resa utomlands nästa sommar, för häruppe finns ingen sommar.

Men, nu hoppas jag att jag hinner öva lite mer på konor och lågfartsbanan innan uppkörningen nästa månad. :)

Av Paula - 5 juli 2013 00:08

Trots pissväder, (fast idag regnade det bara en liten stund) så känner jag ändå att jag har semester. Har noll koll på vilken veckodag det är och än mindre datum... Sköönt.

Idag var vi och hämtade min hoj. Den har fått nytt framdäck, fixad framgaffel och gasvajern/handtaget är också omhändertaget. Den gick jättebra. Mycket stabilare på vägen och framgaffeln slog inte i botten alls. Lättare att bromsa med andra ord. :) Finemangs.

När vi kom hem med hojjarna låg jag och rex och slappade i gräset bredvid garaget. Han är så mysig.

Nu är han hos Sagas Farfar. Han ska vara där över helgen när vi åker bort med motorcyklarna. Och även om jag själv klappade om han och vinkade hejdå till dom för ett par timmar sen så har jag ÄNDÅ gått och letat honom här hemma flera gånger efter det. Han är ju alltid hemma. Och detta känns så udda. Hoppas han har det bra där i byn. Och hoppas att han inte äter nån skum planta som förra året han var på kollo, för den bölden han fick i kinden var inte kul.

Imorgon är tanken att vi ska på långtur med hojjarna. Och då ingen av oss har packväskor, så blir det lätt packning i varsin ryggsäck. Inget problem för mig, men hur ska Raring klara av det? Han vill ju gärna ta med 800 grejer för mycket... Det kan ju behövas. ;)
Ska bli kul att se han packa imorgon. Moaha.

Av Paula - 2 juli 2013 23:38

Ja, tiden går som fort när man har huset fullt med barn. (Och även en långväga gäst).

Men nu är huset tomt. :(
Barnen åkte i förrgår och gästen igår. Bara jag och hunden hemma.
Som vanligt känns det misär när barnen åkt. Man känner sig så otroligt ensam och övergiven och fantastiskt sysslolös när ingen kräver att man ska laga mat, laga mjukisdjur, göra tofsar av luggen osv... (Igår åt jag Ben&Jerrys till middag... Bara en sån sak)

Men jag tänkte bju på lit bilder av förra veckan. Vassgo.

Vi var på loppis och fick sålt massa grejer. Drog in närmare 500 kr på sånt som bara låg och skräpade här. Det innebar att mina duktiga medhjälpare, barnen, fick pengar att handla upp på marknaden. Frida och saga shoppade. Jennifer hittade inget hon ville ha, så hon sparade pengarna.

Jag var och körde risk2:an för mc, och det var bland det roligaste jag gjort. Och det gick bra, godkänd blev jag. Nu är det bara den där teorin... Huvva. Sen kan man fokusera på sista momentet.

Vi lyxade till med att äta ute. (Det gör vi nästan aldrig annars, tror mina student-gener sitter kvar ännu och jag försöker alltid laga hemlagat och därmed billigare). Men det var gott, och så skönt att slippa disken och att stå i köket.

Och i söndags for vi, trots regnigt väder till Hakkasfallet och spanade in omgivningarna. Vi har ju inte varit där sen förra året. Hunden gick över bron, utan att någon tvingade över han... Förra året ville han absolut inte gå självmant.

Där fanns mygg också... Ett par miljarder. :/

Ja, där är då mina solstrålar... ;) jag saknar dom. Massor.


Och nu då. Jag sitter hemma med hunden och känner att jag lika gärna kan åka på jobbet imorgon och jobba gratis, för min semester är då inget att hänga i granen. Det regnar, på alla möjliga håll... Har väl varit sol 1,5 dag hittills av snart 3,5 vecka. Jippiii.
Men, huset är städat nu. Jag får väl städa garaget imorgon om vädret håller i sig. Eller putsa bastun med en tandborste, det torde ju roa i ett par timmar. (Kan ni gissa att jag är less) enkel biljett till solen hade suttit fint.

Sådeså.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards