Liten, söt, ond...

Alla inlägg under mars 2014

Av Paula - 19 mars 2014 18:30

Med Saga på fotbollsträning. Just nu är det vätskepaus och vila.

Ikväll blir det nattjobb. 7 nätter väntar. :)

Av Paula - 18 mars 2014 20:17

Bjuder på en bild från igår:

Lite suddig, men glädjen syns. :) från gårdagens skidträning för barn -07.
Så kul att saga gillar att åka skidor, även om det var kallt att stå en timme som supporter. Men det är det värt.

Idag då, jag var själv och åkte skidor efter kommunrundan, blev nog 13-15 km. Hade runkeeper på, men fick slut batteri efter 6 km. Iphonen har som kass batteritid i kyla. Surt. Och jag blev lite stressad då iphonen är min enda klocka och jag hade en tid att passa (utbildning på jobb) efter skidturen, så jag vågade inte åka hela rundan.

Hade sagt åt Saga att jag hämtar henne från fritids kring 15. Men utbildningen på jobb drog ut på tiden lite, så den var nog 15:35 när jag dök upp på skolgården. Och möttes av en kritiserande saga som klargjorde att:
- mamma, du är sen!
- alla mina kompisar har gått hem!
- du får ALDRIG mer gå på utbildning!

Hon är så söt! :)

På hemvägen plockade vi upp mitt paket som kommit, innehållande ett par nya skinnbyxor... (Fyndade på en auktion, nypriset 1998, jag gav ca 800 med frakt) Tog på mig dom efter jag ätit middag, dom var ju inte lite tajta. Få se om jag lyckas gå ut dom lite. Är bara på magen dom sitter åt... :/

Efter ett par timmar kändes det bättre, så lite mindre mat och lite mer användning så går dom kanske till sig? ;)

Av Paula - 16 mars 2014 19:04

Ute på kvällspromenad med hunden.

Och efter en månad med blida är det nu helt plötsligt -10 grader. Jajks.

Hoppas på lite varmare temp imorgon kväll när LillSaga ska på skidträning.

Av Paula - 16 mars 2014 17:34

Ja, det känns ganska skönt med denna perioden som är nu. Man vet som vad man ska sysselsätta sig med när man är ledig. Det är bara packa in barna i bilen, alla skidor och bege sig till dundret. (Klassas det som ett fjäll med sina 747 meter?)

Fick med mig stortjejen upp till toppen för första gången, hon tyckte det var lite läskigt med liften upp, men sen gick det bra. Var bara första gången det var obehag. :) kul att få sällskap i dom längre nerfarterna.

Saga och frida åkte lift tillsammans i stugliften. Sen lärde sig Saga även att åka lift helt själv. Gick hur bra som helst. :) skönt att hon klarar sig själv nu. Men just innan vi skulle åka hem, hon kanske var trött, så drog hon till med en sån jäkla vurpa. Ungen snurrade flera varv, skidorna flög åt alla håll och jag trodde minst att hon hade brytit nåt. Men det gick bra ändå, lite sårskada och ömhet i ansiktet och som tur är inga benbrott. Piuuhh. Men jag hann bli rädd när jag såg.

Hon skrapade ansiktet i backen. Stackarn. Men vi åkte ett åk till efter fallet, för att hon inte skulle ge upp och bli rädd.

Sen har vi knallat på marknaden, ätit munkar, bastat, eldat och allmänt tagit det chill. Det är ganska trevligt att vara ledig, faktiskt. Nästa vecka får jag ladda upp inför 7 nattpass, 6 extra pass på dagkirurgen och sen 6 nattpass på det. Wohoo. Det blir bra för resekontot.

Av Paula - 12 mars 2014 19:39


En kopp kaffe innan jobb. Det behövs. Ska bli kul att åtevända till jobbet även om jag säkert kommer att vara lite trött inatt. 

Av Paula - 11 mars 2014 21:53

Tiden går fort. Nu är min ledighet på 12 dagar slut. Imorgonkväll är det dags för jobb igen. Det blir bra, jag hinner ju bli helt förslappad av att gå hemma. Idag har jag njutit av min sista lediga dag genom att sova och sova och sova lite till. Fantastikt duktigt av mig som annars inte kan vara still i många sekunder. :) 


Bra jag! 


Ikväll ska jag försöka vara vaken länge... Lycka till med det. Sitter redan och gäspar. :/ 

Av Paula - 10 mars 2014 12:26

Jag hade tänkt faktiskt vara hemma och städa och putsa och leka hemmafru idag... Men njähh.

Rex tyckte vi skulle gå ut, så jag packade ryggan, slängde på mig glajjerna och sen begav vi oss ut på en riktigt lång promenad. 2 timmar och en kvart senare kom vi hem igen, och då hade vi hunnit utforska diverse skoterspår på träsket. Vi hann även sitta ner i solen (läs: stormen) och njuta av lite kaffe (och hundmat för Rex).

Mitt på isen fick Rex lite spunk, han sprang fram och tillbaka och betedde sig nästan valpigt knasigt åt... Sen satte han ner sig och gjorde nummer 2. Då förstår jag, han hade ju panik, ingen snöhög eller buske i närheten!! Nåja, nöden har ingen lag, och även hundar som måste göra behoven i uppförsbacke, eller mot en buske får finna sig i att på isen finns inget sånt. :) Stördo.

Nu är hunden trött. Och jag ska väl åtminstone lyckas dammsuga och tömma diskmaskinen idag. Men först en lite slurk kaffe till.

Av Paula - 10 mars 2014 08:58

Ja, nu är sportlovet över, alla barnen har åkt och huset känns tomt. Raring är på jobbet så det är bara jag och hunden hemma. Ska väl snart ta ut han på långpromenad i blåsten. Det blir bra. :)

Hade ett fint sportlov, så lyxigt att kunna få vara ledig med barnen en hel vecka, utan att det är sommarsemester.

Känns lite vemodigt att se stortjejen växa så fort. Hon är snart i tonåren och snart lika lång som jag. Om 6 år är hon myndig... Jisses. Helt stört, hur kan jag som är så ung ha så stora barn? ;)

Och hur gör man sen? Hur lär man sig själv att släppa taget och låta dom prova sina vingar? Låta dom lära sig av egna misstag och inte komma tragglandes med frasen : det där har jag minsann gjort själv i min ugndom och det var inte smart... Jag hoppas jag inte blir så. Verkligen.

Man måste få lära sig själv.

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards