Liten, söt, ond...

Direktlänk till inlägg 5 januari 2019

LSO/ det blev en decemberbebis.

Av Paula - Lördag 5 jan 14:05

Den 29/12 2018 kl 23:42 föddes vår lille Thor.

Värkarna började komma kl 01 på natten, och kl 04:30 åkte vi in då det var 4 minuter mellan. Fick där en sovdos då jag inte sovit på 2 nätter och fick några timmar välbehövlig sömn på morgonen.

Öppningsfasen var sinnessjukt lång... trots att det är mitt 4:de barn. Jag gissar att det har med ärrvävnad efter koniseringen att göra. På eftermiddagen var jag bara öppen 5cm. Barnmorskorna tyckte det gick för sakta så de tog hål på hinnorna. Jag kunde inte kissa själv heller under förlossningen så det blev tappning var 3-4 timme. Tyvärr hjälpte inte att ta hål på hinnorna att sätta fart på öppnandet, så det blev värkstimulerande dropp på kvällen. Hände inte mycket då heller, så de ökade till dubbel dos... då brakade helvetet lös!

Hamnade i en sån värkstorm med kraftiga täta värkar som aldrig släppte helt i pauserna. Jag fick total panik! Jag skrek efter epidural och att de skulle stänga av droppet! Hyperventilerade lustgas och började hallucinera. Till slut fick jag epiduralen, efter lite kämpande, personalen fick hålla fast mig, jag var helt panikslagen. Stackars narkosläkaren. :( Men epiduralen funkade, och droppet stängdes av en stund så att min kropp fick återhämta sig.

Sen fortskred öppningsskedet bra och någon timme senare föddes ett litet gossebarn. Med facit i hand borde jag ha tagit epiduralen innan värkstimulerande droppet, men det är lätt att vara efterklok. Krystningen gick på ett par minuter och i övrigt var det en helt ok förlossning, om än väldigt lång och uttröttande. 19 timmars kamp på förlossningen, och jag är så glad att min kropp orkade hela vägen in i mål trots att jag inte fick behålla någon näring pga kräkningar.

Min man var till stort stöd under hela förlossningen och jag är tacksam över att han fanns där vid min sida hela tiden.

Vi gick mycket i sjukhuskorridorerna.

Lustgasen fungerade jättebra. Och jag andades fint genom värkarna ändå tills de kopplade droppet på.

Thor 3495 gram och 50 cm
Helt perfekt och fullkomligt underbar! <3
Välkommen till familjen.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paula - 27 december 2018 07:46

En milstolpe avklarad, dvs ingen bebis på julafton! Såg däremot att en av mammorna i mammagruppen fick en söt liten son på julafton. Hon var den som var beräknad först av oss mammor, sen är det min tur. Få se om den ordningen håller i sig eller om nå...

Av Paula - 23 december 2018 14:08


Kallt ute och ingen bebis på gång ännu. 10 dagar kvar. ...

Av Paula - 20 december 2018 23:46

Nu går tiden sakta. Eventuellt står den still... Jag är ambivalent. Å ena sidan är jag en smula less på att vara gravid nu. Känner mig stor, tung, osmidig osv... Å andra sidan känner jag mig inte redo ännu för en bebis?! Och hur ska jag hinna b...

Av Paula - 14 december 2018 07:48

Jisses vad denna graviditet har gått fort! Just nu känns det som att bebis kan komma när som helst. Mycket har hänt sen senaste blogginlägget. Jag och Maken var i en bilolycka. Fruktansvärt! Enorm smäll, efter en avåkning i snömodd rätt in i ...

Av Paula - 28 oktober 2018 00:46


V31 nu. Och nu börjar det kännas tungt. Känner mig osmidig, tung, trött, hungrig och slut. Kan inte begripa hur jag ska klara 9 veckor till. Av och till känns det som att lungorna inte får plats och sammandragningarna kommer tätt vissa dagar. Då blir...

Presentation

Fråga mig

12 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Liten, söt, ond... med Blogkeen
Följ Liten, söt, ond... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se